Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multiplexing (cum ?)

bogdan666

Postări Recomandate

As dori sa ma ajutati sa inteleg cum naiba functioneaza acest multiplexing ca nu am inteles nimic din ce am citit pana acum.

Vreau sa incep de jos ca sa inteleg foarte bine cum functioneaza acest proces asa ca am facut o matrice de 3x3 leduri. am scris acest cod:

void setup() {  pinMode (2, OUTPUT);  pinMode (3, OUTPUT);  pinMode (4, OUTPUT);  pinMode (5, OUTPUT);  pinMode (6, OUTPUT);  pinMode (7, OUTPUT);}void loop() {  digitalWrite(2, HIGH);  delay(400);  digitalWrite(7, HIGH);  digitalWrite(3, HIGH);  digitalWrite(2, LOW);  delay(400);  digitalWrite(3, LOW);  digitalWrite(4, HIGH);  digitalWrite(6, HIGH);  delay(400);  digitalWrite(4, LOW);  digitalWrite(7, LOW);  digitalWrite(6, LOW);  delay(1000);}

anod=2,3,4

catod=5,6,7

deocamdata face doar acest "suis"nu se incaleca nimic dar vreu sa fac fetele zarului pe acea matrice si nu stiu cum functioneaza acest multiplexing(am inteles ca asta e cea mai buna metoda).

Asa ca va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dupa mai multe cautari am facut asa ceva si functioneaza. Las aici codul poate mai cauta cineva.

void setup() {pinMode (2, OUTPUT);pinMode (3, OUTPUT);pinMode (4, OUTPUT);pinMode (8, OUTPUT);pinMode (9, OUTPUT);pinMode (10, OUTPUT);}void toggleLed(int led1, int led2, int led3, bool state){digitalWrite(led1, state);digitalWrite(led2, state);digitalWrite(led3, state);}void loop() {for (int a = 0; a < 100; a++) {toggleLed(4, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(4, 8, 10, LOW);toggleLed(3, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 8, 10, LOW);toggleLed(2, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(2, 8, 10, LOW);}for (int b = 0; b < 100; b++) {toggleLed(2, 9, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(2, 9, 10, LOW);toggleLed(3, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 8, 10, LOW);toggleLed(4, 8, 9, HIGH);delay(1);toggleLed(4, 8, 9, LOW);}for (int c = 0; c < 100; c++) {toggleLed(3, 9, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 9, 10, LOW);toggleLed(3, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 8, 10, LOW);toggleLed(3, 8, 9, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 8, 9, LOW);}for (int d = 0; d < 100; d++) {toggleLed(4, 9, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(4, 9, 10, LOW);toggleLed(3, 8, 10, HIGH);delay(1);toggleLed(3, 8, 10, LOW);toggleLed(2, 8, 9, HIGH);delay(1);toggleLed(2, 8, 9, LOW);}}
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări