Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centru de prelucrare din masa X-Y

Swat Cat

Postări Recomandate

primul pas l-am facut , am gasit masa si am reusit sa o motorizez

am facut rost un Motor de frezare de Giordano Colombo RV 90 de 3.3Hp cu penseta ER25..  problema este cu tensiunea care este de 110-165 de Volti. Nu stiu daca conexiunea este in tringhi sau stea. daca ar fi in stea la tensiunea declarata as putea sa o desfac si sa o schimb in triunghi (daca gasesc in interior nul-ul izolat) si sa folosesc un invertor de 220v.

dar in general nu exista convertizoare in care se poate seta tensiunea de iesire? am un SEW in care ma intreaba tensiunea motorului dar nu ma lasa sa o modific.

post-174551-0-97260600-1430740402_thumb.jpg

post-174551-0-62287700-1430740409_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

12

• bogdan_luben

5

• chas3

2

• ctl_tec

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ar fi triunghi la 110-165 l-ai putea modifica in stea pentru 220v, dar eu nu cred ca poti face asta acelui motor.

Eu am un convertizor Delta care in care poti seta tensiune de iesire pana la maxim 255V, deci exista astfel de convertizoare

Editat de bogdan_luben
Link spre comentariu

La pagina 39 din manual ai automatic adjustment pentru motor. Pune-l off si incearca sa schimbi iar tensiunea de iesire pentru motor.

Link spre comentariu

In general, mai toate convertizoarele de frecventa lucreaza in plaja de 0-U intrare. Ca sa fiu mai bine inteles, citeste datele tehnice afisate la pag.53 sau 57. Cu alte cuvinte, indiferent daca e alimentat de la o singura faza sau trifazic, iesirea este aceeasi..............0-230V.

Link spre comentariu

Din cate am vazut in manual nici frecventa nu o poti modifica la 200Hz. Poate ca invertorul tau este destinat altor tipuri de motoare.

Daca vrei totusi sa testezi motorul, poti veni la mine si il punem pe invertorul meu, am un Delta la care pot modifica atat tensiunea cat si frecventa maxima

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

nu am mai trecut. mi-am mai luat 2 convetizoare cu tensiune reglabila. unu imi intra in supra curent. altul il invarte la cateva rotatii si se incalzeste.e ciudat. rezistenta bobinajului e sub 0.1ohmi. si nu cred ca e posibil.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

am reusit sa fac rost de un batiu baban de 600kg, mai mic nu am gasit

https://www.dropbox.com/sh/730eqyaqi7nie2c/AAAO-ashu7XXKZRw7QIYTjPva?dl=0

problema acum: unde pun surubul cu bile??? prin mijloc daca ar fi sa gauresc sania, m-ar incomoda la distanta fata de masa mobila.

m-am mai gandit sa pun 2 suruburi pe lateral, dar e complicat .

El initial a avut o contra greutate in interior si ma gadeam sa motorizez axul de echilibru ca sa misc sania.

(sania o sa aiba 100kg. deci nu o sa fie nevoie niciodata sa apas cu surubul, capul de frezare)

Posted Image

Editat de Swat Cat
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări