Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BR pe 3 cai cu Beyma si Monacor - cateva sugestii

tomalex

Postări Recomandate

Salutare!

Dupa cum spune si titlul am realizat o pereche de incinte pe 3 cai cu Beyma 10br60v2, Beyma 6b30p si Monacor DT-300 cu WG-300. Ca un ''destept'' ce am fost :bataie nu prea am cerut sfaturi si am facut niste lazi de cam 75 l net si cu o frecventa de acordaj pe la 39Hz.

Ca sa nu ''o dau prin terci'' si cu filtrele si sa le realizez dupa parametrii si graficele oferiti de producator, cer ajutorul cuiva cu experienta, din Bucuresti/Ploiesti sau ''imprejurimi'', care ma poate ajuta cu masuratori si realizarea filtrelor/schemei, bineinteles si contracost. Eu nu am cu ce le masura si nici suficienta experienta sa le pun la punct chiar daca le-as masura.

Daca cineva a mai realizat incinte in aceasta configuratie si e binevoitor sa ma ajute cu sugestii deasemenea e binevenit. Altfel, astept pareri, sugestii, critici.

Multumesc,

Alex.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• CBI

4

• adrian lucian

3

• tomalex

3

Top autori în acest subiect

In prima ranforsare de sus, parca vad 2 gauri, adica media nu e inchisa fata de woofer?

Gandeste-te cum dregi asta inainte de orice..

Link spre comentariu

In prima ranforsare de sus, parca vad 2 gauri, adica media nu e inchisa fata de woofer?

Gandeste-te cum dregi asta inainte de orice..

Daca te-ai fi uitat mai atent ai fi observat ca deasupra primei ranforsari mai exista un perete ce face separatia intre acele orficii .

Uitate atent ........se observa ca ( spatele )  zonei de medii inalte este mult mai apropiat ca plan , deci reiese ca partea de medii / inalte este de fapt o incinta separata .

Pt. Tomalex .Felicitari pentru executia cutiilor , arata foarte bine :aplauze  .

Imi place foarte mult imbinarea waweguide-ului cu sasiul mediei . .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Cam este, poti trage bine de tot in jos de imbinare. 1.5kHz merge lejer, si-l pupi mai bine cu media.

Fara WG raspunsul devine neliniar la acest difuzor, fara o cocoasa urmata de un gol in zona de jos.

Link spre comentariu

Corect, mea culpa.

M-am uitat pe raspunsul mediei, bunut. Un notsh la piscul ala nu-i mare lucru L-as taia jos la 3-400 Hz pentru o coerenta cat mai extinsa la medii. Sus i-as lasa numai notsh-ul si l-as lasa sa se stinga singur si as cauta atent unde sa tai jos DT300. Bezmetica impedanta woofer, un Zobel musai. 

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri si interesul acordat!

@adrian lucian, incinta mediei este separata - am atasat o poza mai jos sa nu existe dubii.

@sharky 1.5kHz mi se pare cam jos pentru tw, eu ma gandeam la un 2.5 iar cu basul sa merg pana pe la 500Hz.

Posted Image

Link spre comentariu

Eu ti-am zis cum merge optim acel difuzor. Tu faci cum vrei.

Sa tai sus pct300 e ca si cum ti-ai cumpara o masina puternica, dar mergi incet, sa nu cumva sa se strice.

Link spre comentariu

Ok, atunci asa am sa fac, multumesc mult pentru sfat! :da

O sa incep sa lucrez usurel si la filtre dar stau prost cu timpul :26 , deocamdata boxele le am la tara si pot lucra doar la sfarsit de saptamana, in rest stau in Bucuresti.

Am sa postez pe parcurs si evolutia proiectului

Link spre comentariu

te pot ajuta si eu daca nu rezolvi,numai ca sunt din 'imprejurimi' :rade:

ar fi indicat sa nu te incurci cu filtre gata facute pe '4-8ohmi' ca va fi greu sa le modifici.Fiecare boxa /difuzor are particularitati specifice

Taierile la 3-500hz si 2-2,5khz ar trebui sa fie ok,asa in mare.Daca vrei sa incerci marea cu degetul iti pot recomanda o schema asa din observatiile practice adunate in timp,pe care o poti si modifica cu rezultate mai sigure decat cele calculate pe net

Link spre comentariu
Vizitator

@CBI; Nu mai deschid alt topic, intrebare scurta, cumva ajutatoare:

Perechea DT-300/WG-300 + SPH-8M, este ok? Am cutiile facute, DT/WG-urile, si sunt blocat la basi. Asteptari; Capabilitate mare, randament ok la exterior, dar extensie in joase. Vreau sa inghita cu pofta 100-125W

Multumesc!

Link spre comentariu

Randament ok la exterior nu o sa fie din difuzorul ala, poate din 2.

O sa se auda, dar nu ca si unul de sonorizare.

Ochiometric, din parametri basii o sa fie ok.

Dar stii si tu, cand ai niste cutii relativi mici, nu poti sa ai in acelasi timp randament si extensie buna.

Totodata depinde ce intelege lumea prin extensie buna. Multi insista cu 20-30Hz, cand pt un sunet bun si 40Hz curati sunt destui, mai bine 40Hz cinstiti si curati decat 20Hz naclaiti.

Tw e ok, mai ales la pretul lui, se impaca bine cu orice. Evident nu poti avea pretentii cat pt unul scump la sunet, dar e fain ca il poti taia f jos, are o liniaritate buna, iar spl-ul mare il face util in multe combinatii.

Link spre comentariu

eu as merge pe sp-8/150pa

e mult mai potrivit pt acea utilizare

iar daca le tii direct in soare,pus si niste burete fonotransparent sa protezeze partile moi,calota la tw

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări