Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa audio defecta?

powerlight

Postări Recomandate

Salut,ma confrunt cu o problema care imi da de cap de vreo 2 zile si anume:

Iesirea audio laptop dell xps m1530 m-a lasat in urma unui scurt de la o pereche de casti,ascultam muzica la 50% volum si mi-a pocnit o casca dupa care le-am scos imediat din mufa le-am desfacut cea din stanga avea membrana intepenita....

Am incercat cu alte casti si nimic,eu aveam setata placa audio pe 5.1 iar acum nu mai am sunet decat pe center+subwoofer: fl + fr mort, sr+ sl mort.

Ce-am incercat sa fac dupa acest necaz:

-instalat sistemul de operare

-ultimul driver instalat

-multiple playere incercate

-l-am desfacut m-am uitat atent pe langa jack-uri nimic din ce este prin zona nu se vede atins,ars,umflat sau altele.

Acum daca bag alta pereche de casti cea left mi se incalzeste de o simt in ureche.Iesire de sunet mai am doar daca setez placa audio pe 5.1 iar pe intrarea de microfon devine cen+sub.

Mai am vreo sansa?

M-am gandit sa-mi iau una pe usb doar ca eu inainte ascultam la 4 amplificatoare

-kenwood ka1010

-technics su-v500 

-sony str k66p

-samsung ht-p10

Problema este ca n-as vrea sa renunt la aceste amplificatoare deoarece m-am obisnuit cu ele si imi plac foarte mult cum se aud.

Daca as achita o placa audio de genul http://olx.ro/oferta/placa-audio-externa-usb-7-1-ID26ipF.html#4335e8a3f3 as putea lega cele 4 amplificatoare prin aux deoarece toate dispun de acesta intrare.

O alta intrebare sunetul este acelasi la iesiri?ma refer la intensitate,adica iesirea fl + fr este la fel ca sub+cen? nu se aude una mai tare si una mai incet?

Rog pe cineva daca imi poate raspunde la toate intrebarile deoarece multe dintre ele ma framanta de ceva vreme.

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• powerlight

2

• ovy83

1

Top autori în acest subiect

Apoi l-am desfacut repede nu aia e problema oricum daca a-ti spus ca-i buna aia pe usb nici nu ma mai complic sa-i schimb idt-ul...

Multumesc de raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări