Vizitator b66cdk Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Buna ziua nea_bobina Eu folosesc un z-match cu tor T130-6. Pe asta l-am gasit prin cutiile mele. Si am facut adaptorul functie de asta. Bobina are 24 de spire, spira 6 la masa, La spirele 12 si 24 se leaga Cv-ul dublu, la spira 0 partea comuna a Cv-ului dublu. La spira 12 Cv-ul de cuplaj. Bobina de iesire 4 sp pentru Z=50-200 ohmi sau 10 sp pentru Z>200 ohmi. Asta am gasit pe net functie de torul meu. Nu mai stiu pe a carui pagina. Un alt factor determinant a fost dimensiunea cutiei . Am reusit sa acord si burlanul :) cu care am lucrat EV. Asa ca am ramas la varianta cu tor. Cat priveste masuratorile, sunt prea "amator". Deci nu. Cu stima, Nic Magnetic loop-ul e antena cu rrandament slabut... nu poate fi luata ca etalon... Sin er si eu am avut pierderi mari in transmach, am un z-match facut dupa pa0fri si cam frige torul, t200-6, asa ca il evit. Nu stiu ce randament are mgn-loop. Cel putin teoria spune altceva. Sigur, are limitele ei si daca se tine cont de asta (si daca te ajuta si propagarea un pic) rezultatele sunt excelente. Cel putin asa a fost la mine. Si cu toate ca e un pic greoaie in exploatare, s-a dovedit net superioara unui LW, dipol sau chiar delta-loop la distante medii (europa, asia mica sau chiar india) Cat privete folosirea torului la puteri mari, mai bine nu. Daca il bagi intr-o cana, poti fierbe oua (no ofense) Cu stima, Nic Editat August 3, 2015 de b66cdk Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 La mine torul ala frige la 100W, nu la 1 KW. Nu asa avea nici o sansa sa acordez ceva la 1 KW. Si-apoi, as fi ca aia care isi iau Mercedes si n-au bani de motorina. Am antene acordate pe fiecare banda. Nu folosesc nici un fel de dispozitiv de adaptare, transmachuire, etc. Eventualele mici dezacorduri pe capetele benzilor se rezolva din filtrul pi al amplifului... In ceea ce priveste antenele, delta-loop-ul ma multumeste. 73 de YO6PMX PS ... lucrat EV sau VE ? Ca diferenta e mare intre cele doua... Link spre comentariu
Vizitator b66cdk Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 (editat) La mine torul ala frige la 100W, nu la 1 KW. Nu asa avea nici o sansa sa acordez ceva la 1 KW. Si-apoi, as fi ca aia care isi iau Mercedes si n-au bani de motorina. Am antene acordate pe fiecare banda. Nu folosesc nici un fel de dispozitiv de adaptare, transmachuire, etc. Eventualele mici dezacorduri pe capetele benzilor se rezolva din filtrul pi al amplifului... In ceea ce priveste antenele, delta-loop-ul ma multumeste. 73 de YO6PMX PS ... lucrat EV sau VE ? Ca diferenta e mare intre cele doua...Daca ai antene pentru fiecare banda chiar nu ai nevoie de match-box. Am văzut rezolvarea încălzirii torului (undeva pe youtube) prin folosirea mai multor toruri, funcție de putere (2, 3 bucăți din seria T200-2 parca). Dar fiind prea "amator" si qrp-ist nu prea m-a interesat. Eu trebuie sa acopăr de la 26 la 29 mhz asa ca fara match-box nu merge.As fi vrut eu sa lucrez VE cu burlanul ... nu, e vorba de EV ... Bielorusia parca... qso cu EU1AABest 73 de YO4LHR Nic Editat August 4, 2015 de b66cdk Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum