Mondan Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Am citit de un sprei care li "pulverizezi" pe PCB si devine rezistent la apa. Adica,........ se va acoperi surafata cu un strat......... dupa care poti sa bagi montajul in apa si functioneaza...... ---------------------------------------------- Am si cumparat asa ceva din strainate....de la un magazin de haine.... Scria pe spreai ca poate fi folosit la electronice, incalatminte.......... Eu m-am tras atunci un sprei pe bocanci si ....sa stiti ca n-a mai intrat apa in ei. Sa caut ceva imaginii: https://www.youtube.com/watch?v=GBuTiCdHiWE Intrebarea: Gasesc astfel de sprei ? sau merge sa dau peste PCB cu lac ? https://www.youtube.com/watch?v=26M8-fruHbg Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 banuiesc ca ai vrut sa scrii" spray" cuvantul nu are echivalent in romana on topic mi-e greu sa cred ca un simplu spray poate izola asa bina. ma gandesc si la terminalele componentelor Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Alt spray minune. Depinde si ce vrei sa izolezi. Daca am doua componente,asa cun arata in primul video,le dau cu spray si le izolez electric,le pun impreuna si au contact electric Ma refer la dulie si bec. Eu foloseam la arme un produs de la RustOleum impotriva apei dar era contraindicat la circuite electronice. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Aia din filmare nu-i nimic încă. Să vezi un motoraș de râșniță pulverizat cu un astfel de spray și băgat în apă.....mergea perfect, doar ceva bule de la contcatul cărbunilor cu colectorul...se crea puțină electroliză Serios....asta am văzut-o pe viu. Spray-ul îl mai am și acum pe la serviciu, nu mai știu exact codul...dar era un produs CHB de protecție la apă și rigiditate dielectrică până la vre-o 2000V. Când ajung la el, revin cu modelul.... Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 depinde ce lac sau rasina contine dar tot nu m-as baza pe asa ceva Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Acel spray nu e făcut să fie utilizat chiar în astfel de condiții extreme.....dar este foarte bun la protejarea pe termen lung împotriva umezelii a electronicii și a conecticii sensibile.Dacă dai cu astfel de spray într-un telefon mobil (exceptând binențeles display-ul) îl faci ,,submersibil,, nu alta.... Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 O fi bun la submarine? Link spre comentariu
kidomorphine Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 e acelasi principiu ca in linkul urmator https://www.youtube.com/watch?v=i4J6uC22Hwo Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 cautati cu gogu "Plastik 70"....e cam scump dar dat in 3 straturi face fata la apa accidentala care poate sa ajunga pe un cablaj....... Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Am fost azi pe la serviciu și m-am uitat pe spray-ul minune....Chemguard Extra produs de NCH Chemicals. Scrie că are rigiditate dielectrică de 15kV și formează peliculă rezistentă la apă....asta am văzut-o ,,pe viu,, cu un motor de râșniță dat cu spray Chemguard și apoi introdus în apă alimentat la 220V....fără glumă ! Link spre comentariu
manolo Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Cred ca e bun,dar greu de obtinut. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 8, 2015 Autor Partajează Postat Mai 8, 2015 La asta ma gandam si eu. Fara manusi. Acum sa nu exageram. Oricum, telefonul/tableta va "purta' si o husa subacvatica. Dara daca uiti sa o inchizi bine l-ai belit definitiv. L-as trata mai inainte, dar cu ce ? De unde sa cumpar ? Da' fixativul ala de femei de par, nu e bun pentru asa ceva ? caut ceva usor de gasit...... Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Si sigr daca daupe un PBC cu lac nu-l stric ? Ar trebui totusi un el de sprei. Sa pun doar un strat fin de lac. In sfarsit, unde gasec lac ? Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 exista spray cu lac il gasesti prin Kauff..nd. eu dau cu el pe partea cu silkscreen a cablajelor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum