relucavnic Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Buna ziua. In urma cu un an mi-a expirat contractul cu Romtelecom si am ramas cu 2 ricevere si o antena parabolica cu lbn-ul aferent ei, dupa care nu a venit nimeni nici pana in ziua de azi. Intrebarea mea este daca as mai avea la ce folosi acea antena parabolica si cele 2 recievere la ceva? Am inteles ca de decodat nu se pot decoda,bun, dar daca as cumpar un alt reciever as putea folosi lbn-ul si parabolica aceea sa prind ceva posturi? Editat Mai 3, 2015 de relucavnic Link spre comentariu
Pricopie Iulian_241121 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Dupa cum stim,incepand cu anul 2015,majoritatea posturilor tv din Romania au fost nevoite sa treaca la transmisia programelor in semnal digital,ceea ce face ca orice parabolica si orice client care doreste sa prinda canale FTA(la liber),nu mai poate sa prinda semnal analogic.Pentru a putea prinde ceva cu antena,trebuie sa aiba macar diametru de 90 cm si un lnb digital cu factor de amplificare de 20db.Daca ati avut contract digital(decodorul are iesire hd),atunci puteti cumpara un receiver hd si sa reglati antena pe satelitul Eutelsat 13`E,unde puteti capta programe din pachetul TVR si Antena 2,3,international si programe locale. Link spre comentariu
elmar Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Dupa cum stim,incepand cu anul 2015,majoritatea posturilor tv din Romania au fost nevoite sa treaca la transmisia programelor in semnal digital,ceea ce face ca orice parabolica si orice client care doreste sa prinda canale FTA(la liber),nu mai poate sa prinda semnal analogic.Pentru a putea prinde ceva cu antena,trebuie sa aiba macar diametru de 90 cm si un lnb digital cu factor de amplificare de 20db.Daca ati avut contract digital(decodorul are iesire hd),atunci puteti cumpara un receiver hd si sa reglati antena pe satelitul Eutelsat 13`E,unde puteti capta programe din pachetul TVR si Antena 2,3,international si programe locale. Eu nu inteleg....cred ca faceti o confuzie ...calalele transmise prin satelit au fost demult transmise digital...numai ca de anul trecut au trecut la alt format digital(cu compresie MPEG4) adica s-a trecut de la dvs-s la dvs-s2! Iar canalele terestre isi inceteaza emisia in format analog si vor fi transmise in format digital...dvb-t2! La aceste canale emise terestru ....nu trebuie antena parabolica si lnb ci doar o antena simpla (care s-a folosit si pana acum) dar in plus mai trebuie un receptor dvb-t2 pentru conversia semanlului din unul digital in unul analog ....acesta fiind necesar majoritatea tv-urilor crt ...chiar si o parte din tv-urile moderne (lcd,plasma sau led) nu au incorporat un tuner dvb-t2 ci unul mai mai vechi dvb-t care nu e compatibil cu noul standard adoptat de romania ! Editat Mai 3, 2015 de elmar Link spre comentariu
Pricopie Iulian_241121 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Da asa este,pentru transmisia terestra.Dar sa stiti ca si transmisiile pe satelit au suferit cateva modificari,atat pe parte de semnal de transmisie,cat si pe parte de codare.Multe din televiziunile romanesti au migrat de pe satelitii de baza,cum ar fi Hotbird,Intelsat si au trecut pe sateliti care suporta semnal de transmisie digital(hd).Ceea ce puteati dvs. capta cu o antena si un decodor standard(si nu cu dolce hd),era doar o preluare a programelor digitale(pro tv hd,tvr hd,acasa hd,etc...)si transmiterea lor analogica.Ca si idee,conexiunea dintr receiver si tv printr-un cablu scart sau si mai rau,un cablu rca,este o conexiune analogica.Conexiunea prin cablu hdmi este digitala.Spre sfarsitul anului,majoritatea televiziunilor romanesti vor transmite FTA doar digital Link spre comentariu
elmar Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 (editat) Canalele romanesti (prin satelit) erau si inainte transmise digital...dar nu intr-un format HD! si...da stiu ca nu se mai pot receptiona canale FTA cu vechile receptoare de satelit ...din motivul care l-am spus eu mai sus ! Adica, au trecut la formatul dvb-s2...care implica si o calitate a semanlului(final ...cel care il preia tv-ul) mai ridicata High-Definition.... si aceste receptoare(DVB-S2/HD) de satelit pot avea si iesiri cu semnal analog...rca,scart... Editat Mai 3, 2015 de elmar Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Userul relucavnic intreba daca poate resofta acele receptoare pentru a receptiona ce exista la liber pe satelitul respectiv. Link spre comentariu
Pricopie Iulian_241121 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Pentru a resofta receptoarele trebuie stiut modelul si varianta de soft si,ca idee,de pe satelitul care este folosit de romtelecom nu se pot receptiona programe romanesti,doar cateva sute de programe arabesti,nemtesti si italiene.Depinde mult de ce receptoare aveti,daca au conectorul pentru date rss si,daca se merita efortul?!? Link spre comentariu
dragostalpau Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Acele receptoare se pot vinde ... sau da la schimb pe citeva beri mai ales daca sunt SD, cat despre receptie, daca nu se modifica pozitia antenei, se pot receptiona citeva programe FTA romanesti si bulgaresti (Nasul tv, etno) cu alt receptor, bineinteles. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 (editat) deci prin urmare ,nu ai ce face cu aceste receptoare,nu pot fi modificate software,cu parabolica si cu lnb-ul poti monta un receptor satelit dvb-s2( ceva cum am in vanzarile mele)poti prinde canale fta ,bine inteles ca merge si un receptor satelit digital mpg2 pe care poti prinde zeci sute de canale 98% straine ,dar daca se doreste receptia canalelor fta 16est trebuie neaparat un receptor dvb-s2 mpeg4,dar sant destule canale fta romanesti in mpeg2 ,si undeva la tara unde ai doar tvr1 cu antena terestra analog cred ca sant binevenite si cele mpg2 http://www.flysat.com/tv-ro.php , http://www.flysat.com/tv-md.php Editat Mai 4, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
relucavnic Postat Mai 4, 2015 Autor Partajează Postat Mai 4, 2015 Recieverul este acesta (poza de pe net ca nu sunt acasa) http://img30.olx.ro/images_mercadorro/41891539_2_644x461_vand-f-ieftin-receiver-dolce-coship-cdvb-5668-dvb-s-fotografii.jpg . Deci din cate am inteles numai parabolica si acel lbn s-ar putea folosi. Bun, acuma as intreba ce reciever sa cumpar ca sa fie compatibil cu lbn-ul si cum aflu eu acei sateliti? Va spun ca nu m.am ocupat niciodata de asa ceva deci sunt afon. Link spre comentariu
Pricopie Iulian_241121 Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Dupa poza postata nu imi dau seama ce model este receptorul.Este bine ca are mufa RJ45 si conectorul Rss.Da-ne mai multe detalii despre el,cand ajungi acasa. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 lnb-ul este universal si merge cu orice receptor Link spre comentariu
elmar Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 (editat) Trebuie sa folositi un receptor digital de satelit ...care nu e blocat (cum e cel de dolce) ...care va da posibilitatea de a cauta programe fara sa aveti nevoie de o cartela activata!Aceste receptoare se numesc receptoare de satelit FTA(free to air) DVB-S si cele mai noi sunt DVB-S2!Acestea sunt denumirile generale al acestor aparate ...dar ele sunt facute de mai multe firme ...asa ca au fel de fel de nume...exact cum sunt si tv-urile! Pozitionarea antenei e destul de dificila daca spuneti ca nu ati mai facut asa ceva...si ar trebui sa cautati pe cineva care stie ce trebuie facut! El va va putea indica si ce aparat va trebuie...poate chiar sa faceti un troc ...sa-i dati cele doua receptoare dolce pe unul FTA! eu doar v-am dat ceva idei...dvs faceti ce credeti ca e bine! Editat Mai 4, 2015 de elmar Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 un receptor digi tv este bun si singurul cu care puteti prinde programe romanesti free. Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 un receptor digi tv este bun si singurul cu care puteti prinde programe romanesti free. Pai si astea sunt codate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum