Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefoane mobile

feri.visky

Postări Recomandate

• 6 luni mai târziu...

De curand am constatat ca nu mai pot folosi telefoanele vintage din anii 90 pe care le detin (Siemens S4 respectiv Siemens S10D) in reteaua Vodafone.Pana de curand le puteam utiliza fara probleme. Sunt curios daca cei care mai au telefoane de colectie din perioada 95-98 le mai pot utiliza si daca mai este vreo retea care le accepta....

Link spre comentariu

Doriti sa va intoarceti la ele de intrebati?Eu nu mai detin asa modele vechi pentru a face o proba.Poate nu mai functioneaza din cauza ca le-a trecut timpul. :rade:  :d

Link spre comentariu

Pai tocmai...eu m-am adresat DOAR celor care mai au asa ceva-colectionarilor si pasionatilor care detin modele de la mijlocul aniilor 90 si au postat aici sau detin aparate functionale Pana de curand le-am utilizat fara probleme avand si acumulatori de schimb care inca fac fata cu brio.Acum "Network acces not allowed"

Editat de Motreanu Sorin
Link spre comentariu

Primul telefon mobil pe care mi l-am cumpărat a fost un Nokia 5110 in 2001 si cred ca era foarte bun pentru o asemenea proba.Am mai auzit despre aceste telefoane vintage ca nu este rău daca le păstrezi si in ziua de astăzi deoarece îți pot fi foarte utile in zonele cu semnal slab(parca datorita antenei externe),dintre cele moderne multe dand chix in asemenea situații.

Link spre comentariu

Acum se trece la sistemele 3G și 4G, iar aceste telefoanele vechi despre care s-a discutat aici făceau parte din generațiile 1G și cel mult 2G, deci sunt (sau vor fi curând) incompatibile cu tehnologia actuală.

Rețelele actuale acceptă  doar telefoane din generația 2G, 3G și 4G... cel puțin în rețeaua Digi nu mai putem folosi nici 2G. Când am trecut pe această rețea din Telekom foloseam un Nokia 3110Clasic de care eram foarte mulțumit, dar după o zi de folosire am fost avertizat că nu mai pot folosi terminalul 2G.Rețeaua nu mai folosește sistemul 2G ,ci doar 3G și 4G.

Edit: În rețelele Orange și Vodafone se mai pot folosi (încă) telefoanele din generație 2G. Am aflat asta prin bunăvoința fostului coleg adicontakt, actualmente banat...

Link spre comentariu

Si cartelele SIM s-au modificat fiind  de dimensiuni mai mici,caci acum o luna cand mi-am luat ultimul telefon mobil a trebuit sa mi-o schimbe pe cea veche angajatul de la Vodafone.

Cat despre @adicontakt credeam in prima faza ca va referiti la cel pe care il stiu si eu dar se pare ca este vorba despre altul.

Edit validae: chiar de acel adicontakt era vorba...

Editat de validae
Link spre comentariu

Intradevar,modelele care functioneaza in 2G inca pot fi utilizate in Vodafone...pacat ca nu mai pot utiliza si "stramosii" care inca mai puteau face fata ani buni si intradevar,ce s-a spus ref. la semnal e adeavarat..chiar voiam sa-mi dezvolt colectia cu cateva modele din mijlocul aniilor 90 dar daca devin inutile ce rost ar mai avea....pacat

Editat de Motreanu Sorin
Link spre comentariu

Edit validae: chiar de acel adicontakt era vorba...

:offtopic2  Am aflat.Dar cred ca este vorba de suspendare nu de banare deoarece nu scrie nimic deosebit in avatartul lui si de aceea m-am gandit ca este alta persoana.Oricum cand vad din ce cauze ajung unii sa primeaca ban...(ex. Giorgi tv).

Iar ca sa fiu si on topic  haideti sa va informez ca in perioadfa 2002-2004 am folosit un Nokia 3310 caruia ii duc dorul deoarece a fost cel mai rezistent la socuri si la praf de departe dintre toate telefoanele mobile pe care le-am avut si cu siguranta va ramane asa.Odata l-am scapat pe ciment in timp ce lucram pe scara la vreo 5 m inaltime si nu a patit absolut nimic iar uneori cand ii desfaceam capacul domnea praful acolo dar functiona bine merci.Nu mai vorbesc de baterie care ma tinea si 2 saptamani fara sa o incarc deloc.

Link spre comentariu

Adicontakt este suspendat permanent: http://imgur.com/a/llrq0

Giorgi_tv a trimis nu mai puţin de 13 mesaje unui alt moderator şi două mie, în care ne făcea cum îi venea în minte.....după al doilea i-am dat ban definitiv conform Regulamentului, am hotărât să nu mai fac concesii la aşa ceva.E şi o vorbă, când doi inşi îţi zic că eşti beat, du-te şi te culcă....

Ontopic,  telefoanele mai vechi, tip 2G se vor mai putea folosi (cu limitări la unele servicii) destul timp pe celelalte reţele în afara Digi Mobil, care nu permite decât telefoane 3G şi 4G.

Link spre comentariu

ar ca sa fiu si on topic  haideti sa va informez ca in perioadfa 2002-2004 am folosit un Nokia 3310 caruia ii duc dorul deoarece a fost cel mai rezistent la socuri si la praf de departe dintre toate telefoanele mobile pe care le-am avut si cu siguranta va ramane asa.Odata l-am scapat pe ciment in timp ce lucram pe scara la vreo 5 m inaltime si nu a patit absolut nimic iar uneori cand ii desfaceam capacul domnea praful acolo dar functiona bine merci.Nu mai vorbesc de baterie care ma tinea si 2 saptamani fara sa o incarc deloc.

Cu siguranta, nu... :rade:

http://www.telefon-rezistent.ro/Telefoane-rezistente-c1_0_1.htm

Link spre comentariu

La asemenea modele chiar nu m-am gandit si este greu de crezut ca imi voi achizitiona vreunul candva.Tot pe vremuri am avut un ceas de mana G-SHOCK peste care am trecut cu masina si nu a patit nimic iar daca mai pastram acel Nokia 3310 poate il supuneam la acelasi test si cred ca-l trecea tot cu brio.  :da  :d

Link spre comentariu

Sunt mai rezistente decât cele ,,normale,, dar și mai scumpe, fiind destinate în principiu celor ce lucrează în condiții dificile (constructori, alpiniști, etc)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări