Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led telecomanda

lazar nicolae

Postări Recomandate

Telecomanda de la receiverul gigi-satelit a devenit insuportabila. In sensul ca ma enerveaza sa-i gasesc calea cea mai buna in dialogul ei cu receiverul.

Zici ca trag la tinta cand o folosesc.

Bateriile sunt ok,dar asa e ea din fasa. Ma gandeam sa-i schimb led-ul si senzorul dar cu ce? La capitolul led sunt tufa de Venetia.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lazar nicolae

9

• validae

7

• mihaicozac

2

• Untold

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Telecomanda de la Tv ''bate'' si din alta camera prin reflexie. Cred ca trebuie unul cu ceva putere de emisie mai mare.

M-am uitat pe la magazinele on-line dar nu stiu ce ar fi mai adecvat.

Spuneai si de unghi....

Link spre comentariu

Vedeți să nu fie ledul dezlipit din oarecari căzături sau poate n-a fost lipit prea bine de chinezoaică.Și mai verificați contactele arcuite de la baterii...să nu fie ruginite.A făcut probleme de la început sau doar în ultimul timp ?

Link spre comentariu

Luați ledul de la o altă telecomandă și schimbați-le între ele ledurile.Dacă e din cauza ledului se va vedea diferența.Atenție la polaritatea ledului.Ar fi bine dacă ați pune o poză de aproape cu placa telecomenzii...poate observăm și altceva..

Link spre comentariu

Un condensator electrolitic de minim 100uF cu ESR bun pus paralel pe alimentare( baterii) creste puterea de emisie si mareste perioada de folosire a bateriilor. 

Link spre comentariu

Sunt unele aparate care pentru design au "fata" argintie,este o depunere pe interior,direct pe plastic.

Nu stiu daca e si in cazul de fata.

Am intalnit asta la receiver la DVD player la home cinema ... etc.

In cazuri de acestea desfaceam aparatul,delimitam zona din fata receptorului IR cu banda scotch si cu un fiberpen curatam metalizarea interioara.Faceam asta pentru un aspect estetic nu de altceva,se vedea zona curatata prin fata aparatului si arata mai ok un dreptunghi sau patrat acolo decat o zona nedefinita.

Nu pot garanta ca e vorba de asta si in situatia de fata.

Ar fi de ajutor o imagine cu partea frontala a aparatului.

Ar fi bine sa-l testezi de exemplu demontat,desfacut.Am intalnit TV Samsung,mergea bine totul cu exceptia telecomenzii.Condesatori umflati in sursa,5V era mai mic decat trebuia,procesorul lucra si asa in schimb receptorul IR nu.

Link spre comentariu

@Fulgerik .Cam toate telecomenzile au un astfel de condensator montat în paralel cu bateria. Efectul e de micșorare a rezistenței interne a bateriei,util mai ales la vârfurile de curent din timpul emisiei ledului.

Link spre comentariu

Văd că are tranzistor SMD de comandă a ledului....asta ar fi o limitare a puterii de emisie fiindcă de la acel tranzistor nu știu ce curent poți obține prin led. Aș schimba tranzistorul SMD cu unul discret echivalent și aș verifica ce rezistență este în serie cu ledul.Schimbându-se tranzistorul de comandă al ledului cu unul mai puternic, se poate reduce și rezistența serie cu ledul, deci un curent ceva mai mare prin led. 

Link spre comentariu

Mai degrabă e receptorul IR din conservă mai "nesimţit", ori stă răsucit ori a intrat praf în interior şi a obturat parţial vizibilitatea.

telecomanda o poţi verifica relativ simplu dacă emite corect, folosind camera foto de la un smartphone, sau camera web de la calculator, care sunt sensibile şi la IR. Îndrepţi telecomanda spre cameră şi pe ecran vezi cum pâlpâie ledul de emisie. Prin comparaţie cu cea de la TV poţi verifica dacă intensitatea este egală la ambele.

Link spre comentariu

Este simplu de verificat dacă emite telecomanda, cu ajutorul camerei foto....dar asta nu dă și o informație clară și cantitativ, despre fluxul luminos al emisiei ledului. Uneori chiar ledul emițător IR al telecomenzii este mai ,,puturos,, și simpla sa înlocuire cu altul rezolvă problema....dar nu întotdeauna. Nu este nevoie de scule speciale ca să înlocuiți tranzistorul SMD al telecomenzii sau să schimbați rezistorul de limitare al ledului cu unul de valoare mai mică.Se poate chiar și cu un pistol de lipit, peste ansa acestuia înfășurând o sârmă de cupru dezizolată de circa 1mm grosime și lăsând un capăt liber de circa 1cm cu care se vor face lipiturile de finețe....dar trebuie ceva îndemânare și experiență....cu răbdare se poate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări