Vizitator andrei0588 Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Buna ziua, Este pentru prima oara cand postez pe acest forum, deci am rugamintea in prima instanta la moderator de a-mi muta topicul in sectiunea cea mai adecvata subiectului dezbatut. Am o rugaminte la membrii acestei comunitati. Si aceasta este de a ma ajuta cu idei si sfaturi in a proiecta un sistem electric sausi electronic ( la 220V, 12V sau 24V) prin care sa pot deschide o parte a solarului automat pentru aerisire( oscilobatant) in functie de temperatura. Ziua la mine in solar sunt temperaturi de +50 de grade celsius iar seara de 10 - 12 grade. Precizez ca eu nu sunt acolo in fiecare zi. De ceea vreau sa pot face asa ceva. Ceea ce as dori eu este ca ziua cand temperatura trece de 30 - 40 de grade sa se deschida, iar seara cand temperatura scade sub 30 sa se inchida. De asemenea nu am studii in domeniul acesta, ci in ingineria constructiilor, deci pentru mine cred ca cea mai buna varianta ar fi ,,Keep it simple``. Exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=JJNpwpXeqVA Tin sa multumesc anticipat tuturor care au amabilitatea de a ma ajuta. Cu respect, Andrei B. Link spre comentariu
validae Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Realizarea practică a acționării cu electromotor nu ar fi o mare problemă tehnică, putând fi realizată simplu cu limitatori de cursă la ambele extremități (deschidere/închidere). Nici automatizarea din punct de vedere electronic nu e o mare problemă, fiind cel mai simplu realizată printr-un releu crepuscular (detector de prag de iluminare) care se poate cumpăra ca atare sau se poate realiza foarte ușor. Am un astfel de releu construit de mine la întrarea în bloc și aprinde lumina la lăsarea întunericului, stingând-o la apariția zorilor.Pragul de iluminare e reglabil după dorință.Ar fi bine dacă v-ați completa domiciliul (locația) la profil, astfel ca un coleg de forum din zona dvs. să poată eventual să vă ajute practic.... Link spre comentariu
Vizitator andrei0588 Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 (editat) Eu sunt din Iasi, dar problema la care fac eu referire e la 40 de km de casa. De ceea vreau sa fac asa ceva, pentru a nu fi nevoit sa rog un vecin sa imi viziteze proprietatea in fiecare zi pentru a le deschide. O sa completez date pentru o mai buna colaborare. Cu partea cu lumina nu cred ca este posibil pentru ca se lumineaza la 7 destul de bine, dar totusi afara este frig la acea ora. Problema mea este cu fac legaturile intre un senzor de temperatura ( cred ca de asta am nevoie) si cum sa il fac sa se deschida la o temperatura si sa se inchida la alta. Multumesc pentru raspunsul prompt. Editat Mai 1, 2015 de andrei0588 Link spre comentariu
validae Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Practic aveți nevoie de un termostat de ambient (chiar unul mecanic) pe care-l montați undeva în seră și care va comanda deschiderea sau închiderea aerisirii la o temperatură de prag dorită. http://st1.utilul.contentspeed.ro/cs-photos/products/normal/termostat-mecanic-stein-cu-led_10125_6_1395060463.jpg Pentru un termostat cu două praguri de temperatură, trebuie să construiți unul electronic cu histerezis reglabil într-o plajă largă. Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Poti incerca schema atasata. Limitatoarele cap cursa trebuie sa fie NC. Bafta Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Ma pot implica si eu.....de ce piese electro dispui ? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Poti folosi actuatoare pentru antenele parabolice, este exact ce-ti trebuie, ai si limitatoarele incluse. Daca -mi amintesc bine actuatoarele au inclus un potentiometru ca traductor de pozitie asadar poti face comanda proportionala...asa, ca moft. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum