Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 dintr-o lovitura

Vizitator badmania98

Postări Recomandate

Vizitator badmania98

Aș miza mai mult pe defectarea inițială a unuia din aparate, care a cauzat și defectarea celor conectate în lanț.

Si defectarea celorlalte in lant s-s datorat...cum se nomenste fenomenul respectiv electric? Un scurt circuit, supratensiune prin cablul HDMI? Sunt lamurit ca nu prin retea a venit, caci DM si Sony primesc curent, chiar si TV ul se incalzea in spate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Stefan

2

• BUGHIU

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scoate mufa catv din receptor si pune un instrument de masura intre masa mufei si masa receptorului si vezi ce tensiune iti indica.

Link spre comentariu
Vizitator badmania98

Daca as avea la indemana.  :tryre  Stiu ca ulterior am adaugat un Separator galvanic pe cablul CATV.

Editat de badmania98
Link spre comentariu
Vizitator badmania98

Scoate mufa catv din receptor si pune un instrument de masura intre masa mufei si masa receptorului si vezi ce tensiune iti indica.

Nu stiu daca am facut bine ( masa reprezinta plasa de sarma a cablului coaxial sau firul din centru? Eu am pus pe exterior, nu pe firul din centru), dar atata arata (fara separatorul galvanic):

post-245843-0-40474800-1430671458_thumb.jpg

Editat de badmania98
Link spre comentariu

75V cu analogicul ala nu e deloc puțin. La vechiul tv ma scutura de fiecare data când băgam mufa de antena, parca mai musca si la LCD dar mai puțin. Când bag cablul vga de la PC sau hdmi de la mediabox ma asigur ca masa sa facă prima contact, mai ales la vga care chiar se observa ceva diferențe de potențial. Priza pc-ului are impamantare dar sursa tv-ului nu a fost prevăzută cu stecker schuko.

Link spre comentariu

Am mai recomandat și cu alte ocazii ca în cazul utilizării TV-ului LCD ca monitor pentru PC să verificați ca priza în care este conectat calculatorul să aibă împământare.Dacă nu are, există o mare probabilitate de a defecta TV-ul conectat din cauza existenței pe carcasa PC-ului a unei tensiuni reziduale de valoare ridicată provenită din condensatorii de antiparazitare ai sursei în comutație.Acei condensatori sunt legați între Fază și carcasă și între Nul și carcasă.Lipsa împământării face ca acea tensiune ridicată să poată ajunge accidental pe mufa de intrare HDMI sau VGA a televizorului, caz în care se produc defectări destul de grave.Și scump de remediat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări