Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LG 32LG2000

alex26

Postări Recomandate

Am un tv lg 32lg2000 functional si un lg32lg3000 cu probleme la mainboard.

Am luat placa din lg 3000 si am montat-o in tv-ul functional si desii placile sunt aproape identice,iar mufele se potrivesc perfect  nu merge.

Tv-ul pleaca din standby si nu am nici imagine si nici lampile nu se aprind.

Nu inteleg de ce nu se aprind lampile desii am toate tensiunile ok, ar fi o exceptie la ultimul pin al mufei de pe invertor e trecut error si acolo am 0V, iar cu mainboardul functional am 1 V.

Aceasta tensiune vine de pe mainboard dar cum nu am schema nu imi pot da seama de unde formeaza.

Am masurat la rece placile, in paralel si ambele arata la fel, si tind sa cred ca ar fi si aceasta ok., de aceea va intreb sa fie din soft sau nu?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

4

• alex26

4

• FLORIN IORDACHE

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Daca nu aveti imagine si nu se aprind lampile,ce va face sa credeti ca ...pleaca din st-by?!?! 

Aveti doar SUNET cumva cu antena cuplata si imagine NU?!?!

Ia vedeti cum stati cu sursa mica de 5v (st-by)!!

Link spre comentariu

Nu s-a inteles exact ce am vrut sa spun mai sus si repet.

Din acest tv lg functional care are mainboardul LG5000/3000 LD84A / 84D  EAX40150702 am scos doar mainboardul si am pus una LG5000/3000 LD84A / 84D  EAX56818401.

Cand am spus aproape identice ma refeream in special la cele 2 mufe ,spre sursa si spre t-con sunt 100% identice, iar la piese peste 90%.

Eu am ce am cu pinul error, care vine din mainboard trece prin sursa si ajunge la invertor. Acolo am 0V.

Masurate placile la rece , pe pinul 17 error si masa am  scurt,pe placa cu probleme.

Pe pinul 17 error si masa, la placa ok imi arata o rezistenta.

In schema din ce vad pinul error ar trebui sa fie la masa. Nu mai inteleg nimic.   

Am scos o rezistenta de 0 ohmi care ducea de la pinul 17 error la masa si imaginea a aparut, dar licare si e deranjant.  

Acum pe pinul error imi indica 4,24V.

Intre timp am dat revenire la setarile din fabrica si nu mai licare, dar unele programe le prinde perfect iar unele gen antena stars, duna, favorit, etno, kiss tv, si altele mai putin importante sunt captate rau, cu pureci.  

Editat de alex26
Link spre comentariu

Pai ....gresiti enorm!! Fiecare mainboard are particularitatile sale si functioneaza DOAR cu un anumit tip de panel!!!! Deci ....munciti degeaba!!!

Eu am intrebat si de sunet,nu doar ca sa ma aflu in treaba!!!! 

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Am scos o rezistenta de 0 ohmi care ducea de la pinul 17 error la masa si imaginea a aparut, dar licare si e deranjant.  

Acum pe pinul error imi indica 4,24V.

Intre timp am dat revenire la setarile din fabrica si nu mai licare, dar unele programe le prinde perfect iar unele gen antena stars, duna, favorit, etno, kiss tv, si altele mai putin importante sunt captate rau, cu pureci.  

....sigur....?!?!?

P.S.-tipul de selector se poate seta din service?!?!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Nu am telecomanda originala, doar una made for you. Nu vrea sa intre.

Am reusit sa intru dar nu vad optiunea pentru selector

Am schimbat din meniul service, modelul televizorului din LG2000 in LG3000 si programele sunt mai bine receptionate acum.

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări