Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe in tavan din difuzoare recuperate

xubi

Postări Recomandate

Salut tuturor, 

Nu este vorba de ceva Hi-Fi; am recuperat vreo 6-8 difuzoare ovale din  televizoare CRT si vreau sa-mi fac doua boxe in tavan, deasupra pozitiei de operare(sunt radioamator)  Vor fi doua boxe, pt ca am doua canale de amplificare de la un magnetofon Unitra(2x5W)dar ascult mono, evident.Nu ascult la putere maxima dar nu as putea preciza la ce putere voi fi nevoit sa ascult(tavan la 2,3m iar incaperea are cam 3x2,7m)Vreau sa pun mai multe difuri doar pt ca le am, si in scop decorativ as lasa membranele la vedere in tavan (Pot sa nu le leg pe toate daca fizica o cere dar ma gandeam ca mai multe ar da un sunet mai plin(nu trageti, sunt habarnist in materie de difuzoare, altfel nu as fi deschis subiectul)

as avea cateva intrebari;

1. stiu vag ca exista ceva relatii intre adancimea boxei  si dimensiunile difuzoarelor. Sunt critice pentru aplicatia mea? rama metalica a difului sa fie la nivelul exterior sau cel interior al panoului frontal?2. in ce masura un simplu panou  de OSB 15-22 mm echipat cu 6-8 difuzoare si prinse intre doua  grinzi cu adancimea de 15 cm, ar  fi suficient pentru o auditie decenta?  . Pot amortiza cu vata poliesterica unde este nevoie. Pot inchide spatiul dintre grinzi la capetele panoului incat sa realizez de fapt o boxa. Pot pune pereti de separare intre difuzoare daca este cazul.3. difuzoarele sunt de impedante de 15, 16 si 8 Ohmi si puteri de 3-5w; nu mi-e foarte clar ce inseamna impedanta asta pentru unii producatori. De ex masurat in CC un dif inscriptionat  16 ohmi are 16, un altul inscriptionat 16,  are 8 Ohmi. Ce sa iau in calcul, ce scrie sau ce masor in CC? masurat in CC este de fapt o rezistenta. Impedanta la ce frecventa se masoara?Evident ca o sa grupez astfel incat sa obtin impedanta necesara pentru amplif. Banuiesc ca trebuie sa am grija cum le grupez ca sa nu incarc prea tare difurile de 3 w fata de cele de 5w de aceeasi impedanta. Aici pun pe Kirkhoff la treaba; mai trebuie sa fiu atent la ceva?

Daca preferati sa-mi dati ceva bibliografie (links) unde gasesc raspunsuri la ce ma intereseaza, va rog in  engleza sau  germana.Scuze pentru multele intrebari, inainte sa bag surubelnita in priza, de obicei ma documentez :) 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xubi

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări