Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valoare condensatori liniari

Postări Recomandate

Ma intereseaza valoarea condensatorului liniar pe care scrie M101038963 C si S4-u1 M275v . Masurat pe capacimetru indica o valoare de 15pf . Comparativ cu altul pe care scrie N101006305 C si S3-U1 m275 v , acesta din urma are valoarea de 100nf. Intrebarea este , valoarea cond. este data de M101 si N101 sau de S4-u1(aici poate sa insemne u mic sau micro) si S3-U1(sub litera U este semnul ~).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ruscanusorin

2

• naetv

1

• sesebe

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Da domnule Bughiu, am omis sa spun acest lucru , ambii condensatori sant la 275v c.a. , dar dupa cum am spus , primul este notat cu u1 (u mic) , iar al doilea cu U1 (U mare , cu semnul alternativ sub el) . Mi se pare prea mare diferenta intre ele masurate pe capacimetru pentru a fi ambii de 100 nf. Deci primul are valoarea de 15 pf , iar al doilea l-am gasit de 80 nf , deci sigur trebuia sa fie de 100 de nf . Tin sa-mi cer scuze ca am postat aici , dar nu stiu ce se intampla cu forumul , pentru ca , am postat si pe depanari electrocasnice deoarece acesti condensatori ma intereseaza pentru un modul electronic de la o masina de spalat , dar topicul meu figureaza permanent cu 0 vizualizari.

Link spre comentariu

vizualizarile raman ZERO daca nu a raspuns nimeni in topicul respectiv

uite un exemplu;

Posted Imageexe.jpg

. Tin sa-mi cer scuze ca am postat aici , dar nu stiu ce se intampla cu forumul , pentru ca , am postat si pe depanari electrocasnice deoarece acesti condensatori ma intereseaza pentru un modul electronic de la o masina de spalat , dar topicul meu figureaza permanent cu 0 vizualizari.

in cazul asta "de la o masina de spalat" nu cred ca se pune problema de pico , mai mult ca sigur ambii in nano

Link spre comentariu

Probabil ca amandoi sunt de 100nF,  o poza era buna pentru ca din insiruirea de cifre si litere nu a inteles nimeni nimic.

Cand mai ai probleme este bine sa postezi si cateva fotografi ale placi sau ale pieselor in discutie. Altfel ajungi in situatia in care

nu primesi nici-un raspuns.

Condensatorii tai pot fi declarati cauzatori ai defectului in functie de pozitia/functia din schema electrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări