Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

8

• validae

6

• leoncris

2

• Adrian Gozar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, se pare că este o siguranță termică de 150*C cu bimetal.Deși modelul ăsta cu fire nu l-am mai văzut....de obicei au cleme de contact

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Pai daca nu indica nimic....e intrerupta!O inlocuiti si gata!      Cum se poate verifica?Simplu,se inseriaza cu o rezistenta,de....5Kohm spre exemplu,si se alimenteaza ansamblul serie(dioda zenner+rezistenta)la o sursa de curent continuu de circa 200V.      Se conecteaza multimetrul paralel pe bornele diodei zenner si trebuie sa citim(pe scala,sau display-dupa caz) 170V-daca dioda este buna.      Dar ce am scris mai sus,cred ca stie orice ELECTRONIST,sau nu......?

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Nu e chiar o diodă ,,normală,, fiindcă ea serveşte la limitarea tensiunii maxime în circuit, în cazul în care sursa dă accidental o tensiune mai mare decât în mod normal. Dar nu e nici un Zenner obişnuit, mai degrabă e un TVS, o diodă supresoare de putere mare.

Link spre comentariu

Este o dioda bidirectionala (transient-voltage-suppression diode) , compusa din 2 diode in avalanșă , reciproc opuse, catod comun ,  înseriate și conectate în paralel cu circuitul care trebuie protejat.

Aceasta poate răspunde la supra-tensiuni  mai rapid decât alte componente comune,( supra-tensiune de protecție), cum ar fi varistori sau tuburi cu descărcare în gaze (GDT).

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/Shindengen/mXyzzqqz.pdf

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări