Untold Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 @Nostalgic: Multumesc de feedback, emitatorul ala e bun la tara de facut un post de radio pirat..iar daca-i mai punem si-un etaj final cu 2N3375 si o antena pe casa, ne-am scos ...asta pana te leaga astia, in mod sigur n-o sa dureze prea mult... Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Ca si idee puteti folosi un integrat specializat geb LA1185 sau altele din tunerele FM. Avantajul un circuit simplificat si mult mai stabil decat un oscilator cu un tranzistor. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Sau unul dintr-un telefon mobil: New Folder.rar Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Puneti si voi o baterie mai mica, sunt cam scumpe astea la 9v. http://www.instructables.com/id/Make-a-15v-Single-Transistor-FM-Transmitter/ Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 @Nostalgic: Multumesc de feedback, emitatorul ala e bun la tara de facut un post de radio pirat..iar daca-i .................... Depinde pentru ce ii este necesar asa ceva initiatorului acestui topic, eu am experimentat schema de la postarea 3 ,dar nu am utilizat-o.am construit o schema cu un singur tranzistor 10mW pentru un microfon ce batea la 300 metri, receptionat cu un tuner FM(aparuse moda microfoanelor emitatoare ptr. statii de ampl la petreceri). Link spre comentariu
Vizitator b66cdk Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 (editat) asta pana te leaga astia, in mod sigur n-o sa dureze prea mult...Nu te leagă nimeni. Dar îți iei o amenda ca vei dori sa te lege ) Editat Mai 6, 2015 de b66cdk Link spre comentariu
Vizitator catalin1290 Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 @IGBT 1971 în programul de simulare funcționa și fără acel condensator în editor, o sa încerc și asa sa vad.@cirip Momentan nu sunt acasă, când ajung voi pune poze cu montajul făcut.Tensiunile sunt cam asa: Ube = 0.65VUce = tensiunea de alimentare (diferenta de ordinul zecilor de mV)@b66cdkAcest emițător o sa îl folosesc în ceva sat uitat de lume, nu cred ca deranjez pe careva (totuși asa de curios, care ii amenda?) Link spre comentariu
cirip Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 "Ube=0.65V" indica faptul ca de fapt nu oscileaza. Daca oscileaza, tensiunea scade spre 0.5, chiar 0.4V. Iar daca excedentul de castig ptr amorsare este mare, te poti trezi ca Ube devine usor negativa. "Uce = tensiunea de alimentare (diferenta de ordinul zecilor de mV)" indica faptul ca e curent foarte mic prin tranzistor, ceea ce impiedica amorsarea oscilatiilor. Intr-un fel se leaga cu Ube. Ar fi util totusi sa masori si sa postezi tensiunile fata de masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Amenda minima este 5000 RON si nu se mai da avertisment prealabil. Naspa lege. Si nu ma refer la cazuri din astea flagrante, cand ieisi in eter cu o pocnitoare, ci la cazuri in care chiar habar nu ai ca emitatorul tau "da pe langa"... Inainte primeai notificare si aveai termen sa remediezi, acum e direct amenda... Link spre comentariu
puriu Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Se sanctioneaza aspru emisia intentionata, adica cu antena de emisie. Daca un generator este folosit in alt scop si radiaza accidental nu mai e asa grav. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 De fapt m-am razgandit, autorul topicului a declarat cu subiect si predicat intentia de a pirata in FM, topicul trebuie inchis, nu e in regula sa se sustina astfel de demersuri.! Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) Lasati emisia cu scop. Nu-i stricati cheful tanarului. In montajul tau e problema cu circuitul de colector. Sigur rezistorul din emitor are valoarea ceruta ? Masoara-l sau elimina-l. Felicitari pentru ca iti place sa calclezi bobina dar nu se calculeaza. In conditiile diy e minim necesar un frecventmetru. Daca nu il ai nici pe asta faci asa; Construiesti bobina dupa datele din schema. Pui radioul pe o frecventa anume. Bagi semnal audio de test sau suflii in microfon. Si modifici frecventa emitatorului sa cada pe frecventa radioului. Astfel; labartezi sau stragi bobina cu mana in timp ce emite. Acelasi lucru poate fi facut cu un trimmer in locul condensatorului, dar acolo iti trebuie musai surubelnita de textoliy, deoarece organismul raspunde puternic la campul electric dar slab la cel magnetic din bobina. ------------------------------------------------------------------------- Despre emisie si eu am fost descurajat si mi-au taiat aripile. Si cand au aprut primele modulatoare FM in magzine le-am zis: 'nu spuneati voi ca e ilegal la orice putere sa emiti?' Da' alea la fece chinezul.....deci eu n-am voie si chinezul are.......... PS: daca iti plac calculele, am eu pe blog un exercitiu de calcul al oscilatorului: http://digamyhobby.weebly.com/teoretic.html carte o recoamnd e frumos scrisa, se gaseste pe la biblioteci. Bine, repet asta de amorul artei, daca iti plac calculele, nu te va intreba mai nimeni de asa ceva la firme..... <<De fapt m-am razgandit, autorul topicului a declarat cu subiect si predicat intentia de a pirata in FM, topicul trebuie inchis, nu e in regula sa se sustina astfel de demersuri.!>> Dupa mine cat tinerii au o pasiune tehnica...ii admir. E riscant cu radio de putere mai mare, nu te faci mai bine radioamator ? Si nici nu vei reusi sa il faci. In radiotehnica nu e ca ca in audio. Aici degeaba respecti schema. Daca nu ai reglajele de adaptare de impedanta intre etaje. Pe care oricum trebuie cineva care stie sa ti le arte cum se fac. Daca vrei putere mai mare de ce nu pleci de la un modulator FM generatie mai veche ? Ii faci doar etajele de amplificare. In plus te poti si plimba cu el. ....... Editat Mai 7, 2015 de Mondan Link spre comentariu
Marian Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Initial postasem o schema de oscilator fm controlat in tensiune, dar am sters-o, motivul este in postarea de mai sus. Am reprodus acea schema in repetate randuri si de fiecare data a mers fara probleme sau surprize din prima, puterea evident ca nu este mare, dar nici nu ma interesa putere, erau de ajuns cateva zeci de metrii. Adica vorbesc din experienta, si nu ca sa ma aflu in treaba. Nu conteaza unde emiti in FM, ci conteaza ca emiti si ca ai de gand sa ocupi ilegal o frecventa pentru care de altfel se platesc bani multi. Se subantelege ca modulatoarele pentru auto nu intra in incidenta legii, puterea lor e prea mica, autorul insa sunt destul de sigur ca doreste mai mult de atat, BFW16 poate mult mai mult decat un modulator fm auto, si iarasi stiu ce zic. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) Se subantelege ca modulatoarele pentru auto nu intra in incidenta legii, puterea lor e prea mica, Exista in lege prevazuta o putere minima sub care ai voie in banda "FM" ? Sau hai sa spunem cinstit ca nimeni nu stie legea asta, s-au angajat pe... si merg pe ideea ca "or sti chinezii ce fac...' Numai ca in alte tari legea permite o putere minima.....si modulatoarele erau destinate lor. Editat Mai 7, 2015 de Mondan Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) Pai si eu de aceea ma feresc sa dau solutii la astfel de cereri, ele apar frecvent aici pe topic. E foarte greu de judecat unde se opreste inocenta unui emitator cu un BF214 alimentat la 1,5V (da, nu e o gresala, exista si merge foarte bine) si pus pe o "antena" de 10-15 cm si unde incepe pirateria... 1,5W intr-o antena Yagi bine acordata acopera un oras intreg... Nu zic ca e o mare ilegalitate sa faci un oscilator modulat cu un tranzistor "mic", probabil multi dintre noi am facut-o, dar oarecum pe cont propriu... Sa dai astfel de solutii public nu e ok, nu stii ce fel de om e la celalalt monitor... P.S. Hai sa va mai povestesc ceva de la mine din oras... un amic care canta la nunti si-a dat seama ca are microfon wireless pe aceeasi frecventa cu cel al preotului din biserica. Chinezarii simple... Ghiciti cine se parca in fiecare duminica dimineata cat mai apropae de biserica... A iesit panarama la vreo 3 slujbe, dupa care popa a trebuit sa-si ia microfon cu fir... Editat Mai 7, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum