Vizitator alex9691 Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Am intrat de curand in posesia unui aparat care cred eu ca este pentru sudat in puncte. Foloseste doi electrozi de carbune asa cum se vede iar clestele are cele doua laturi mobile pe un arc lamelar care le readuce in pozitia desfacut. Marca scrisa pe eticheta atat cat se observa este GENTILI mod:FN20. Are un transformator destul de mare in carcasa sa.... Va multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Nu are nicio treabă cu sudura în puncte. Având electrozi de cărbune, scopul aparatului este acela de a încălzi local o suprafață pentru cositorire.O variantă mult mai mare a acestui aparat (traf de 50-60kg pe un cărucior) folosim la cositorirea mufelor cablurilor de forță la motoarele de tracțiune de locomotive.Aparatul produce încălzirea rapidă prin aplicarea unei tensiuni relativ mici (sub tensiunea de amorsare a arcului electric) dar la curenți relativ mari, asupra unor electrozi de cărbune. Aceștia se înroșesc din cauza rezistenței de contact și transmit căldura lor rapid suprafeței de contact. Link spre comentariu
one Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) De obicei, aparatele pentru sudura in puncte au electrozi din cupru. Totusi, aparatul din poza este destul de vechi si ar putea sa nu respecte regula. O alta posibiltate ar fi ca acest aparat sa fie pentru diagnostica rezistentelor de incalzire (cele expuse, gen spirala in canal ceramic, cum erau la resouri), pentru a vedea unde sunt intrerupte. Edit: acum am citit postul precedent si cred ca este raspunsul corect. Editat Aprilie 29, 2015 de one Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Este un aparat de sudura cu electrozi de grafit. Face un arc electric intre cei 2 electrozi , ai posibilitatea de a regla apropierea lor de pe miner. Acel cleste se poate lega pe un trafo de sudura. Se lucreaza cam ca la cea oxiacetilenica. Protectia baii e asigurata de degajarea de gaze datorate arderii electrozilor. Nu`s buni cei de craituit acoperiti cu Cu. Nu prea mai este folosit procedeul. Grig Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Aveți dreptate, există și într-o veche revistă Tehnium o variantă (inspirată probabil din astfel de aparat) care avea cam același fel de mâner, dar care folosea pentru reducerea tensiunii rezistență de reșou, o metodă periculoasă.Transformatorul oferă însă o separare galvanică și o reducere a tensiunii la câteva zeci de volți. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Am avut in mina asaceva, demult, tare demult! Chiar am reusit sa "alamesc" cu el, "alamesc " deoarece am folosit o sirma de fier ca adaos. Nu mai e de actualitate deoarece TIG e mult peste acest procedeu. Grig Link spre comentariu
sorin_55 Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Cu o scula asemanatoare pe vremuri refaceam (prin topire) bornele si puntzile din plumb la diferite tipuri de acumulatori stationari. Link spre comentariu
Vizitator alex9691 Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Va multumesc frumos tuturor celor care mi-ati dat un raspuns. Mesajele dvs. mi-au conturat nelamurirea si o sa incerc sa il pun la treaba...o sa mai caut materiale pe net pt ca eu cred ca inca este util in atelierul meu! Mii de multumiri! Nu are nicio treabă cu sudura în puncte. Având electrozi de cărbune, scopul aparatului este acela de a încălzi local o suprafață pentru cositorire.O variantă mult mai mare a acestui aparat (traf de 50-60kg pe un cărucior) folosim la cositorirea mufelor cablurilor de forță la motoarele de tracțiune de locomotive.Aparatul produce încălzirea rapidă prin aplicarea unei tensiuni relativ mici (sub tensiunea de amorsare a arcului electric) dar la curenți relativ mari, asupra unor electrozi de cărbune. Aceștia se înroșesc din cauza rezistenței de contact și transmit căldura lor rapid suprafeței de contact. Va multumesc frumos tuturor celor care mi-ati dat un raspuns. Mesajele dvs. mi-au conturat nelamurirea si o sa incerc sa il pun la treaba...o sa mai caut materiale pe net pt ca eu cred ca inca este util in atelierul meu! Mii de multumiri! PS Daca mai pierdeti cateva secunde sa imi dati un sfat la folosire...v-as fi recunoscator Nu are nicio treabă cu sudura în puncte. Având electrozi de cărbune, scopul aparatului este acela de a încălzi local o suprafață pentru cositorire.O variantă mult mai mare a acestui aparat (traf de 50-60kg pe un cărucior) folosim la cositorirea mufelor cablurilor de forță la motoarele de tracțiune de locomotive.Aparatul produce încălzirea rapidă prin aplicarea unei tensiuni relativ mici (sub tensiunea de amorsare a arcului electric) dar la curenți relativ mari, asupra unor electrozi de cărbune. Aceștia se înroșesc din cauza rezistenței de contact și transmit căldura lor rapid suprafeței de contact. Va multumesc frumos tuturor celor care mi-ati dat un raspuns. Mesajele dvs. mi-au conturat nelamurirea si o sa incerc sa il pun la treaba...o sa mai caut materiale pe net pt ca eu cred ca inca este util in atelierul meu! Mii de multumiri! Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Este foarte probabil un aparat de sudura cu arc cu material de adaos. Seamana cu primele aparate de sudura din sec. XIX. Electrozi din carbune cuprat se gasesc la diverse grosimi, am si eu unul in fata, este lung de peste 20 cm si are diametrul de 7 mm. Electrozii se monteaza inclinati la 45 grade (90 grade intre ei) la o distanta de 3 - 6 mm intre varfuri (se fac conice). Pentru aprindere se ating varfurile pana devin incandescente, apoi se elibereaza si arcul se aprinde (trebuie si o masca de sudura electrica). Arcul este sursa de caldura pentru sudura. Cand electrozii se uzeaza arcul devine prea lung si se stinge. Electrozii se ascut si se monteaza mai aproape. Deoarece puterea este mica se va putea folosi mai ales la sudarea tablei, dar si la topirea oricaror materiale metalice si nemetalice. Link spre comentariu
Vizitator alex9691 Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Multumesc frumos dumeavoastra personal si tuturor celor ce au incercat sa ma ajute! Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Electrozi din carbune cuprat se gasesc la diverse grosimi, am si eu unul in fata... Sunt electrozi pentru craituire arc-aer. Link spre comentariu
Vizitator alex9691 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Mii de multumiri tuturor celor care au incercat sa ma lamureasca despre modul de functionare al acestui aparat! Stima si sanatate maxima! Link spre comentariu
Postări Recomandate