Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa video dedicata imbunatateste performantele procesorului ?

one

Postări Recomandate

Multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest topic.

Aseara am incercat sa montez o placa video ca sa fac o evaluare, dar nu am reusit. Datorita spatiului foarte mic, placa statea putin inclinata, deoarece radiatorul se lovea de unitatea DVD. Dupa ce in sfarsit am reusit sa o infig in slotul ei, am avut surpriza ca mufa HDMI nu intra datorita unei nervuri a carcasei care ranforsa taietura pentru placa video optionala.

Relativ plictisit de situatie si nedorind sa mai tai cu Dremelul nervura, riscand sa introduc pilitura in computer, am scos-o afara (cu aceeasi munca pe care am depus-o s-o introduc).

Am renuntat la idee.

L-am conectat din nou la TV, urmand ca la monitor sa montez un alt computer mai voluminos dar care merge fara probleme.

Interesant este ca pe iesirea HDMI parca e un pic mai rapid la incarcarea paginilor. Oricum dupa mai mute tab-uri deschise procesorul ajunge la 100%, memoria este utilizata putin.

Probabil este o limitare a procesorului, o traiesc asa cu el la TV oricum isi face treaba chiar daca mai lent. Nu este un dezastru, dar dupa ce te obisnuiesti cu ceva mai rapid ti se pare inacceptabil sa iti consumi din viata asteptand sa se incarce o pagina.

Cat priveste RaspberryPi, este posibil sa ma insel, este dificil de apreciat ce spun producatorii, unii spun "compatibil" (ma refer la modul general nu la Rpi), deci reda HD dar oricum este greu de apreciat daca chiar este full hd iesirea fara sa faci o analiza atenta (un fel de "HD-ready"). Ar trebui o imagine unde pixelii sa fie alternati si pe ecran sa fie exact asa !!!

Anul trecut am cumparat un TV si, cu exceptia celor de multe mii de euro, toate cele cu rezolutie 4K acceptau intrare numai HD !!!! Se facea un upscaling intern, deci de fapt nu erau 4K, am preferat un HD simplu, desi a costat mai mult am considerat ca minte mai putin.

Mai toate camerele de la telefoane au rezolutia mai mica decat cea declarata (unii declara "software enhanced" cu o steluta langa rezolutia comerciala).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări