Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda led-uri cu shift register

Vizitator Virtuosity

Postări Recomandate

Vizitator Virtuosity

Buna seara,

As dori sa realizez sau sa achizitionez o placa care sa poata sa comande un numar de led-uri, 8 sau 16 sa zicem, comandata la randul ei de un microcontroller.

Aceasta placa va trebui sa contina unul sau doua integrate de tip shift-register (gen 74AHC594 sau NPIC6C596).

Deasemenea, placa va trebui sa aiba trei conectori:

- un conector pentru conectarea led-urilor (vor fi externe / in afara placii, pozitionate undeva in proces, la un post de lucru). 

- un conector pentru pinii de comanda -  pe placa se va conecta la pinii integratului: serial-input, serial clock, register clock si la 5V si GND.

- un conector pentru legatura in cascada / serie cu o alta placa identica -  pe placa se va conecta la: serial-output, serial clock, register clock si la 5V si GND.

In felul acesta vreau sa am posibilitatea de a ma extinde, de a adauga noi placi pentru a controla si mai multe led-uri, in functie de cerintele din proces.

In final, va fi un lant de placi inseriate va fi controlat de un microcontroller (care va fi pe post de master - se va lega la prima placa din acest lant) care va rula un software pentru comanda led-urilor.

Mentionez ca nu sunt electronist, sunt programator. Am mai lucrat la cateva proiecte de automatizare, dar nici unul de acest gen pana acum.

Intrebarea mea este, exista placi de acest gen gata facute de vreo firma ?

Sau, trebuie sa comand la o firma care proiecteaza si executa asa ceva (placa custom) ?

Puteti sa-mi dati sugestii / link-uri pentru ambele cazuri ?

Va multumesc.

Editat de Virtuosity
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări