Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buton panica ''personalizat''

cristi71

Postări Recomandate

Va salut dragi colegi! Am executat de curand instalatia de ''semnal slab'' la hotelul unor amici! Dupa ce toate cablurile au fost trase, s au efectuat celelalte lucrari de catre constructori,iar ulterior a aparut problema unui buton de panica in bai! Nu se mai poate trage cablu de la fiecare baie la o unitate de atentionare care sa indice numarul camerei respective, dar pot trage un cablu din baie in baie pina la unitate! M am gindit sa fac o diferentiere cu rezistente diferite la fiecare buton si in unitate ,comparatoare cu AO, insa pare greoi proiectul! Orice idee e binevenita,multumesc! p.s. sunt 17 camere de baie!

Link spre comentariu

Nu fiți prea optimiști cu  I2C la lungimile  alea - cred că în total peste 100m . Dar poate variante de viteză mai mică ... 

Probabil tot un protocol master-slave proprietar , simplificat ar putea rezolva problema . Sau o soluție analogică cu circuite oscilante acordate pe frecvențe diferite ....

Ideea cu rezistențele , deși simplă și fezabilă, are un mare dezavantaj la rândul ei - dacă se apasă două sau mai multe butoane simultan informația este alterată. 

Link spre comentariu

Cu sensori adresabili, fiecare sensor are o adresa si poate fi identificat dar trebuie o placa dedicata a pt. asa ceva, depinde ce tip de sistem aveti acolo. In general acest tip de senzori se leaga in paralel pe un cablu cu doua fire.

Link spre comentariu

probabilitatea ca doua butoane de panica sa fie apasate simultan este aproape nula! rezistentele vor fi in ''k'' ca sa nu fie influentata ''comunicarea'' de lungimea si rezistenta cablului folosit! ideea cu circuite oscilante e interesanta, insa cred ca prea costisitoare..multumesc pentru idei! mai astept pareri.multumesc!

o unitate adresabila e destul de scumpa,cred, de regula cele de incendiu sunt adresabile si costa destul de mult..plus ca trebuie achizitionat si un senzor pentru fiecare baie. am vazut centrale de efractie care aveau senzori legati in paralel pe 4 fire, era no name, dar era exact ce mi trebuie...dar am vazut de mult centrala asta,am inlocuit o cu un PARADOX ,numai retin cum se numea..cate zone avea..multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

RS485 ? Un micro care trimite un mesaj care contine adresa lui si altul la receptie care citeste si afiseaza pe un dispay....

Iti trebuie un micro, un ADM485 sau echivalent, cablu cu 4 fire (A,B, +5V si GND). Teoretic cred ca poti folosi si un cablu telefonic obisnuit cu 4 fire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări