Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor de buzunar SANYO Model 6C - 344

Postări Recomandate

Salut prieteni,

Am primit de la pritenul meu de la Tg. Jiu un frumos radio de buzunar marca SANYO Model 6C - 344 care nu funcţionează.

Aş ruga pe colegii de pe forum dacă are cumva cineva schema acestui aparat de radio sau dacă are posibilitatea de a descărca schema de pe radiomuseum.

Vă mulţumesc anticipat.

Cu stimă,

post-203280-0-06671800-1430238683_thumb.jpg

post-203280-0-56875000-1430238694_thumb.jpg

post-203280-0-78470300-1430238703_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

9

• validae

4

• vio2007

2

• Radiotelegrafist

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dar nu scoate chiar nici un sunet ? Vedeți starea mufei de cască, de multe ori oxidează și întrerupe difuzorul......Alt defect frecvent poate fi din cauza potențiometrului...

Link spre comentariu

Verificați toate lipiturile și dacă aveți ESR-metru, verificați electroliticii....la vârsta lui pot fi uscați complet. Și mai ales potențiometrul..nu cred să aveți tranzistori defecți acolo, nu ar avea motiv....

Link spre comentariu

Voi verifica condensatorii electrolitici, potenţiometrul l-am măsurat - e bun.

Problema este deocamdată în AAF deoarece oriunde atingi cu vârful şurubelniţei nu se simte nimic la difuzor.

Am atins şi intrarea şi ieşirea("firul cald") de la potenţiometrul de volum şi tot nimic.

Am spus despre cei 12mA consum deoarece mi se pare mare, fără să auzi nimic în difuzor.

Sunt aproape sigur că partea de AAF o voi face să meargă(chiar dacă nu am tranzistori 2SB187), dar voiam să am schema pentru cazul în care voi constata şi alt etaj defect.

Mai aştept, poate o are totuşi cineva, ar fi mult mai usor de lucrat, fără sa mai fie nevoie să o identific de pe cablaj.Nu am ESR-metru.

Mulţumesc de sugestii.

Editat de elctropan
Link spre comentariu

schimba din start toti electrolitici,la varstra acelui aparat sigur sunt dusi,din ce vad acolo sunt trz.2SB sau 2SC din cate stiu se pot inlocui cu eft317,eft319 in partea de rf.si eft323.eft322 in af.

Link spre comentariu

Mulţumesc în continuare de sugestii.

Să văd de unde fac rost  de EFT-uri - cele pe care le mai am sunt defecte.

Voi schimba electroliticii - să văd ce valoare au şi să văd dacă am la dimensiunile din aparat.

Schema recomandată de d-l franzm e totuşi diferită - chiar şi în AAF nu foloseşte transformator defazor, dar s-ar putea să fie binevenită pentru RF.

Mai aştept poate se va găsi cineva să "dea" jos de pe radiomuseum schema originală.Între timp caut componente să le am pregătite.

Cu stimă la toţi cei care vin cu sugestii,

Link spre comentariu

Eu zic totuși să lăsați acolo tranzistorii originali....dacă radioul a fost folosit cu baterii și nu s-au folosit alimentatoare improvizate.Condensatorii îi verificați pe rând prin substituție dacă nu-i puteți proba cu ESR-capacimetru. Unul singur defect pe calea de audiofrecvență e suficient să ,,amuțească,, complet radioul.Se pot verifica chiar și fără dezlipirea celor existenți.Se pune unul de valoare asemănătoare în paralel cu cel existent, prin atingerea pinilor direct pe cablaj.Dacă cel peste care s-a adăugat unul bun era defect (întrerupt, devalorizat), se va auzi imediat semnalul audio... binențeles și dacă radioul este acordat deja cât de cât pe un post local...

Link spre comentariu

Pozele de pe radiomuseum nu ajuta prea mult,postati poze cu aparatul defect,poze cu rezolutie mare,sa se poata identifica piesele si starea cablajului(pcb-ul),lipiturile!

Link spre comentariu

Starea cablajului este bună, nu s-au făcut pâna acum  intervenţii la el absolut deloc.

Piesele le pot identifica si eu, nu e nicio problemă în asta, de fapt sunt aproape toate identificate, am căutat şi echivalenţe pentru tranzistori.

Am pus pozele de pe radiomuseum doar pentru identificarea mai uşoară a  tipului de radioreceptor şi în speranţa că se va găsi cineva care are schema, pentru a putea urmări pe schemă continuităţi şi regimuri de curent continuu, de tensiuni indicate pe schemă.

Am mai găsit ceva scheme de  Sanyo 6C-368  şi  6C-341, care au în montaj cele 2 trafo( de ieşire şi defazor) şi voi încerca să mă ghidez şi după acelea.

Editat de elctropan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări