Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul inchidere centralizata (cheie briceag) pe Ford Puma

DiCK

Postări Recomandate

Consumul actuatoarelor nu este mare, iar actionarea se efectueaza in timp foarte scurt. Daca ceva este in neregula, se aprinde beculetul . Poti folosi in locul beculetului de bord si sigurante, dar sa respecti amperajul trecut pe siguranta masinii pentru actuatoare , asa cum a precizat si Elektronu 85. Succes ! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DiCK

7

• albasete

6

• elektronu85

6

• dancostea2002

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In sfarsit am reusit, am legat momentan doar inchiderea, urmand ca intr-o saptamana sau doua (cand mai am timp sa ma ocup) sa leg si semnalizarile si deschiderea porbagajului.

@elektronu85, multumesc mult pentru sfaturi. Se pare ca ai avut dreptate, firul de PLUS potocliu/negru il pune la firul galben/negru-> inchide, il pune la firul alb/violet-> deschide, foarte simplu, nu?

Acum am observat, in postul in care am enumerat culorile firelor se pare ca am facut o greseala firul comanda2 este alb/violet, si nu negru portocaliu cum am scris acolo. Rog un moderator sa modifice poate mai are si altcineva nevoie. Multumesc, si imi cer scuze daca am indus in eroare.

Unde greseam eu: Am incercat sa dau comanda printr-un bec de bord, de putere mica, si se pare ca "uitam" ca inchiderea acestei masini nu are actuatoare, are servomotoare, care "au un consum" , si se aprindea becul, dar servomotoarele nu se miscau. Plus de asta se pare ca masina nu are o centralina, deci comanda de inchidere/deschidere NU ESTE UN IMPULS, (adica comanda data pentru inchidere/deschidere trebuie data pana cand isi termina cursa servomotorul, si contactele din usi isi modifica pozitia) deci trebuie dat "un impuls" mai lung. Cu toate acestea nu a fost nevoie sa tai firul de la modulul de inchidere, cel pentru inchidere penumatica.

Ca lectie pentru viitor, voi folosi un bec de putere mai mare (un bec de semnalizare, sau poate chiar unu de far) pentru astfel de experimente.

Inca o data, mutumec tuturor pentru ajutor.

Nu mai bine,

Link spre comentariu

Felicitari! Cred ca am invatat cu totii ceva din "patania" ta, eu unul sigur am mai invatat ceva, Ma bucur ca ti-am putut fi de folos, pana la urma tie ti-a fost mai greu ca tu ai umblat in matzele masinii, mie mi-a fost usor sa stau pe scaun si sa scriu.. :)). In alta ordine de idei, se schimba intr-adevar culorile firelor din portiera pana sub prag prin cupla aia de pe stalp sau nu??

Toate cele bune si spor in toate!

Link spre comentariu

Se pare ca nu se schimba, Aceleasi culori sunt si in usa si in stalp, se pare ca doar pe schema din autodata, care repet este de fiesta in 4 usi, sau poate am intrerpretat-o eu grasit. De mentionat ca sunt 2 fire galben/negru, si de aceeasi sectiune, unul este pentru inchidere, celalalt este de la difuzor, l-am identificat usor, cand am pus becul pe cel de la difuzor, a pocnit usor difuzorl asa am concluzionat ca celalat fir este cel de care am nevoie :d

Link spre comentariu

unul este galben cu tresa neagra,celalat este negru cu tresa galbena,aceeasi sectiune intradevar.se poate insa ca in cazul tau sa fie identice,de,au si ei ,,Dorei" lor.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări