Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe 24 litri 40w

cozmalau

Postări Recomandate

Buna ziua! Am primit doua boxe pe doua cai cu difuzoare de 40w 4 ohm, 20.1 cm. Problema mea este ca acestor difuzoare le trebuiesc schimbate membranele deoarece cele originale sunt praf. Cunoasteti pe cineva care se ocupa cu asa ceva? Cat m-ar costa sa fac reparatia aceasta cu si fara rebobinare? Se merita sa le repar, sau mai bine cumpar altele?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

3

• cozmalau

3

• dj_bryz

2

• madalin85

1

Top autori în acest subiect

Sunt niste difuzoare foarte bune.

Daca nu au si alte defecte ...eu spun ca iesi mai ieftin daca le schimbi suspensiile.

Pe la noi prin magazine online se gasesc suspensii cu marginea dreapta ...si ma refer la marginea care vine lipita de con.

Daca esti mai pretentios poti apela la claudiu.urban si este posibil sa gasesti la el cu margine speciala pentru difuzoare tonsil..adica asa: http://claudiuurban.blogspot.ro/2012/08/blog-post_4740.html

Dar nu e batut in cuie....eu am pus cu margine dreapta la 4 bucati ca ale tale.

Claudiu are si normala si cu "umar" cum ii spune el. (il intrebi)

Dustcap-ul ..il poti indrepta cu aspiratorul (exclus cu acul sau alte balarii).

Vorbeste cu cineva priceput si el iti va spune daca trebuie sa intervina si la conuri...pentru ca arata cam ciudat.

Daca nu gasesti pe cineva in Tg Mures...apeleaza la Claudiu...tipul este din Bucuresti.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Sunt niste difuzoare foarte bune.

Daca nu au si alte defecte ...eu spun ca iesi mai ieftin daca le schimbi suspensiile.

Pe la noi prin magazine online se gasesc suspensii cu marginea dreapta ...si ma refer la marginea care vine lipita de con.

Daca esti mai pretentios poti apela la claudiu.urban si este posibil sa gasesti la el cu margine speciala pentru difuzoare tonsil..adica asa: http://claudiuurban.blogspot.ro/2012/08/blog-post_4740.html

Dar nu e batut in cuie....eu am pus cu margine dreapta la 4 bucati ca ale tale.

Claudiu are si normala si cu "umar" cum ii spune el. (il intrebi)

Dustcap-ul ..il poti indrepta cu aspiratorul (exclus cu acul sau alte balarii).

Vorbeste cu cineva priceput si el iti va spune daca trebuie sa intervina si la conuri...pentru ca arata cam ciudat.

Daca nu gasesti pe cineva in Tg Mures...apeleaza la Claudiu...tipul este din Bucuresti.

Am sa vad daca gasesc prin Targu Mures un service, daca nu cred ca am sa achizitionez altele second de 20 cm deoarece costurile pentru repararea acestor difuzoare este aproape acelasi cu pretul unor doua difuzoare second ( apeox 100 lei.)

Link spre comentariu

Nu e o idee prea buna. Risti sa iei niste difuzoare care arata bine, dar la care poate ceda suspensia in timp record sau niste difuzoare care au fost reparate pe genunchi si nu au fost centrate corect sau care au fost folosite intens inainte sa cedeze de tot suspensia...

Link spre comentariu

Nu e o idee prea buna. Risti sa iei niste difuzoare care arata bine, dar la care poate ceda suspensia in timp record sau niste difuzoare care au fost reparate pe genunchi si nu au fost centrate corect sau care au fost folosite intens inainte sa cedeze de tot suspensia...

Suspensia nu are cum sa "cedeze in timp record" deoarece eu dau putere in ele cu simt de raspundere. Inainte sa le cumpar le fac proba, asa ca imi dau seama dupa cum le vad si le aud daca sunt centrate si nu au alte defecte.... 

Link spre comentariu

Sunt curios cum iti dai seama de starea bobinelor (spre exemplu spire in scurt din cauza descentrarii care nu se "aud", dar sunt simtite de amplificator mai ales daca e unul mai sensibil). Suspensiile originale (din spuma) pot sa arate bine si sa reziste la o proba. Dar dupa 10-20 de ore de functionare pot sa se "evapore". Ma rog, fiecare isi cheltuie banii cum doreste. Succes!

Link spre comentariu

Am schimbat suspensia unui difuzor gdn/25/40 acum cativa ani ...si in aer liber fluiera carpitura mea ca naiba cand dadeam mai tare in el ..din cauza lipsei de experienta.

Cand am bagat difuzorul in incinta ....zgomotul a disparut complet...si difuzorul era centrat bine ..dar suspensia lipita prost.

Deci sunt difuzoare vechi second care "fluiera" ca naiba in aer liber..iar in incinta se comporta total diferit.

Sunt si difuzoare bune...reconditionate cum trebuie.....trebuie doar sa dai un ban si stai in fata.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări