Vizitator Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Ieri am găsit eu de la 0.048 la 0.032, de la 40 la 70 lei, într-un singur loc... Link spre comentariu
Vizitator Razvan Dumi Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Luai polistiren expandat EPS 80 ... L-am si cantarit la fata locului. Totul e k. Cinci baxuri de la Adeplast masoara 1 mc si ajung la 14,6 kg. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Greutatea /metru cub este direct proportionela cu densitatea polistirenului o densitate ma-i mare face ca placa de polistiren sa aiba o rezistenta mecanica ma-i mare dar o rezistenta termica ma-i mica(izolatie ma-i slaba) o densitate mica(greutate ma-i mica )are izolatie ma-i buna dar rezistenta mecanica mica(mai fragil) Studiaza si acest aspect sa gasesti un echilibru Izolatie de 8cm este suficient,10cm e maxim Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Nu exista maxim. Pot pune si de 1000mm daca vreau. Sunt case din anumite categorii si paliere de proiectare, care impun asta. Case pasive, etc. Proiectez la cineva in perioada astazi o casa cu 250mm termoizolatie. Se pune problema unei singure surse de incalzire tip semineu (pe scurt) la o casa intreaga... Ce-ai luat? EPS80+ sau EPS80GR... ? Link spre comentariu
Vizitator Razvan Dumi Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 grafitat ;) am urmat sfaturile... Link spre comentariu
Vizitator danieljecu Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Nu doar alegerea tipului de polistiren este important. Toate materialele necesare trebuie alese corect, in caz contrar lucrarea ar putea fi compromisa. Putem gasi pe piata din Romania sisteme complete de termoizolare. Editat Nomikos; Reclama... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Poate vrei sa ne povestesti tu, cam cum ar trebui sa alegem noi materialele. Dar fara link-uri (reclama), te rog... Link spre comentariu
vali_p Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Buna seara, Astazi tocmai am terminat de izolat cu polistiren expandat casa, am dat amorsa, iar maine urmeaza sa vina echipa sa de si decorativa, ce pot sa spun este ca trebuie ales un polistiren de calitate, ce am patit eu... Am o cunostiinta pentru care am lucrat candva cu un utilaj, am zis ca daca am castigat un ban de la el, sa cumpar si eu la randul meu de la el marafa, zis si facut, din pacate(fericire) nu a avut decat 30 de baxuri pe stoc, in criza de timp am dat fuga la o firma si mi-a adus pe comanda inca 120 de baxuri de la o firma consacrata, de curiozitate am cantarit baxurile 3 placi a 150mmm cel de la cunostiinta mea 2.9 kg/bax eps 80???? cerd ca , era maxim 65, cel de firma cunoscuta 3.5,tot eps 80, am facut un foc marisor din deseuri de lemn, ce ma gandesc eu... sa vad cat de ignifug este?, am pus o bucata de polistiren din cel usor pe foc, ardea de toata frumusetea"ignifugatul", am pus si o bucata din cel mai dens pe foc nu am crezut, se contracta, apoi topea si se transforma intr-o pasta galbuie si se scurgea in jar, clar ca era oarecum ignifug, deci nu va ieftiniti si cumparati de oriunde, pentru ca s-ar putea sa aveti experiente neplacute. Cu respect, Editat Noiembrie 12, 2015 de vali_p Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Nu exista polistiren "ignifugat", asta se stie deja de cativa ani buni chiar si in Germania. De ce au voie producatorii sa spuna ca este ignifugat? Deoarece normele de testare folosite pentru certificarea polistirenului ca fiind "ignifugat" sunt invechite, metodele de testare nu au mai fost imbunatatite de zeci de ani. Si in Germania au fost deja destul de multe incendii unde au ars blocuri intregi din cauza izolatiei cu polistiren, dar normele de testare a polistirenului totusi nu s-au schimbat, deoarece producatorii au fost impotriva acestui lucru (pentru ei conteaza mai mult profitul decat siguranta oamenilor). Intr-adevar exista polistiren care arde mai bine si polistiren care arde mai prost, insa nu exista niciun polistiren care sa nu arda deloc, respectiv care sa nu contribuie la extinderea unui incendiu - asta sustin si pompierii din Germania. Link spre comentariu
vali_p Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Clar ca polistirenul ardea, ideea este cum ati spus si dumneavoastra, unul arde mai bine si cu falcara descisa, altul mai incet, de ars arde si iarba proaspat cosita daca-i dai temperatura optima, proba facute de mine, tot pe un foc puternic de craci lemne de costrucii etc, am pus buruieni proaspat rupte, iarba, ardea totul, am vazut de cateva ori ce ramane in urma unui incendiu, ti se face pielea de gaina, parca pana si stica este combustibila. Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) E, pe vremea cand si guvernul subventiona 50mm polistiren, inutil sa spun ca nu am beneficiat de subventia ignifugata, am izolat casa cu 80mm polistiren "ignifugat" am facut proba cu polistirenul "ignifugat" comparativ cu cel de soc ambalaj de de la tv samsung concluzia arde dar mai incet cu 2-3 secunde ma rog in fiecare zi ca nu cumva sa se aprinda....in rest e OK din pdvdevere izolatie.( am interzis gratarul si fumatul) nu va spun unde stau Editat Noiembrie 12, 2015 de mila Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Toate ard. Important e sa nu intretina arderea... la o clasa buna, sunt dati niste timpi, gen, autostingere dupa X secunde, etc. Trebuie cautat, nu mai stiu din memorie... Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 In Germania cine izoleaza o cladire respectand normele, pune deasupra geamurilor o fasie de vata minerala - care are scopul de a proteja ampora de flacari, iar la blocuri la fiecare 2 etaje vine pe orizontala in jurul blocului o "bariera" de vata minerala - care are scopul de a bloca extinderea incendiului la izolatia de la etajele superioare / inferioare, in ambele cazuri fasia de vata minerala trebuie sa fie de minim 20 cm. Pentru cei care stiu limba germana, aici este o emisiune facuta despre inflamabilitatea polistirenului: https://www.youtube.com/watch?v=AWD0HeZLufM Conform expertilor independenti din domeniu care cer modificarea normelor de testare, polistirenul daca ia foc pe peretele unei cladiri, atunci incendiul se extinde garantat pe toata suprafata izolata cu polistiren. Informatiile date de producatori (timp pana la autostingere, etc.) se pot ignora, deoarece nu reprezinta realitatea. Metodele de testare de unde reies acesti timpi sunt invechite si nu au nicio legatura cu realitatea, polistirenul comportandu-se altfel pe peretele unei case si altfel in "cuptorul" folosit pentru testare. Link spre comentariu
Vizitator AnduMe Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Buna seara, Astazi tocmai am terminat de izolat cu polistiren expandat casa, am dat amorsa, iar maine urmeaza sa vina echipa sa de si decorativa, ce pot sa spun este ca trebuie ales un polistiren de calitate, ce am patit eu... Am o cunostiinta pentru care am lucrat candva cu un utilaj, am zis ca daca am castigat un ban de la el, sa cumpar si eu la randul meu de la el marafa, zis si facut, din pacate(fericire) nu a avut decat 30 de baxuri pe stoc, in criza de timp am dat fuga la o firma si mi-a adus pe comanda inca 120 de baxuri de la o firma consacrata, de curiozitate am cantarit baxurile 3 placi a 150mmm cel de la cunostiinta mea 2.9 kg/bax eps 80???? cerd ca , era maxim 65, cel de firma cunoscuta 3.5,tot eps 80, am facut un foc marisor din deseuri de lemn, ce ma gandesc eu... sa vad cat de ignifug este?, am pus o bucata de polistiren din cel usor pe foc, ardea de toata frumusetea"ignifugatul", am pus si o bucata din cel mai dens pe foc nu am crezut, se contracta, apoi topea si se transforma intr-o pasta galbuie si se scurgea in jar, clar ca era oarecum ignifug, deci nu va ieftiniti si cumparati de oriunde, pentru ca s-ar putea sa aveti experiente neplacute. Cu respect, Polistirenul care se comercializeaza in prezent are in componenta materii prime care nu intretin arderea. Este important sa stim cum sa verificam si sa si facem acest lucru. Eu am ales varianta de polistiren EPS 80 cu perle virgine. Am cantarit baxurile, am verificat cam tot ce am putut ca sa nu am surprize Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 (editat) Polistirenul arde...unul arde mai greu, altul mai repede...asta e diferenta. Daca este inchis bine la capete si are doua straturi de adeziv (sau adeziv si tencuiala decorativa) n-ar trebui sa ne gandim la incendiu. Problema este ca in timp, anumite portiuni (mai ales pe la colturi) sub actiunea miscatoarelor din zona, pot sa isi piarda adezivul, iar polistirenul ramane expus focului. O inspectie vizuala macar de doua ori pe an (primavara/toamna) si eventuale lucrari de reparatie, ar trebui sa elimine si riscul asta. ................... In materie de izolare termica polistirenul este depasit de un material similar cu cel din care sunt facute dopurile de la sticlele de sampanie. Momentan are un pret cam piperat, dar va scadea o data cu cresterea vanzarilor. Editat Decembrie 3, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum