Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

panou solar apa calda menajera


v67

Postări Recomandate

doresc sa achionez o un panou solar presurizat separat cu boiler bivalent si rezistenta electrica pentru preparare apa calda menajera si aport la incalzire ,am inteles in principiu cum functioneaza dar sa dorii sa cunosc mai amanuntit  functionarea intregului sistem   si sfaturi privind alegerea unui kit solar  (200l acm) ,aveti asa ceva acasa ? sunteti multumiti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • v67

    9

  • gica70

    3

  • bobo

    1

  • danpin

    1

Top autori în acest subiect

  • 3 luni mai târziu...

da cu placere  .este un kit solar ACM presurizat separat  (am voie sa dau nume?)zilele trecute am avut apa calda la 60 grade la sfirsitul zilei  iar dimineata 43 grade fara a folosi o sursa auxiliara de incalzire , colectorul (senzor t1)nu a depasit 110 grade 

Link spre comentariu

Cu ajutorul prietenului Gogu gasiti informatiile necesare  sa zicem informatii generale ,referate ,tutoriale ,in manualul de instalare  iarasi informatii despre montare-punere in functionare 'programarea controlerului ,mentenanta.

Cred ca in zona localitatii Spataru se gasesc panouri solare ,intrebati-ma ce ati dori sa stiti si nu gasiti sau nu intelegeti  sau veniti la Braila sa vedeti 

Numai bine.

Link spre comentariu

Ieri in conditii de cer innourat pa avea 33 grade astazi in aceleasi conditii dar am modificat viteza  pe treapta 1 de la 2 a motorului grupului de pompare 40 grade c.Cred ca automatizarea este incompleta,voi ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu cred ca este reglajul in trepte (manual) si reglajul fin, automat (on-off sau cu modulare) in cadrul fiecarei trepte. Tot asa cred ca se poate automatiza si trecerea de pe o treapta pe alta; depinde de fiecare ce stie sa comande si cati bani are.. 

In situatia expusa de tine anterior cred ca nu ai setat temperatura la peste 40 de grade (in acel caz cand insorirea scade) pentru ca, daca ai fi facut-o, automat va scadea viteza de scurgere implicit debitul dar va creste temperatura apei.

Link spre comentariu

Pai nici tu nu dai amanunte, acele 33 de grade sunt la stocare? Pentru ca, daca este asa cum spui, adica ai micsorat turatia pompei si a crescut temperatura la 40 de grade, inseamna ca ai pierderi mari. Acea cantitate de caldura de la soare fiind aceeasi, in ambele situatii (asa ai spus) trebuie sa se regaseasca (desigur cu un anumit randament) in temperatura si in acel volum de apa; cum volumul este constant nu ar trebui sa fie diferente nici la temperatura (chiar daca viteza fluidului nu este constanta). Deci, cum am spus, cred ca sunt pierderi de izolatie. Tot ce-am scris aici este in situatia de stocare.

Vroiam sa te mai intreb: ce inseamna treapta 1 si ce inseamna treapta 2? Vorba lu' Madalin, eu nu sunt mos Omidu!

Dar tu, nu ai Cartea tehnica a acelei instalatii?

Editat de gica70
Link spre comentariu

Electromotorul grupului de pompare are trei trepte de viteză comutabile prin comutator aflat pe capacul cornierei,precizez ca este vorbă despre oinstalatie solară presurizată separat deci boilerul ,grupul de pompare vas expansiune controlerul....sunt în casă .recunosc o parte din țeavă de cupru prin care circulă antigelul solar nu este izolataTemperatură de stocare 60grade pompă solară pornește la o diferență de temperatură de 8 grade dintre t1 senzor temperatură colector și t2senzor temperatură boiler și se oprește când diferență de temperatură dintre cei doi senzori este de 4 grade acestea erau setate în controler și recomandate de fabricant

Link spre comentariu

"Temperatură de stocare 60grade pompă solară pornește la o diferență de temperatură de 8 grade dintre t1 senzor temperatură colector și t2senzor temperatură boiler și se oprește când diferență de temperatură dintre cei doi senzori este de 4 grade acestea erau setate în controler și recomandate de fabricant"

Pai asta iti explicam; ca sunt 2 stari de functionare, una este atunci cand stochezi si nu conteaza pe ce treapta este pompa (n-am aflat nici acum daca tr. 1 are viteza mai mare sau mai mica decat tr.2), conteaza ce vine de la Soare (si pierderile de care am vorbit) si a 2-a stare este atunci cand consumi, adica aici intervine automat pompa incercand sa mentina cat decat acel dt (daca are de unde!).Dupa cate mi-amintesc exista si varianta cu un alt vas cu care se face un amestec cu apa mai rece atunci cand se consuma, tocmai in ideea de a folosi direct amestecul cu temperatura setata anterior fara a mai fi nevoie sa deschizi apa rece la baterie; deci se poate folosi un robinet simplu, cu o singura intrare-iesire. Tu ai electrovalva pe apa rece amestec la boiler?

In concluzie, pe timp noros nu are rost sa faci manevre sau masuratori!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări