Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCI LPT Parrallel card

berluscony

Postări Recomandate

Salutare tuturor, am un card pci lpt MCS9865 post-216365-0-12181000-1430033449_thumb.jpg si folosesc o imprimanta oki 5591 matriciala .Problema e ca dupa instalare dau print test si nu scrie nimic decit semne , ca si cum nu cunoaste fonturile cardu pci sau mai trebuie ceva setat in configurarea acestui card pci lpt?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

3

• berluscony

3

• one

2

• traianpop

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ExtremeEdition

Unii au port paralel la pc si nu-l folosesc niciodata iar altii nu au si-si pun placa adaptoare.

Imprimanta e buna sigur si merge corect cu alt pc cu port paralel?

Cardul e vazut corect in pc?

Link spre comentariu

Ar trebui verificat de exemplu la Windows 7 la "Devices and Printers", unde apare si imprimanta, pe ce port este setat sa functioneze. Daca nu ar scoate nimic la imprimanta, as zice ca este posibil sa nu fie setat pe port-ul LPT care este la placa respectiva, dar asa ca scoate tot fel de semne, este mai ciudat. Imprimanta comunica bidirectional?

Link spre comentariu

Ar fi bine de incercat placa de extensie cu port-ul paralel cu un alt dispozitiv / alta imprimanta.

Cand vine vorba de port-ul paralel si serial, am mai vazut diverse probleme, de exemplu port-urile vroiau sa foloseasca un interrupt care era deja ocupat de altceva, sau de exemplu la adaptor USB la port serial ca nu erau toate tensiunile necesare. Dar la placile de extensie pe PCI nu ar trebui sa fie probleme. Nu cumva influenteaza ceva setare din BIOS port-ul paralel de pe placa de extensie? Nu am mai lucrat de mult timp cu placi de extensie cu port paralel / serial, dar pentru port-urile onboard sunt cateva setari in BIOS ce pot influenta functionalitatea.

Link spre comentariu

imprimanta zice ca suporta LPT sau USB2.0, merge si pe usb? :)

vezi ce lpt are asignat portul paralel si incearca ceva gen, in linie de comanda

> copy con lpt10

test

^Z

in caz ca ai lpt10 asignat

Link spre comentariu

Vin si eu cu o idee...

Placa adaptoare PCI/paralel nu are nevoie de un driver dedicat?

Eu am patit cu o placa PCI/ SATA, in device manager era recunoscuta, dar pana nu am instalat un driver corespunzator, facea figuri.

Uneori nu recunostea unul din porturile SATA, daca le vedea pe toate nu  ''citea'' corect toate fisierele, si altele.

Am instalat un driver de la producator, problemele au disparut.

Link spre comentariu

Cu siguranta are nevoie de driver, am si eu o placa asemanatoare si are driveri.

Bineinteles trebuie si driverul imprimantei.

Mai mult, in setarile imprimantei trebuie aleasa adresa portului unde este conectata: 378, 379, 380, etc.

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări