florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Ok ....generator de semnal ai ?? sau poti imprumuta unul ????? , un osciloscop ai ??? sau de impumut ????, banda de test etalon ai ??? Reglajul partii electronice a unui magnetofon nu e o treaba foarte simpla si nu ti-o spun pentru a te descuraja ci pentru a stii la ce sa te astepti . Daca banda nu sta intinsa la iesirea de sub presoarea capetelor inseamna ca nu este presata corespunzator pe capete si posibil ca capetele sa fie usor inclinate in plan vertical . Nu nu am asa ceva,si cel mai probabil nici nu as stii sa lucrez cu ele,chiar daca as gasi sa imprumut de la cineva,eventual sa mai schimb pasla aceea si daca nu se rezolva sa schimb capul de redare,acuma trebuie sa tinem cont si de vechimea benzii,posibil sa nu prinda muzica prea bine nici din cauza ei,am gasit o banda scotch sa il folosesc pe acesta pentru teste? din cate am inteles sunt mai bune ca cele orwo. Editat Mai 9, 2015 de florinursu24 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) se pare ca indoitura benzii a disparut aproape in totalitate dupa ce am curatat rola presoare,axul,si canalele acelea care ghideaza banda,totusi se mai observa ca trebuie sa ridic cam 3mm canalul dupa capul de redare,pentru ca banda sa ruleze chiar in mijloc. Din ce am vazut pe film se pare ca de fapt rola presoare trage usor in sus banda si probabil din cauza axului cabestan care are joc in lagar si nu mai sta perfect vertical cand apasa rola pe el . Poti incerca ridicarea ghidajului fix punand sub el saibe de ajustare foarte subtiri daca ai si dupa acea trebuie refacut reglajul capetelor ( azimut ,paralelism ..etc etc .) Se vede clar ca mai este mult de munca la partea mecanica , altfel daca folosesti magul asa cum este va deteriora in timp benzile prin franjurarea marginii acestora . Nu nu am asa ceva,si cel mai probabil nici nu as stii sa lucrez cu ele,chiar daca as gasi sa imprumut de la cineva,eventual sa mai schimb pasla aceea si daca nu se rezolva sa schimb capul de redare,acuma trebuie sa tinem cont si de vechimea benzii,posibil sa nu prinda muzica prea bine nici din cauza ei,am gasit o banda scotch sa il folosesc pe acesta pentru teste? din cate am inteles sunt mai bune ca cele orwo. Orcat de buna ar fi banda pe care o folosesti pentru teste si nu numai , rezultatele vor fi slabe pe o mecanica dereglata si capetele uzate . Categoric banda Scoth este superioara benzii Orwo tip 123 Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 banda sa ruleze chiar in mijloc. Banda nu trebuie sa ruleze pe mijloc, daca este stereo 4 piste. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 Banda nu trebuie sa ruleze pe mijloc, Reglaje cap.JPG daca este stereo 4 piste. Colegul a vrut sa spuna pe mijlocul ghidajului fix Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Banda nu trebuie sa ruleze pe mijloc, Reglaje cap.JPG daca este stereo 4 piste. nu ma refeream ca banda sa ruleze pe mijlocul capului de redare,ci pe mijlocul ghidajului fix asa mi se pare normal,dar corectatima daca gresesc,magnetofonul este stereo el canta doua melodii pe o parte si doua cand intorc banda. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) canta doua melodii pe o parte si doua cand intorc banda. Poate canale? Editat Mai 9, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) ,magnetofonul este stereo el canta doua melodii pe o parte si doua cand intorc banda. Daca este stereo reda/inregistreaza doua piste ( canale ) pe un sens si doua pe celalalt . Insa poate reda/inregistra cate un canal separat pe sens adica doua piste ( canale ) mono fiecare cu alt program muzical . Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) mono fiecare cu alt program muzical . Da. Editat Mai 9, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Din ce am vazut pe film se pare ca de fapt rola presoare trage usor in sus banda si probabil din cauza axului cabestan care are joc in lagar si nu mai sta perfect vertical cand apasa rola pe el . Poti incerca ridicarea ghidajului fix punand sub el saibe de ajustare foarte subtiri daca ai si dupa acea trebuie refacut reglajul capetelor ( azimut ,paralelism ..etc etc .) Se vede clar ca mai este mult de munca la partea mecanica , altfel daca folosesti magul asa cum este va deteriora in timp benzile prin franjurarea marginii acestora . Orcat de buna ar fi banda pe care o folosesti pentru teste si nu numai , rezultatele vor fi slabe pe o mecanica dereglata si capetele uzate . Categoric banda Scoth este superioara benzii Orwo tip 123 Maine o sa ridic ghidajul cu o saiba foarte subtire asa incat sa ruleze banda pe mijloc,si mai apoi incerc o noua inregistrare pe banda scotch,eu sper sa nu fie probleme cu rola presoare,daca gasesc o saiba care se potriveste revin cu un video in cateva minute pentru a vedea daca ruleaza banda corect. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Da, porblema ar fi daca le "canta" simultan. Intr-adevar ar fi o problema :rade: Noroc ca magnetofonul are comutatoare pentru piste :rade: si astfel stie sa redea/inregistreze separat fiecare pista ( canal ) Maine o sa ridic ghidajul cu o saiba foarte subtire asa incat sa ruleze banda pe mijloc,si mai apoi incerc o noua inregistrare pe banda scotch,eu sper sa nu fie probleme cu rola presoare,daca gasesc o saiba care se potriveste revin cu un video in cateva minute pentru a vedea daca ruleaza banda corect. Da daca gasesti o saiba asa subtire ....zecimi de milimetru Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
wwilly Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 Pune magnetofonul pe play si pauza.... si trage cu mana banda invartind de rola din dreapta, cea care accepta banda, si urmareste daca acea 'cuta" persista sau nu... eu anticipez ca nu o sa mai ai acea cuta, ea provine de la rola presoare care nu apasa cu presiune uniforma, sau 'adeziune" uniforma. Rolele presoare cu cauciucul intarit , fac astfel de probleme. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 Pune magnetofonul pe play si pauza.... si trage cu mana banda invartind de rola din dreapta, cea care accepta banda, si urmareste daca acea 'cuta" persista sau nu... eu anticipez ca nu o sa mai ai acea cuta, ea provine de la rola presoare care nu apasa cu presiune uniforma, sau 'adeziune" uniforma. Rolele presoare cu cauciucul intarit , fac astfel de probleme. Da este posibil sa fie si rola presoare de vina Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 sper ca nu e prea groasa saiba,imediat se incarca si video. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 sper ca nu e prea groasa saiba,imediat se incarca si video. Ramane de vazut daca este prea groasa . Indeale sunt saibele de ajustaj cu grosimi de zecimi de milimetru ........insa nu prea ai unde sa gasesti . Hai sa vedem videoclipiciul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum