Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

O catifea foarte buna ( fina , uniforma si care isi revine la forma initiala ) se gaseste la magazinele de telefoane drept "saculet"  de pastrat telefonul . Am folosit asa ceva cu mult succes la inlocuirea paslei de la casetele audio .

Link spre comentariu

O catifea foarte buna ( fina , uniforma si care isi revine la forma initiala ) se gaseste la magazinele de telefoane drept "saculet"  de pastrat telefonul . Am folosit asa ceva cu mult succes la inlocuirea paslei de la casetele audio .

Mersi pentru sfat,am fost la un magazin dar nu am gasit asa ca am pus eu o panza din cea mai fina,adica dintr-o caciula care se poarta la craciun,asta mi sa parut cea mai moale la atingere,lam prins cu putin silicon si am facut o proba de inregistrare,e bine sau sa caut o bucata de catifea?

Link spre comentariu

trebuie musai catifea sau pasla. sunt pentru incaltaminte niste "talpici" din pasla. din grosime se mai poate modela.

pentru ca la inregistrare ambele canele sa fie egale, "injectati" un sunet de ex. un beep  si reglati din potentiometre icat acele sa fie pe aceeasi indicatie. asta daca nu s-a umblat la semireglabilii din interior.

Link spre comentariu

Mersi pentru sfat,am fost la un magazin dar nu am gasit asa ca am pus eu o panza din cea mai fina,adica dintr-o caciula care se poarta la craciun,asta mi sa parut cea mai moale la atingere,lam prins cu putin silicon si am facut o proba de inregistrare,e bine sau sa caut o bucata de catifea?

Mda ... e mai bine insa se vede clar dupa indicatia Vu-metrelor ca pe canalul drept banda este mult mai bine presata pe capete , in schimb pe canalul stang banda este presata mai putin .

Cauta totusi catifea sau pasla mai subtire .

Si inca o problema observata .......mecanica nu prea franeaza corespunzator rolele in regimul STOP .

Daca este slefuit creste intrefierul care in sectiune este trapezoidal cu baza mare la interior.

La ce uzura au capetele clar nu mai merita slefuite ci preferabil inlocuite .

Oricum sincer ma indoiesc ca daca ar fi mers rectificate capetele colegul 'florinursu24' s-ar fi incumetat la o asemenea operatiune care cere ceva scule si mai ales indemanare si rabdare cu caru :rade: :rade:

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Solutie de urgenta ... am mers ani de zile cu cap rusesc identic reslefuit . Fara depreciere semnificativa ... Se  pot face reglaje de precizie la cat iese capul in afara din montura ... Oricum nu are ce pierde ... N - am intrat in amanunte ... trebuie verificat intrefierul cu o lupa puternica si luata decizia ... verificat pe parcursul " operatiei " etc . In fine ... fiecare cu optiunile si experienta lui ...

P .S . - daca uzura e asa mare , cam toate sfaturile sant de reluat cu un cap nou . Oricum , sistemul de presare a benzii pe cap e deficitar .La toate mag - urile cu acest sistem uzura e inegala , iar pasla adaugata e o chestiune de finete . Un cap poate dura 3 luni sau 3 ani ... o pasla prea presata incanta la auditie ... dar nu pentru mult timp . La cat de " incarcata " era zona capetelor ... in fine !

Editat de gauss
Link spre comentariu

trebuie musai catifea sau pasla. sunt pentru incaltaminte niste "talpici" din pasla. din grosime se mai poate modela.

pentru ca la inregistrare ambele canele sa fie egale, "injectati" un sunet de ex. un beep  si reglati din potentiometre icat acele sa fie pe aceeasi indicatie. asta daca nu s-a umblat la semireglabilii din interior.

posibil sa fi umblat fostul propietar,sau poate nu asta nu am de unde sa stiu,stiti cumva daca semireglabilii,au un fel de sigil pus ca la suruburi ? adica daca nu a umblat nimeni la el nu as vrea sa il dereglez eu,totusi daca imi spuneti unde anume se afla acei semireglabili deschid magnetofonul si fac o poza pentru a vedea daca sa umblat acolo.

Link spre comentariu

S - ar putea cu uzura inegala a capului sa nu mai reuseasca mare lucru ... reslefuit sau schimbat .

Categoric schimbat 

posibil sa fi umblat fostul propietar,sau poate nu asta nu am de unde sa stiu,stiti cumva daca semireglabilii,au un fel de sigil pus ca la suruburi ? adica daca nu a umblat nimeni la el nu as vrea sa il dereglez eu,totusi daca imi spuneti unde anume se afla acei semireglabili deschid magnetofonul si fac o poza pentru a vedea daca sa umblat acolo.

Chiar daca fostul proprietar a umblat acolo ar fi bine sa nu mai umblii si tu pentru ca mai rau faci .

De obicei semireglabilele sunt '' sigilate cu o picatura de vopsea '''.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

si se mai gaseste cap de redare pentru magnetofonul respectiv? oricum o sa fac tot posibilul sa cumpar catifea in primul rand ca sa ma asigur ca banda e asezata uniform pe capul de redare,si mai apoi il schimb daca nu se rezolva problema,asta bineinteles daca gasesc sa cumpar una  :rade:

Link spre comentariu

si se mai gaseste cap de redare pentru magnetofonul respectiv? oricum o sa fac tot posibilul sa cumpar catifea in primul rand ca sa ma asigur ca banda e asezata uniform pe capul de redare,si mai apoi il schimb daca nu se rezolva problema,asta bineinteles daca gasesc sa cumpar una  :rade:

Se gaseste mai greu , insa cu rabdare se gaseste .

Merge foarte bine si capete de majak care au aceasi rezistenta a bobinelor .

Iaca mai jos un link ..nu strica sa intrebi .

http://olx.ro/oferta/magnetofon-capete-noi-ID1LP0N.html#40e073ff2c

Link spre comentariu

Din experiaenta mea cu magnetofonul Kashtan pe care restaurat:

Prioritatea nr 1: un cap de inregistrare/redare nou, sau unul reslefuit dar testat ca fiind functional. Atata timp cat la capul combinat ai uzura vizibila cu ochiul liber, orice interventie la partea electronica este inutila. Pasla de care s-a discutat anterior, este si ea foarte importanta, dar numai in cazul inui cap fara santuri, in care banda nu are cum sa fie presata corect, indiferent de ce fel de pasla ar fi vorba.

Prioritatea nr 2: verificarea componentelor electronice cel putin din partea de semnal mic. (etajul de putere poate suporta amanare) Aici insist la schimbarea obligatorie a ectroliticilor din calea de semnal. Dezechilibre semnificative intre canale la kashtanul meu au inceput sa apara deja dupa 6-7 ani, elecroliticii rusesti fiind de o calitate catastrofala!!! Schimbarea semiconductoarelor este optionala. (eu am schimbat toti tranzistorii rusesti din etajele de semnal mic din cauza zgomotului)

Prioriattea nr 3: verificare si punerea la punc a sistemului de transport al benzii. Ma refer la ghidaje, curatirea si alinierea lor perfecta, frane, ambreaje, etc. Se verifica vizual cum "fuge" banda prin ghidaje, prin fata capetelor, o lanterna poate fii de foarte mare ajutor in vizualizarea 'luciului" benzii in timpul deplasarii prin ghidaje.

Doar dupa parcurgerea acestori pasi, are sens interventia in reglajele electronice.

Am uitat sa mentionez verificarea si reglarea oscilatorului de stergere/premagnetizare anterior altori interventii asupra reglajelor electronice.

Editat de wwilly
Link spre comentariu

.....................Doar dupa parcurgerea acestori pasi, are sens interventia in reglajele electronice.

Am uitat sa mentionez verificarea si reglarea oscilatorului de stergere/premagnetizare anterior altori interventii asupra reglajelor electronice.

Intru totul de acord cu cele enumerate mai sus .

Insa intrebarea ar fi pt . colegul florinursu24 ..........dupa parcurgerea reglajelor partii de transport are cu ce face ( aparatura de masura si control ) reglajele partii electronice ???? si mai ales a oscilatorului stergere/premagnetizare ?????

Link spre comentariu

Intru totul de acord cu cele enumerate mai sus .

Insa intrebarea ar fi pt . colegul florinursu24 ..........dupa parcurgerea reglajelor partii de transport are cu ce face ( aparatura de masura si control ) reglajele partii electronice ???? si mai ales a oscilatorului stergere/premagnetizare ?????

am doua aparate de masura unul electronic si altul analog,bineinteles cumparate de la piata rusilor deci mai mult ca sigur nu masoara ele cu exactitate,alte scule cum ar fi surubelnite si ciocan de lipit am,la canalele partii de transport al benzii am observat ca banda imediat cum iese de la capul de redare are o usoara,curba sa spun asa in partea de sus,dar care isi revine dupa ce trece de rola presoare.

se pare ca indoitura benzii a disparut aproape in totalitate dupa ce am curatat rola presoare,axul,si canalele acelea care ghideaza banda,totusi se mai observa ca trebuie sa ridic cam 3mm canalul dupa capul de redare,pentru ca banda sa ruleze chiar in mijloc.

Editat de florinursu24
Link spre comentariu

am doua aparate de masura unul electronic si altul analog,bineinteles cumparate de la piata rusilor deci mai mult ca sigur nu masoara ele cu exactitate,alte scule cum ar fi surubelnite si ciocan de lipit am,la canalele partii de transport al benzii am observat ca banda imediat cum iese de la capul de redare are o usoara,curba sa spun asa in partea de sus,dar care isi revine dupa ce trece de rola presoare.

Ok ....generator de semnal ai ?? sau poti imprumuta unul ????? , un osciloscop ai ??? sau de impumut ????, banda de test etalon ai ???

Reglajul partii electronice a unui magnetofon nu e o treaba foarte simpla si nu ti-o spun pentru a te descuraja ci pentru a stii la ce sa te astepti .

Daca banda nu sta intinsa la iesirea de sub presoarea capetelor inseamna ca nu este presata corespunzator pe capete si posibil ca capetele sa fie usor inclinate in plan vertical .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări