Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

cam asa arata acuma,lam curatat cum am stiut eu mai bine rola si axul rotor,au fost curatate cu smirghel foarte fin,axul rotor a fost si el uns pe dinauntru acolo la butuc cu ulei de la aparatul de tuns,am pus de la acesta pentru ca e mai fin uleiul,la urma am sters bine cu alcool izopropilic pe la mecanisme ramane sa fac o noua inregistrare si sa vedem,rezultatele.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ei asa da !!!! Altfel ne vede lumea :aplauze :aplauze

Asteptam sa ne spui ce rezultate ai obtinut .

Link spre comentariu

Banda mai poate fi partial stearsa ...daca o parte metalica a care are contact cu banda... e magnetizata...in mod normal nu ar trebui sa existe piese metalice care ar putea sa se magnetizeze la mecanismul unui magnetofon ...dar nu e imposibil!

Plus daca banda e uzata si oxidul de fier se desprinde ...capul de redare se infunda cu oxid ....si redarea are mult de suferit!

daca...cateodata isi mai revine e din cauza ca banda mai agata din cand in cand oxidul depus ...astfel curatind capul...dar nu dureaza mult si de va infunda iar!

Link spre comentariu

primul data am ascultat cum se aude inregistrarea anterioara,apoi am tras alta pe banda pentru comparatie ce ziceti e bine sau se poate si mai bine,eu tot ma gandesc de unde sa cumpar vata aceea care apasa pe banda la capul de redare pentru ca se vede clar ca nu mai e buna.

Link spre comentariu

primul data am ascultat cum se aude inregistrarea anterioara,apoi am tras alta pe banda pentru comparatie ce ziceti e bine sau se poate si mai bine,eu tot ma gandesc de unde sa cumpar vata aceea care apasa pe banda la capul de redare pentru ca se vede clar ca nu mai e buna.

Hai sa zicem ca putin mai bine decat inainte , insa chiar este loc de mai bine .

Vezi cum rezolvi prima data cu pasla de pe placuta ce preseaza banda pe capete dar nu cum ti-a recomandat colegul ( Ovy83 ) ci mai degraba cum a spus colegul ZAL ( catifea mai dură şi groasă.) .

De ce spun ca trebuie rezolvata problema presarii pe cap , pentru ca din filmare reiese ca pierderea de nivel la inregistrare este destul de mare ( uitand-uma la Vu metru )

Link spre comentariu

Daca pasla nu apasa uniform adio egalitate intre canale. Oricum asta a fost mereu o problema la genul asta de presare a benzii pe cap. Din constructie apasarea este inegala. Din ce se aude inregistrarea este cat de cat in regula iar dropouturile sper sa fie din banda. Nivelul iarasi mi se pare mic,  nu neaparat ca e ceva rau .

Link spre comentariu

Banda mai poate fi partial stearsa ...daca o parte metalica a care are contact cu banda... e magnetizata...in mod normal nu ar trebui sa existe piese metalice care ar putea sa se magnetizeze la mecanismul unui magnetofon ...dar nu e imposibil!

Plus daca banda e uzata si oxidul de fier se desprinde ...capul de redare se infunda cu oxid ....si redarea are mult de suferit!

daca...cateodata isi mai revine e din cauza ca banda mai agata din cand in cand oxidul depus ...astfel curatind capul...dar nu dureaza mult si de va infunda iar!

Corect .

Daca pasla nu apasa uniform adio egalitate intre canale. Oricum asta a fost mereu o problema la genul asta de presare a benzii pe cap. Din constructie apasarea este inegala. Din ce se aude inregistrarea este cat de cat in regula iar dropouturile sper sa fie din banda. Nivelul iarasi mi se pare mic,  nu neaparat ca e ceva rau .

Corect daca pasla acea nu preseaza uniform adio egalitate intre canale si daca nu preseaza deloc atunci de acolo pot aparea acele dropout-uri si caderea de nivel

Daca nu trage bine nici dupa ce rezolva pasla acea , atunci mai raman doua ipoteze ; fie benzile sunt uzate si stratul de oxid este desprins neuniform , fie este o problema cu curentul de premagnetizare care nu ramane constant .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Chiar daca tamburul din stanga ar functiona corect si ar tine banda bine intinsa nu ar ajuta cu mare lucru daca presoarea pentru capete este ca si inexistenta .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

oare casetele video nu contin pasla din aia,probabil sunt si mai mari decat la casetele audio am un coleg care stiu ca are niste casete video vechi si as cere unul sau doua sa scot pasla,a deschis cineva caseta video de aici?

Editat de florinursu24
Link spre comentariu

Casetele video au alt principiu,capacul de protecție este rabatat automat la introducerea casetei în aparat, iar banda este scoasă din casetă și trecută printr-un sistem de rulare în forma literei Omega, ce înconjoară capul de citire rotativ .Nu există nicio pâslă în casetele video.

Link spre comentariu

Am inteles,trebuia sa stiu mai bine :rade: motorul acela de se invarte cu viteza in jurul benzii e capul de citire video,si pentru partea audio are alt cap de redare de cate am inteles,deci care varianta e mai buna pentru magnetofonul meu,sa scot pasla de la casete audio sau sa pun catifea?

Link spre comentariu

Sau decupat din tampoane de pasla pentru mobila.http://www.roxymob.ro/pagini/suport-pasla-mobilier.html

Din pacate acea pasla de la tampoanele pentru mobila dupa ce ca este groasa aprox 3mm , este si foarte dura , deci exclus a fi folosita si o spun pentru ca am incercat ....poate doar daca se doreste distrugerea capetelor si a benzilor ,

Cel mai bine ar fi cum spunea si colegul ZAL o bucata de catifea mai groasa aprox 1 mm ar fi solutia de compromis acceptabila.

Pasla de la casetele audio ar fi buna insa are un  mare neajuns pentru ca este mica ca suprafata , asa ca in final orce material folosit ca substitut pentru original trebuie sa fie dintr-o singura bucata pentru ca presiunea asupra benzii pe capete sa fie cat mai uniforma .

.............,deci care varianta e mai buna pentru magnetofonul meu,sa scot pasla de la casete audio sau sa pun catifea?

Catifea  fara doar si poate . :reytre

Uitand-uma atent la pozele cu capetele observ ca sunt cam uzate si mai ales uzate neuniform , in poza se vede clar ca presiunea a fost mai mare in zona canalului drept ( pista de jos ) .

Drept este ca si sistemul asta de presare nu este prea bine gandit ,,,,,,,,,,dar na asta este cu asta defilezi .

post-230317-0-09328100-1431123008_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări