Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

am mai spus-o , da , benzile bune sunt scumpe  si se produc si azi , se pot cumpara NOI  oricand de pe th.....n, da ,ca sa detii un mag trebuie sa stii  si sa ai cu ce sa reglezi un azimuth, bias, sa schimbi un contactor switch, un condensator, tranzistor, sa reglezi un nivel rec/output ,sa citesti un manual service, si ce mai trebuie dar astea sunt chestii absolut elementare pentru un pasionat , si oricum nu umbli in fiecare zi , folosind o singura marca de benzi ............zicea cineva sa respectam regula de aur, 3 motoare direct drive 3 capete sticla(ideal), tocmai pentru ca la mecanicile astea nu prea are ce sa se strice , role presoare sunt gramada pe ebay, chiar si curele daca vreti , switch uri la orice magazin de electronice, in rest electromagnetii si parghiile de metal sunt foarte durabile......... partea electronica la fel , majoritatea pe tranzistori , sa nu imi spuneti ca nu gasiti piese , au inceput sa apara inclusiv integratele dedicate rusesti , alea chiar ca erau facute numai de ei , sunt chiar kit-uri intregi de condensatori/tranzistori pentru marea majoritate a magurilor , asa ca , cu un pistol de lipit si un sm iti schimbi singur toate componentele active.............

de pe ce inregistrez ? de pe cd uri trase bine( da, exista si trase execrabil)imi fac o banda doar cu ce vreau din 20 de cd uri, de pe vinil daca gasesc muzica care o vreau, si  chiar de pe youtube.....soc si groaza, am spart audiofilia cu afirmatia asta, sunetul e comprimat, prost , dezastru,nenorocire,teroare.......oare asa sa fie? ascultati link urile astea , dar pe ceva serios , nu boxe pc, casti de smartphone sau difuzoare de laptop:

cum e ? suna prost ? nu are voce, bass, inalte ? sa nu veniti cu spatialitate,adancime,and stuff sa cadem in patima uleiului de sarpe.........de ce inregistrez? de amorul artei si pentru ce imi place cum suna , pana la urma domeniul audio nu e ceva decat o pasiune ca oricare alta , dar in care trebuie sa investesti ca in oricare alta de altfel , benzile sunt factorul critic , pentru ca , un mag mediocru va suna bine pe o banda buna , in timp ce un mag excelent nu va scoate mare lucru dintr-o banda proasta care lasa mizerie sau e lipicioasa ...........o zi buna.

Editat de david321
Link spre comentariu

@david321

Am ascultat acum pe sistemul meu de acasa (zic eu destul de performant) si

• la prima melodie inaltele sint putin distorsionate/amestecate. Nu stiu daca asa este melodia fiind realizate digital din sintetizatoare sau este din cauza inregistrarii.
  • a doua melodie suna mai bine, mai clar pe inalte dar tot nu la maximul posibil de pe un flac,
  • a treia melodie sint multumit cum suna desi cred ca se putea si mai bine.

Sistemul audio este format din DAC si boxe facute de mine si amplificator Yamaha a-6a modificat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

intotdeuna e loc de mai bine , ideea este ca se pot gasi concerte , spectacole de tot felul , la o calitate audio decenta , cu alte cuvinte se poate inregistra ceva ce nu se va gasi vreodata pe un cd , OBLIGATORIU PLACA SUNET BUNA  sa aveti la pc.......

Editat de david321
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

De cate ori se poate inregistra o banda ?

Stiti anumite modele sa zicem care nu sunt bune sau unele care sunt foarte bune? Ma refer aici dintre agfa si basf

Link spre comentariu

eu as alege agfa , cand ai vazut ca lasa mizerie , e lipicioasa, pierde inaltele,sau nu se trage identic pe ambele canale- fara vina magului, atunci banda e buna de perdea de muste.........ti-am mai spus, banda este extrem de importanta, indiferent cat de bun e magul daca ii pui banda proasta nu faci nimic...........eu am si acum agfa in cutii de plastic care se trag impecabil pe gx 630db cine stie de cate ori or fi fost trase , dar au fost pastrate in pungile lor ...........

Link spre comentariu

M-ar interesa datele tehnice la capetele de casetofon rusesti 3D24.090, .091 si .092 (sunt clase de selectie ale aceluias produs). Varianta .090 s-ar putea sa nici nu fi ajuns pe piata.

Multam!

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am citit intreg topicul,prin unele locuri te amuza nespus,legendele romanesti depasind cu ani lumina legendele olimpului.Fiindca pomenii de Olimp,o sa va prezint unul,folosit aproape zilnic de la achizitia lui.Desi rusii au pus in el suficiente procesoare cit sa faci un laptop entry-level si o caciula si inca jumatate de integrate,e o scula buna,cu nimic mai prejos decit Akai,care,dupa parerea de electronist,este,cu exceptia modelelor cu controlul tractiunii pe motoare,sint niste aberatii low-cost.Am avut si Akai,care,dupa revizie,le-am vindut in secunda doi,fiind pentru cei care le plac argintariile si nu electronica.Intr-un final,am pastrat un Rostov si Olimpul,plus o linie Vega 122 al carei deck trage casete 1:1,6 motoare,viteza 9,5 cm/sec,amplificare cu shut-off la lipsa semnal.Una peste alta,desi complicate,cu rabdare,am ramas la olimp,care,dupa parerea mea nesemnificativa in cadrul forumului,are atuurile lui fata de orice japonez,telecomanda,programare,etc...Pina la urma,nu puritatea semnalului,ci farmecul vizual le tine in viata,alaturi de pasiunea pentru electroni...

20210122_182937.jpg

Link spre comentariu

Olimpul si Rostovul le-am luat fara sa fi fost umblate in ele,cu carti ,benzi,beculete,etc...Aspect impecabil,neumblat prin ele,asta  am cautat,nu neaparat functionale.Prima lipitura eu am facut-o in ele.Dar,reversul medaliei,am fost personal dupa ele,la Brasov-(probabil respectivul e user pe acest forum,electronist in Brasov),iar celalat la Buzau.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, validae a spus:

O bijuterie...sincer nu ştiam de aceste aparate ruseşti.Cam prin ce ani se fabricau ?

Din cate am gasit pe net prin 87

Acum 10 minute, tenzen a spus:

Olimpul si Rostovul le-am luat fara sa fi fost umblate in ele,cu carti ,benzi,beculete,etc...Aspect impecabil,neumblat prin ele,asta  am cautat,nu neaparat functionale.Prima lipitura eu am facut-o in ele.Dar,reversul medaliei,am fost personal dupa ele,la Brasov-(probabil respectivul e user pe acest forum,electronist in Brasov),iar celalat la Buzau.

Vali din Buzau nu are nici o treaba cu electronica, el doar le aduce la comanda si le vinde mai departe.

Link spre comentariu

De la descoperirea rotii incoace, se practica ,,trasul cu ochiul,, la realizarile altora.Nu numai rusii au copiat sau imitat ceva, japonezii asa au ajuns ce sunt acum.....ca nu am auzit de samurai cu veleitati de electronisti.Important e sa nu faci un produs mai prost decat originalul, daca iti iese mai bun, te-ai scos....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări