Marco Giovanni Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 (editat) Am mai gasit acest model, dp26 pe 18 La 24.05.2020 la 23:10, franzm a spus: Benzile se cumpara în functie de magnetofon. Daca nu aveti posibilitatea sa-l reglati singur, ar fi bine sa folositi un singur tip de banda, nu sa le amestecati în functie de ce vechituri gasiti pe ebay. Benzile groase (standard, LP) nu merg bine pe orice aparat. Despre ce aparat vorbim? Tesla B73? Pentru asta as cauta ORWO 123. Se gasesc ultraieftin si în cantitati mari. Momentan nu mai am nici un magnetofon, l-am vandut. Sunt in faza in care ma lecuiesc de tot ce tine de benzi si magnetofoane sau o sa cumpar altul. Mai am 4 benzi bune, ramase care nu am la ce sa le ascult acum Editat Mai 25, 2020 de Marco Giovanni Link spre comentariu
franzm Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) BASF 26DP s-a fabricat în mai multe variante, între ele fiind oarece diferente. Daca nu le-ati scos dvs. din ambalajul original, sigilat, cine stie ce aveti acolo. Poftim aici un tabel cu benzi fabricate de BASF si Agfa (puteti salva tabelul sub forma de fisier excel daca înlocuiti terminatia .html cu .xls). Vedeti si linkurile ce le-am pus aici. Fiind benzi subtiri (DP), merg bine pe majoritatea aparatelor. Mai bine spus, au mers. Mai multe informatii aici. Editat Mai 26, 2020 de franzm 1 Link spre comentariu
david321 Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 eu tot nu am inteles de ce ai ramas dezamagit de magnetofoane si benzi, poate explici mai pe larg...........sper ca nu din cauza mayak+orwo , in cazul asta faci o mare greseala. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 @david321: Cui v-ati adresat? Link spre comentariu
david321 Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Acum 19 minute, franzm a spus: @david321: Cui v-ati adresat? marco giovanni, a spus ca -Sunt in faza in care ma lecuiesc de tot ce tine de benzi si magnetofoane. Editat Mai 26, 2020 de david321 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Pentru ce interesati, un pic de teorie (baza temeliei fundamentului de jos): http://www.tbf-austria.org/files/Agfa---Die-Entzerrung-in-der-magnetischen-Schallaufzeichnung-2.-Auflage-1973.pdf http://docshare04.docshare.tips/files/21852/218520807.pdf http://www.tbf-austria.org/basf.html http://www.tbf-austria.org/agfa.html Mult mai detaliata ar fi o lucrare în sapte volume aparuta în DE, dar ... costa. Mult. 1 Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 La 26.05.2020 la 13:52, david321 a spus: marco giovanni, a spus ca -Sunt in faza in care ma lecuiesc de tot ce tine de benzi si magnetofoane. In cazul in care nu esti in domeniu ca sa le repari singur. Piese scumpe, greu de gasit si sa tot platesti manopera este scump. Plus benzi scumpe care se gasesc greu. Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Trebuie totuşi ţinut cont că sunt aparate pentru care nu se mai asigură suport tehnic, nici benzi nu se mai fabrică.Nu e ca în cazul platanelor, unde se mai produc şi acum discuri.... Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 (editat) Eu am o intrebare pt iubitorii de magnetofoane - de pe ce anume inregistrati pe ele ? In sensul ca ce sursa de semnal folositi ? Stiu ca - exclusiv pt posesorii de modele mari cu role de 26cm - se pot cumpara benzi bine inregistrate in studiouri (asa zise "matrite" dar care sunt cel mult niste copii ale benzilor masterizate) insa sunt foarte scumpe (200-500 usd) si au pe ele o melodie, maxim doua. Editat Mai 27, 2020 de Shambala Link spre comentariu
alf Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Benzi de magnetofon se produc si se vand, dar nu la preturi de bazar de Alexandria... Profesionistii inca utilizeaza asa ceva in studiouri de inregistrari, dar accesibilitatea la ele depinde de cine si cat este dispus sa ofere pentru o inregistrare analogica de calitate. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 (editat) Stiu. Intrebam - fara misto, de pe ce anume inregistreaza colegii nostri pasionati si cunoscatori care detin magnetofoane. Discutia s-a purtat putin pe fostul forum "audiofil" dar cam toti de acolo pur si simplu inregistrau cd-uri sustinand ca suna mai bine inregistrate si ascultate de pe banda. Editat Mai 27, 2020 de Shambala Link spre comentariu
franzm Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Nu mai folosesc magnetofon. Am un Philips pe care tocmai îl restaurez. Am acordat azil la câteva sute de casete. Având pâna de curând un radiocasetofon pe masina (fara întrare auxiliara), mi-am tras vinilurile si CD-urile pe casete ca sa am ce asculta pe drum (discurile le am si digitalizate). Mai nou folosesc un ipod mostenit de la copii iar pe casete vor ramâne numai viniluri si astea trase pe 9,53. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 (editat) Cu ani in urma am folosit benzile magnetice ca suport pt muzica, pt ca nu aveam alta alternativa - vinilurile erau prea scumpe. (Se imprumutau sau inchiriau si se copiau pe banda) Din pacate marea majoritate a benzilor erau ORWO si oricum nu erau iefitne si niciodata destule, iar pe 9,5cm/s se pierdea mult din caliatea sunetului unui vinil. Benzi bune aveam foarte putine, erau de 4-5 ori mai scumpe decat banalele ORWO-uri, iar cele de 26cm chiar si de 10-20 de ori mai scumpe. Cu acelea dilema era si mai mare - ma strangea in spate sa le folosesc pe 19cm/s desi sunetul era "minunat" dar dura putin, iar inregistrate pe 9,5cm/s exista mereu regretul ca totusi ceva din frumusetea sunetului de vinil s-a pierdut irecuperabil. Editat Mai 27, 2020 de Shambala Link spre comentariu
franzm Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Benzi ORWO pe role de 18 se gaseau rar. Doar pe 13 si 15. Se gaseau în schimb role goale de 18. Asa ca adaugam doua benzi DP de 13 si le plasam pe o rola de 18. Pe viteza 19 numa bine încapea un LP pe sens. Costuri: câte 115 lei o banda si vreo 20 rola goala. Magnetofonul (B115) l-am adaptat special pentru benzi ORWO (i-am facut module noi, inspirate dupa o serie de articole din rfe, în care s-au publicat si datele benzilor). Mai târziu am adaptat si un Rostov. Pentru Rostov am gasit la talcioc role NAB de 26, le-am demontat si am înlocuit miezul cu altul din policarbonat sau textolit. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Stiu solutia lipirii a doua ORWO de 13cm, dar atunci am considerat deranjanta trecerea lipiturii si nu am folosit-o. Acum daca ma gandesc nu stiu sigur de ce, probabil pt ca am folosit mult viteza 9,5 (unde era sesizabila). Pentru ca pe 19 abia daca se simtea... Intradevar benzile ORWO de 18cm se gaseau greu; nu stiu de ce umbla vorba ca ar fi fost mai bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum