Dominicue Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Adica nu ambele fac conversia la fel? Conversia probabil ca este similara , insa partea analogica ( Iesirea ) lasa de dorit , e cam neliniara ca sa zic asa . Am incercat si eu sa trag pe banda de pe laptop si nu mi-a placut deloc ce a iesit ......sunetul foarte murdarit in special pe spectrul inalt . Asa ca prefer sa trag fie direct de pe cd-player sau alt magnetofon trecut printr-un DBX , si cel mai bine iasa direct de pe vinil . Editat Aprilie 26, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Am incercat si eu sa trag pe banda de pe laptop si nu mi-a placut deloc ce a iesit ......sunetul foarte murdarit in special pe spectrul inalt . Pai poate fi vinovata placa sunet deficitara, formatul comprimat(mp3), nu principiu.Eu ascult muzica utilizand ca sursa PC-ul si n-am observat deprecieri(din contra) fata de auditia pe magnetofon sau pick-up, dinamica este superioara discurilor. Editat Aprilie 26, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Pai poate fi vinovata placa sunet deficitara, formatul comprimat(mp3), nu principiu.Eu ascult muzica utilizand ca sursa PC-ul si n-am observat deprecieri(din contra) fata de auditia pe magnetofon sau pick-up, dinamica este superioara discurilor. Da sunt de acord in ce priveste mp3-urile si placa de sunet din laptop-uri . Dumneavoastra ati spus ca folositi PC-ul cea ce ma duce cu gandul ca vorbim de un computer stationar care poate avea o placa de sunet mai calitativa decat ce gasim in majoritatea laptop-urilor . Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 un computer stationar care poate avea o placa de sunet mai calitativa decat ce gasim in majoritatea laptop-urilor . Corect. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Adica nu ambele fac conversia la fel, cu un procesor si un convertor digital/analog, cu ce este superior CD-player-ul?? Analiza similaritatii e prea simplista ... explicatiile nu pot fi la fel . E o discutie de ( probabil ) zeci de pagini ... Am putea sa plecam de la ideea ca nu toate convertoarele digital - analogice sant la fel ... ca nu tot ce e audio dupa conversie e la fel , filtrele , etc . De asemenea ce e in fata convertorului . A se vedea specificatiile unui Cd - player bun ... ar fi mult mai simplu . Si test final , o " proba " practica . Mai mult de atat nu am ce spune ... doar ca sant laptop - uri si laptop - uri ... cu " placi " de sunet diferite ... http://www.soundcreation.ro/placi-de-sunet-pentru-laptop-pcmcia-express-card-cid195/ Link lamuritor , zic eu ... Eu personal folosesc un Audigy 2 ZS PCMCIA . Probabil nu sant singurul de pe forum ... Deci se poate " bine " si la laptop . Spre perfectiune ... Am vrut sa arat cat de relativa e comparatia generica , fara a " adanci " analiza ! Editat Aprilie 26, 2015 de gauss Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 sant laptop - uri si laptop - uri ... cu " placi " de sunet diferite ... Corect, deci nu se poate afirma asa generic ca toate laptopurile sunt surse de semnal indezirabile, aceasta era ideea. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Desigur . Puteam sa subscriu de la inceput . Totul a plecat de la faptul ca unele laptop -uri sant execrabile ( si la audio ... ) , mai ales exemplarele " coapte " ... Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Desigur . Puteam sa subscriu de la inceput . Totul a plecat de la faptul ca unele laptop -uri sant execrabile ( si la audio ... ) , mai ales exemplarele " coapte " ... Pai marea majoritate a laptop-urilor pana in 1500 ron cu placa audio onboard sunt execrabile , dar asa cum ati exemplificat si mai sus cu o placa externa se schimba treaba in bine . Link spre comentariu
florinursu24 Postat Aprilie 26, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Buna seara,eu detin un laptop marca Acer Model 5552G specificatii,AMD Athlon ll 2P340 2,2ghz,6gb ram 750GB hdd,placa video Ati Radeon 512mb dedicat,Si placa audio de la realtek care vine cu programele lui,adica equalizer si schimbarea calitatii,respectiv 16bit 44100hz cd quality la 24bit 192000hz studio quality momentan este preset adica 24bit 48000hz studio quality si eqalizer modificat dupa ureche,ce ziceti sa las equalizer tot la valoarea lor normala la inregistrare? Link spre comentariu
MLGore Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Eu cred ca magul e cu probleme. Ar trebui luat la puricat, intai mecanica, apoi electronica. Conteaza mult si calitatea benzii, daca e un ORWO de acum 30 de ani, nici o sansa sa sune ceva... Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Buna seara,eu detin un laptop marca Acer Model 5552G specificatii,AMD Athlon ll 2P340 2,2ghz,6gb ram 750GB hdd,placa video Ati Radeon 512mb dedicat,Si placa audio de la realtek care vine cu programele lui,adica equalizer si schimbarea calitatii,respectiv 16bit 44100hz cd quality la 24bit 192000hz studio quality momentan este preset adica 24bit 48000hz studio quality si eqalizer modificat dupa ureche,ce ziceti sa las equalizer tot la valoarea lor normala la inregistrare? Ideal ar fi sa nu colorezi sunetul cu egalizatorul , insa e putin probabil sa poti rezista tentatiei mai ales ca marea majoritate ascultam formatul mp3 care este destul de comprimat . Eu prefer sa ascult formatul flac cand ascult muzichia de pe calculator si in rest ascult vinil / banda de magnetofon si chiar casetofon . Eu cred ca magul e cu probleme. Ar trebui luat la puricat, intai mecanica, apoi electronica. Conteaza mult si calitatea benzii, daca e un ORWO de acum 30 de ani, nici o sansa sa sune ceva... Subscriu si eu in ce priveste calitatea benzii . Daca este ORWO tip 123 de acu 3jde ani adio calitate , desi ORWO au facut si benzi foarte bune cum ar fi TIP 103 backoated care pe la noi cel putin pe vremea lui Ceasca nu au ajuns prin tara . Editat Aprilie 27, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Aprilie 27, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Am o Banda Orwo si una scotch,urmeaza sa mai cumpar 15 benzi Orwo dar vad ca nu sunt prea laudate de voi,adica se mai merita sa iau 15buc orwo,sau sa cumpar 5 bucati mai scumpe dar alta calitate? Si am observat ca magnetofonul are 2 viteze adica 9-19 daca inregistrez pe cea de 9 teoretic imi incap de doua ori mai multe melodii,dar se pierde calitatea inregistrarii in vreo un fel? Editat Aprilie 27, 2015 de florinursu24 Link spre comentariu
blueicon Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 ORWO nu au fost stralucite ele niciodata, ma refer la cele din comert nu discutam de cele pt studiouri.Din experienta mea cele in cutii de carton au rezistat mai bine in timp fata de cele in cutii de plastic care au fost mai noi si de pe care pur si simplu se desprinde stratul de oxid.Orice banda ai lua are zeci de ani in spate exceptand benzile noi care sunt si la ora actuala in magazin dar la care pretul este ridicat spre exorbitant, adica costa cam cat un magnetofon uzual. In ceea ce priveste calitatea clar va exista o diferenta intre cele doua viteze, dar depinde foarte mult si de restul liniei incepand cu magnetofonul, amplificatorul si terminand cu boxele.Cu cat aceasta linie este mai buna calitativ se vor simti diferentele intre benzi , viteze, producator al benzi , etc. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Am o Banda Orwo si una scotch,urmeaza sa mai cumpar 15 benzi Orwo dar vad ca nu sunt prea laudate de voi,adica se mai merita sa iau 15buc orwo,sau sa cumpar 5 bucati mai scumpe dar alta calitate? Si am observat ca magnetofonul are 2 viteze adica 9-19 daca inregistrez pe cea de 9 teoretic imi incap de doua ori mai multe melodii,dar se pierde calitatea inregistrarii in vreo un fel? Daca este banda ORWO Tip 123 , mai bine nu o lua, cauta orce alt tip de banda, caci pana si banda sovietica ( exemplu Sveta ) e mai calitativa decat ORWO Tip123 , unde mai pui ca magnetofonul tau este Sovietic si poti fi sigur ca curentul de premagnetizare a fost reglat in fabrica pe benzile lor . Poti inregistra si pe viteza de 9 insa se pierde din calitate mai ales la inalte , cel mai bine o sa-ti iasa pe 19 . ORWO nu au fost stralucite ele niciodata, ma refer la cele din comert nu discutam de cele pt studiouri.Din experienta mea cele in cutii de carton au rezistat mai bine in timp fata de cele in cutii de plastic care au fost mai noi si de pe care pur si simplu se desprinde stratul de oxid.Orice banda ai lua are zeci de ani in spate exceptand benzile noi care sunt si la ora actuala in magazin dar la care pretul este ridicat spre exorbitant, adica costa cam cat un magnetofon uzual. In ceea ce priveste calitatea clar va exista o diferenta intre cele doua viteze, dar depinde foarte mult si de restul liniei incepand cu magnetofonul, amplificatorul si terminand cu boxele.Cu cat aceasta linie este mai buna calitativ se vor simti diferentele intre benzi , viteze, producator al benzi , etc. Benzile noi de uz casnic cu exceptia celor de uz profesiuonal nu sunt asa de exorbitante cum se crede . Si pe vremea impuscatului benzile erau destul de scumpe raportat la puterea de cumparare din acele vremuri si ma refer chiar la celebrele ORWO Tip 123 . P.S. cu banii pe care i-ai da spre exemplu pe o banda de productie recenta (Pyral LPR35 - rola de 18 cm ) sigur nu-ti iei un magnetofon mai ales ca pana si magnetofoanele intens circulate pe noi ( cele rusesti Majak /Elfa / Kashtan / Rostov.... etc ) au niste preturi de te doare mintea pe site-urile de bisnitareala . Editat Aprilie 27, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Eu am ORWO tip 123 si inca merg bine ... ma refer ca am inregistrari de 30 de ani , inca sant calitative . Am facut si ceva probe de inregistrare , la sfarsitul catorva dintre ele , unde e ceva spatiu liber ... pot spune acelasi lucru ! Nu " merg " mai prost ca in vechime ... nu semnificativ ! Nici " naparlirea " nu e deranjanta , la cativa ani le rulez pe derulare rapida cu ceva improvizatie de curatate ! Editat Aprilie 27, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum