Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

Nici eu nu stiu poloneza. Doar am dat cu presupusul stiind ce-i SX-1080 ;-)

12 hours ago, Marco Giovanni said:

Cred ca inclin spre gx230d, ...

Sau sa raman cu teslab73 al meu? care functioneaza perfect

Diferenta dintre cele doua este mare, sa nu zic imensa. (GX-230D nu are amplificator de putere incorporat si necesita amplificator extern.)

În starea actuala, B73 nu are cum sa functioneze perfect. Trebuie neaparat schimbata rola presoare (crapatura aia nu se "vindeca", ca nu-i creanga din copac). Altfel o sa va distruga benzile. De asemenea, trebuie vazuta starea benzilor de frâna (pâsla de pe ele se toceste si/sau se desprinde), refacute reglajele pentru benzi actuale, etc. Chiar si dupa ce-i pus la punct si va suna cât de cât acceptabil, tot va fi sub GX-230. Daca nu puteti sa-l puneti la punct singur, mai bine-l dati si luati ceva mai robust. Eventual îl pastrati pe lânga unul mai bun, sa zicem un Akai sau un Rostov, ca sa va faceti ucenicia pe el. Asta daca o dati serios în boala magnetofoanelor. O boala foarte costisitoare.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, franzm a spus:

Nici eu nu stiu poloneza. Doar am dat cu presupusul stiind ce-i SX-1080 ;-)

Diferenta dintre cele doua este mare, sa nu zic imensa. (GX-230D nu are amplificator de putere incorporat si necesita amplificator extern.)

În starea actuala, B73 nu are cum sa functioneze perfect. Trebuie neaparat schimbata rola presoare (crapatura aia nu se "vindeca", ca nu-i creanga din copac). Altfel o sa va distruga benzile. De asemenea, trebuie vazuta starea benzilor de frâna (pâsla de pe ele se toceste si/sau se desprinde), refacute reglajele pentru benzi actuale, etc. Chiar si dupa ce-i pus la punct si va suna cât de cât acceptabil, tot va fi sub GX-230. Daca nu puteti sa-l puneti la punct singur, mai bine-l dati si luati ceva mai robust. Eventual îl pastrati pe lânga unul mai bun, sa zicem un Akai sau un Rostov, ca sa va faceti ucenicia pe el. Asta daca o dati serios în boala magnetofoanelor. O boala foarte costisitoare.

Multumesc, cu alte cuvinte achizitionez gx230d ? 

Link spre comentariu

Nu stiu. Asemeni colegului, n-o sa va spun ce sa luati. Mai ales ca nu stiu în ce stare este aparatul si ce posibilitati de servisare aveti în zona. Doar atat: un  GX-230D în stare buna, este peste B73.

Link spre comentariu

dovada ca se aude impecabil cu o banda noua, de calitate. Daca vi se pare suspect va rog sa imi spuneti, nu e cu suparare

din pacate nu pot incarca video, e prea mare

Link spre comentariu

Ajung la concluzia ca magnetofoanele merita cumparate doar de catre cei care se si pricep la electronica si stiu sa le si repare. Chiar nu inteleg de ce costa sute de euro niste aparate vechi de peste 40 ani. Cred ca incep sa ma vindec de acest microb mai periculos decat corona si abandonez acest sport. Vand tot ce am !!! Inclusiv benzile !!!

Editat de Marco Giovanni
Link spre comentariu
Acum 9 minute, Marco Giovanni a spus:

Ajung la concluzia ca magnetofoanele merita cumparate doar de catre cei care se si pricep la electronica si stiu sa le si repare. Chiar nu inteleg de ce costa sute de euro niste aparate vechi de peste 40 ani. Cred ca incep sa ma vindec de acest microb mai periculos decat corona si abandonez acest sport. Vand tot ce am !!! Inclusiv benzile !!!

Nu abandona asa ușor! 

Tratează-l ca pe un hobby, cu avantajele și dezavantajele lui. 

La un hobby, dacă Intradevar îți place, nu mai contează preturile. 

Link spre comentariu
La 06.05.2020 la 10:52, Marco Giovanni a spus:

Înainte de toate, ar fi bine sa stabiliti, de ce vreti magnetofon. Si, în functie de asta, sa fiti dispus si capabil de a învata anumite lucruri despre ele. Performanta lor depinde de solutiile tehnice adoptate de producator si de precizia cu care au fost fabricate. Si aceasta precizie costa. Plus ca, fiind aparate vechi de 40 - 60 ani, au devenit rare. Aparatele în sine, piesele de schimb si tehnicienii care se pricep cu adevarat la ele. Si atunci, costa si mai mult. O cale de a reduce costurile, este sa va priceti dvs sa le întretineti si sa le reparati. Dar aceasta abilitate nu pica din ceruri, dobândirea ei necesita timp, bani si mai ales, pasiune. Pasiune pentru o tehnologie trecuta pe linia moarta.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, franzm a spus:

Înainte de toate, ar fi bine sa stabiliti, de ce vreti magnetofon. Si, în functie de asta, sa fiti dispus si capabil de a învata anumite lucruri despre ele. Performanta lor depinde de solutiile tehnice adoptate de producator si de precizia cu care au fost fabricate. Si aceasta precizie costa. Plus ca, fiind aparate vechi de 40 - 60 ani, au devenit rare. Aparatele în sine, piesele de schimb si tehnicienii care se pricep cu adevarat la ele. Si atunci, costa si mai mult. O cale de a reduce costurile, este sa va priceti dvs sa le întretineti si sa le reparati. Dar aceasta abilitate nu pica din ceruri, dobândirea ei necesita timp, bani si mai ales, pasiune. Pasiune pentru o tehnologie trecuta pe linia moarta.

Adevarat !!! Este clar acum, nu e de mine acest sport. Multumesc mult pt raspunsurile date !!!

La 06.05.2020 la 12:43, Shambala a spus:

Am sa fortez putin regulile forumului si postez un link catre o revista romaneasca (nu forum, ca nu mai exista) unde este prezentata pasiunea cuiva pt magnetofoane si cateva imagini din colectia sa.  Ca sa vedeti cam "cu ce se mananca asta"   :)

https://www.hifitech.ro/revista/diverse/interviuri-audio-vintage-eugen-r116/

foarte bun articolul !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări