Dan57 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Acum 19 minute, franzm a spus: Cum sa nu mearga? S-a dat reteta undeva mai înainte. Se ia una bucata GX4000, se lucreaza cu bucsa pusa (adica pe 19 cm/s) si cu corectiile pentru 9,5. Suna de se rasuceste Willi Studer în groapa. Sa sti ca la acea data cand magnetofoanele de baza in Romania erau Sonet B2, Sonet B3 sau BG23 iar exceptional un Tesla B4 iar in tot sectorul erau 2 magnetofoane Akai, un Philips si un Grundig pe tuburi, un Akai 4000 era ceva deosebit. Nu toti am putut evada in America sau eram copii de securisti sa ajungem acolo. La vremea cand frecventa maxima redata era de maxim 12khz, un magnetofon ce trecea de 15 khz era o nava cosmica. Eu mi-am trait tineretea in acele vremuri, nu vorbesc dupa poze pe pereti.Ce este acum este altceva, sau scurs zeci de ani din acea perioada a anilor '70 -'80. . 1 Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 domnilor , pareri va rog despre akai gx 630 d , db am vazut si pro .......este singurul mag DD 3 head care accepta role mari ce se poate gasi sub 2500 lei , restul sar de mia euro ........mai mult mi-ar place 650 ul dar sunt rare si mai scumpe. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Acum 2 ore, Marco Giovanni a spus: Multumesc mult gusti_73. Nu am gasit nimic pe net de aceea am intrebat aici iar sa il desfac sa vad ce scrie pe ele, nu merita, fiind sigilate din fabrica. Sa am de rezerva imi trebuia, in ideea in care il astrez Da sau cel putin la fel http://reeltoreel.cz/HlavyTesla.html Ia uitati aici capete tesla......toate....Nu cred ca are rost sa va faceti griji. Problema este la cel de integistrare. La redare puteti pune si un cap universal, de kashtan, de majak, de unitra....etc. La stergere nu e cazul. Cum spuneam, cel de inregistrare este mai problematic. Editat Aprilie 19, 2020 de gusti_73 Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 1 oră în urmă, Dan57 a spus: ... nu vorbesc dupa poze pe pereti. Nici eu. Dar având acces la informatie, am cautat sa modific magnetofoane existente. Si au existat destule în tara. De la Sonet duo pâna la TG1000 si chiar ASC (în timpul facultatii am avut chiar acces la un A67). Bani sa ai. Pentru asta am facut masuratori, masuratori si iar masuratori. Inclusiv asupra lui GX4000. Si m-am lamurit cum sta treaba cu anumite solutii minune. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) @ David - pretul in sine nu inseamna nimic fara a fi asociat cu starea reala in care se afla magnetofonul. Risti sa dai inca o caruta de bani pe reparatii sau reconditionare. Editat Aprilie 19, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Acum 4 ore, Shambala a spus: @ David - pretul in sine nu inseamna nimic fara a fi asociat cu starea reala in care se afla magnetofonul. Risti sa dai inca o caruta de bani pe reparatii sau reconditionare. adevarat, acesta este riscul cand cumperi asa ceva cu o anumita vechime, timpul isi spune cuvantul Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 (editat) O parere despre akai GX 260D ? Editat Aprilie 22, 2020 de Marco Giovanni Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 La 22.04.2020 la 2:10, Marco Giovanni a spus: O parere despre akai GX 260D ? Ma asteptam s-o faca un fan al marcii... Dupa mine, e mai bun decât X201d; este full (auto-)revers si nu mai are sistemul cross-field. Mai evoluat ar fi GX-265D. Ce nu-mi place: Nu este direct drive. La schimbarea directiei de mers, cureaua este intens solicitata si, daca aparatul este calarit continuu în acest regim, necesita a fi înlocuita mai des. Turatia axului nu este stabilizata ci depinde de frecventa retelei si de alunecarea curelei. GX-265D are stabilizare electronica a turatiei si este direct drive. Nici unul din cele doua nu are reglaj electronic al tensiunii în banda. Cuplul motoarelor laterale este stabilit de condensatoare si rezistoare de putere, care nu tin vesnic. Datorita dispersiei mari a parametrilor, exista cinci versiuni (clase de selectie) pentru capetele de redare. În caz de defectare, trebuie înlocuite cu unul având aceeasi clasa cu cel defect. În caz contrar, trebuie înlocuite ambele cu o pereche. La 265 e specificat acelasi tip de cap, dar fara clasa de selectie. Cum nici unul din cele doua modele nu are elemente de ajustare separate pentru cele doua directii de mers, presupun ca la generatia de capete montata pe 265 s-a rezolvat problema dispersiei parametrilor. Controlul mecanicii este plina de relee (la ambele), de fapt perechi de contacte împrastiate în tot aparatul. Acestea, desi bine protejate electric, se mai uzeaza si câteodata se deregleaza mecanic. Ambele au fost concepute si realizate cu mare economie de componente. Nu exista reglaje separate pentru premagnetizare pentru cele doua directii respectiv pentru cele doua viteze. Nu exita reglaje separate pentru nivelul de redare pentru cele doua directii si viteze. De aici rezulta necesitatea capetelor selectate si împerechiate. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Pe vremuri am avut si folosit mai multi ani un Akai Gx-265D. In afara de cele mentionate, trebuie spus ca microcontactele electrice se uzeaza electric - creste rezistenta la contact si trebuie inlocuite. La fel, condensatorii de la motoare imbatranesc si ei si trebuie inlocuiti. Impresia mea este ca in zilele noastre nici un aspect al imperfectiunilor de proiectare si constructie a magnetofoanelor nu mai are importanta pt cei ce isi doresc unul. Unica cerinta este "sa mearga" Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Eu am în buzunar înlocuitorul meu de magnetofon cu muzica cit un dulap de benzi și la calitate care o depășește aproape pe a oricărui magnetofon, ca să nu mai spun ca are un concum de minim 100 de ori mai mic. Vremea magnetofoanelor, pick-up-urilor și amplificatoarelor pe tuburi a trecut de acum 20-30-50 de ani. Treziti-va oameni buni! Alea sint obiecte de muzeu acum. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 24, 2020 Partajează Postat Aprilie 24, 2020 Fiecare e liber sa-si aleaga un hobby (sau mai multe) dupa cum pofteste si dupa cât îl tine punga. 1 Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 25, 2020 Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Adevarat, acesta e un hobby. Nu ma intereseaza mp3 din buzunar, facute sa se schimbe frecvent ca sunt depasite, de fapt ca tot ce se face azi made in china si nu numai. Magnetofoanele au fost facute sa tina cat o viata de om, reparabile, nu cand se defecteaza direct la gunoi. De aceea suntem azi unde suntem ca omenire pe pamant. Iti cumperi electronice care tin cat e garantia, masini care se strica si care sa te oblige sa iti iei alta noua si multe alte mizerii facute in bataie de joc. La 23.04.2020 la 22:19, Shambala a spus: Unica cerinta este "sa mearga" Nu prea ma pricep la magnetofoane, dar asa este, ai dreptate. Caut unul sa mearga, sa arate bine si neuzat. Nu sa il repar sai sa ii fac cu bani pe altii care cer 500 pt o revizie, curatat de praf si uns. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 25, 2020 Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Nu am nimic impotriva unui hobby. Si eu am mai multe, si mie mi-au placut magnetofoanele si-mi plac si azi dar de la un hobby pina la a avea pretentia ca sa suna mai bine decit un CD sau altele de genul acesta este cale lunga si-mi vine sa vars cind aud de pretentii de astea de la tehnologie veche de 50-100 de ani (pick-up-ul are cred peste 100 de ani de cind este inventat). Da, au un farmec anume, unele chiar suna bine dar .... cam atit - nu mai sint referinta in materie de calitate a redarii. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 25, 2020 Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Acum 1 oră, Marco Giovanni a spus: Nu ma intereseaza mp3 din buzunar, facute sa se schimbe frecvent ca sunt depasite, de fapt ca tot ce se face azi made in china si nu numai. Magnetofoanele au fost facute sa tina cat o viata de om, reparabile, nu cand se defecteaza direct la gunoi. De aceea suntem azi unde suntem ca omenire pe pamant. Da, poate fi adevarat ca magnetofoanele alea erau facute sa tina si se puteau repara usor, dar pacat ca s-au demodat de tot si nu le mai foloseste nimeni. De fapt e vorba de o tehnologie care s-a demodat (e depasita) si nu se mai foloseste, nu aparate prost sau bine facute. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 Maiakul meu cumparat din 1982 merge si acum ( mai am ceva probleme cu curelele ,am un set sigilat ,bine pus undeva ,inca nu l-am gasit ,) si are condensatoarele originale,n-am schimbat nici una...... In schimb am observat ca daca ascult mai mult timp mp3 ,sau mai putin dar la volum mai mare , ma oboseste .......cred ca urechea poate fi pacalita ,creerul nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum