Marco Giovanni Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Era vorba de akai x201d Nu va zic pretul. Multi au luat-o razna cu preturi de mii de euro, la fel si cei cu "studiouri" care cer 50 euro pt o inregistrare. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) La ora actuala îti iei magnetofon mai mult din motive sentimentale. Asa ca, fie iei unul de care te simti legat prin amintiri, adica l-ai avut sau ti l-ai dorit foarte mult în tinerete, fie unul reprezentativ pentru genul acesta de aparate. Pentru mine un Akai, cu fata cromata si dosul de carton, nu satisface nici unul din aceste criterii, desi ar arata bine ca bibelou. Un B90, daca n-ar fi din plastic ordinar, ar merge pus pe perete în stil B&O (stiu, monomotor, mono, doua capete, Lo-Fi). Sfatul meu ar fi sa cautati sa vedeti diversele magnetofoane acasa la stapânii lor (adica sa va faceti cunostinte care sunt pasionati de asemenea aparate), sa aflati ce va asteapta dpdv. al întretinerii lor si, daca nu va trece virusul, sa decideti atunci. Eventual cumparati aparatele care va plac, le testati în liniste si le revindeti (cum e cazul lui B73 de fata). Cu timpul, fie o sa va hotarâti asupra unei marci sau a unui model, fie renuntati la hobby-ul asta. Eu am ajuns sa ma multumesc sa repar si sa întretin aparatele altora, nu sa doresc a le detine. Din câte stiu, X201D are sistem crossfield (cap de premagnetizare separat) si multe aterizeaza la gunoi pentru ca nu se mai pricepe nimeni sa le regleze (a ajuns si la mine unul jumulit). Si cam chinuie benzile (face banda slalom). Asa ca nu-i recomandabil pentru benzi vechi, de arhiva. Pentru asa benzi, mai bine ceva din seria 300. Editat Aprilie 18, 2020 de franzm Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Am avut un Akai X 201D in 1978-79 in stare perfecta si am fost destul de prost sa il vand un an mai tarziu. Avea un zumzet fermecator, poate si pt ca nu era [inca] atat de foit cum au fost Akai-urile in perioada imediat urmatoare. Inregistra foarte bine, dar simteam lipsa monitoringului. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Mai pune ceva si dansul....Pe OLX sa vand cu 1500 de lei. Eu am luat un SONY TC-366 nesurubarit si care este in stare foarte buna cu 100USD. DAR.....tot curele si role imbatranite are. Mai bine un A77 mai scump. Daca persevereaza in cautari poate prinde ceva la un pret mai rezonabil. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Acum 19 ore, Marco Giovanni a spus: De akai x201d ce ziceti ? Daca raspunde iti dau un semn. Am citit undeva ca anp935 nu s-ar potrivi la tesla b73. Erau bune sa am de rezerva. Nu stiu ce sa zic, imi place akai ca aspect, aluminiu vs plastic, dar cred ca incomparabil la sunet decat tesla ANP 935 nu se potriveste pe B73. Mai cautati pe net. Acesta este un cap redare/inregistrare. B73 are capete separate. Poate se potrivesc cele de B115 / CM130/ CM160. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Acum 23 ore, franzm a spus: Ma asteptam la asta. Haifai curat. Bineînteles ca exista magnetofoane la care se poate selecta dintre mai multe presetari pentru EQ si bias. Dar daca etalonul este un magnetofon entry-level din din prima jumatate a anilor '60, io ce sa mai zic. Corect ce spui dar vorbim de magnetofoane de amatori sau maxim semiprofesionale, nu de cele de studiou care sunt cu totul altceva, la un cu totul alt nivel. Si eu gasisem la acea vreme un UHER de studiou dar portabil si cu ceva uzura asa ca am preferat ceva mai pentru amatori dar nou. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Acum 7 ore, franzm a spus: Din câte stiu, X201D are sistem crossfield (cap de premagnetizare separat) si multe aterizeaza la gunoi pentru ca nu se mai pricepe nimeni sa le regleze Ei, nici chiar asa, mai sunt unii care mai stiu cate ceva in ale domeniului, chiar daca epoca magnetofoanelor a apus, au mai ramas destui care au mai mesterit la ele cand erau in verva. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Acum 2 ore, Dan57 a spus: Si eu gasisem la acea vreme un UHER de studiou dar portabil .... Mai stiti cumva care model? 4000, din a carui electronica s-au inspirat rusii (Electronica 302), 4200, 4400 sau cumva 6000, cu mecanica de Uher si electronica Assman (cunoscut în afara Germaniei sub numele ATIS)? Seria 4000 au fost printre cele mai bine vândute magnetofoane, peste 1 milion de bucati. La fiabilitate rivalizau cu Nagra si Stellavox, desi aveau o mecanica mult mai simpla, sa nu zic primitiva. Dar erau departe de a fi aparate de studio. Editat Aprilie 18, 2020 de franzm Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Cum vorbiti voi aici de magnetofoanele astea si nostalgia acelor vremuri, asa imi venise mie o pofta de a cumpara un deck caseta, ceva ce nu am avut in copilarie si imi doream atat de mult. Asta dupa ce il vazusem pe @zal pe facebook, acum doua luni, cum restaura un deck, cap de serie, ceva profesional sau de studio, nu mai stiu exact. In gandul meu am zis - ia sa imi cumpar ma si eu asa ceva sa il pun pe post de bibelou in amintirea acelor vremuri in care eu nu aveam, dar imi doream atat de mult. Apoi cand am vazut pretul, mi-au cazut plombele, cariile si toti dintii din gura, am inghitit in sec si apoi mi-am vazut de ale mele. Asta ca sa nu mai zic ca dupa ce il cumperi, trebuie sa ii faci o revizie la electronica, role, capete redare si mecanica in general, mai costa si alea o caruta de bani. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Acum 10 ore, franzm a spus: Mai stiti cumva care model? 4000, din a carui electronica s-au inspirat rusii (Electronica 302), 4200, 4400 sau cumva 6000, cu mecanica de Uher si electronica Assman (cunoscut în afara Germaniei sub numele ATIS)? Seria 4000 au fost printre cele mai bine vândute magnetofoane, peste 1 milion de bucati. La fiabilitate rivalizau cu Nagra si Stellavox, desi aveau o mecanica mult mai simpla, sa nu zic primitiva. Dar erau departe de a fi aparate de studio. Sincer sa fiu, au trecut ceva ani de atunci iar eu m-am dus la individ acasa, l-am vazut si gata, poate doar daca voi vedea ceva imagini, voi cauta pe net daca il vad, spun. Asta era, l-am gasit pe Google, avea VU-metrul ala rotund si multe butonase. Editat Aprilie 19, 2020 de Dan57 Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 La 18.04.2020 la 13:06, franzm a spus: La ora actuala îti iei magnetofon mai mult din motive sentimentale. Asa ca, fie iei unul de care te simti legat prin amintiri, adica l-ai avut sau ti l-ai dorit foarte mult în tinerete, fie unul reprezentativ pentru genul acesta de aparate. Nici una, nici alta :)). Vreau un magnetofon care sa arate bine ( aluminiu nu plastic ) si care sa se auda mai bine decat un cd sau vinil. Acum 21 ore, gusti_73 a spus: Mai pune ceva si dansul....Pe OLX sa vand cu 1500 de lei. Eu am luat un SONY TC-366 nesurubarit si care este in stare foarte buna cu 100USD. DAR.....tot curele si role imbatranite are. Mai bine un A77 mai scump. Daca persevereaza in cautari poate prinde ceva la un pret mai rezonabil. Il gasisem cu 700 lei in Olanda, transport gratuit. Singurul defect era unul estetic, julit in colt, se vede in poze Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Adica vreti ca ceea ce ati înregistrat de pe CD sau vinil "sa sune mai bine decât originalul"? Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Acum 19 ore, gusti_73 a spus: ANP 935 nu se potriveste pe B73. Mai cautati pe net. Acesta este un cap redare/inregistrare. B73 are capete separate. Poate se potrivesc cele de B115 / CM130/ CM160. Multumesc mult gusti_73. Nu am gasit nimic pe net de aceea am intrebat aici iar sa il desfac sa vad ce scrie pe ele, nu merita, fiind sigilate din fabrica. Sa am de rezerva imi trebuia, in ideea in care il astrez Chiar acum, franzm a spus: Adica vreti ca ceea ce ati înregistrat de pe CD sau vinil "sa sune mai bine decât originalul"? Da sau cel putin la fel Editat Aprilie 19, 2020 de Marco Giovanni Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Hai bre, da-o in colo de treaba, cum sa inregistrezi un CD pe o banda si apoi sa speri (sau sa zici) ca se aude mai bine ca pe disc ? Ar fi prea de tot. E si asta un hobby sa restaurezi scule vechi si frumoase si apoi sa le pui pe post de bibelou, dar mai mult de atat nu-si are rost, si in plus nu merita sa dai o caruta de bani pe ceva pe care il tii 90% din timp doar pe post de bibelou. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Cum sa nu mearga? S-a dat reteta undeva mai înainte. Se ia una bucata GX4000, se lucreaza cu bucsa pusa (adica pe 19 cm/s) si cu corectiile pentru 9,5. Suna de se rasuceste Willi Studer în groapa. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum