Marco Giovanni Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 On 4/14/2020 at 11:09 PM, franzm said: Daca mai faceti asemenea afaceri, macar sfatuiti-va cu cineva priceput în domeniu. Magnetofoanele Tesla nu-s rele dar nu tin nici ele vesnic. Au anumite componente care se uzeaza sau îmbatrânesc. Mie personal îmi plac mai mult decât cele rusesti. Chiar daca unele rusesti sunt din start mai performante decât Tesla. Asa au fost vremurile; unii n-au avut voie sa produca magnetofoane deloc iar altii doar de larg consum. Au existat însa si magnetofoane de uz profesional Tesla sau Mechlabor (unguresti) care se apropiau de cele vestice. Nu prea am avut cu cine sa ma sfatuiesc. Pana la urma am descoperit cum functioneaza si cele 4 boxe atasate, deci nu e defect cum am crezut initial. Deci totul este perfect functional acum chiar si cu acea rola care e usor crapata. Am facut rost de o banda noua inregistrata in studio si nu mi-a venit sa cred cum se poate auzi. Incredibil, mult mai bine decat un cd sau un vinil. In concluzie, ma voi orienta catre ceva si mai performant, am vazut ca laudati akai insa nu stiu ce model. De data aceasta ma voi consulta inainte sa nu ma mai urecheze colegul :))). Tesla b73 este de vanzare, fara defecte ascunse, se accepta orice fel de probe, estetic si functional impecabil, capac nezgariat, totul original, capete in stare foarte buna, neuzate, nu a fost folosit decat ocazional. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Bine ati venit în rândul celor virusati. Akai este mult supraevaluat. Decât Akai, mai bine unul rusesc bine pus la punct. Parere strict personala. Daca va tine punga, mai bine un Technics, Revox, Studer sau, de ce nu Tascam, Otari sau Telefunken (seria profesionala). Daca prindeti pofta de restaurari, Sony, Dokorder, Pioneer, etc. Va rog sa-mi comunicati (eventual prin MP) unde anume ati gasit capete ANP935 si role presoare. Stocurile mele s-au terminat acu vreo zece ani si parca simt ca ma ia virusul din nou. Editat Aprilie 17, 2020 de franzm Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Ma tem ca preturile la care se pot achizitiona cele recomandate de dvs sunt CU MULT peste cat si-a propus sau isi permite dl. Marco Giovanni. Daca avea 3-5000 de euro pt un magnetofon BUN probabil s-ar fi documentat substantial - fie si printr-o consultanta platita, inainte de a cumpara ceva. @ celui interesat - este bine sa stiti ca o banda BUNA de magnetofon (imprimata in studiou) este intre 350 si 500 USD. Gasiti detalii la subiectul "Deck-uri si magnetofoane" de pe forumul vecin. Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 10 hours ago, franzm said: Bine ati venit în rândul celor virusati. Akai este mult supraevaluat. Decât Akai, mai bine unul rusesc bine pus la punct. Parere strict personala. Daca va tine punga, mai bine un Technics, Revox, Studer sau, de ce nu Tascam, Otari sau Telefunken (seria profesionala). Daca prindeti pofta de restaurari, Sony, Dokorder, Pioneer, etc. Va rog sa-mi comunicati (eventual prin MP) unde anume ati gasit capete ANP935 si role presoare. Stocurile mele s-au terminat acu vreo zece ani si parca simt ca ma ia virusul din nou. Am scris mai sus, in cehia am gasit capete si role presoare, insa nu mi-a raspuns pana acum. Daca doriti putem da comanda si impartim transportul Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 11 ore, franzm a spus: Bine ati venit în rândul celor virusati. Akai este mult supraevaluat. Decât Akai, mai bine unul rusesc bine pus la punct. Un Akai GX4000, nou, este mai bun decat toata lista ta de magnetofoane . Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Nou ?! De unde ... In anii '80 am avut vreo 3 bc 4000D. Desi aveau doar cativa ani, fiecare era atat de uzat incat ceva a cedat in primele doua-trei saptamani. Si nu doar in Romania rulau de "iesea fum" din ele, ci in cam toate tarile blocului estic. Mult mai bine rezistau - si au rezistat la uzura modelele DD - 630, 635, etc. De evitat GX77. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 1 oră, Shambala a spus: Nou ?! De unde ... In anii '80 am avut vreo 3 bc 4000D. Ce spuneam, eu am avut unul nou, cumparat din magazin si mi-a mers ani buni dupa care l-am vandut unui prieten care l-a mai tinut 20 de ani dupa care l-a vandut si el, functionanad. AKAI GX4000 avea o chestie pe care celelalte magnetofoane (din cate stiu eu, niciunul si stiu bine). Puteai folosi pentru inregistrare fitrul (inclusiv premagnetizarea) de la viteza 9 la viteza 19 si invers. Mecanica era simpla, fara necazuri iar capetele GX de calitate. Un Deck superb (era deck)..Atentie, au existat si AKAI 4000, fara capete de sticla, nu stiu cum functionau. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 17 ore, Marco Giovanni a spus: Nu prea am avut cu cine sa ma sfatuiesc. Pana la urma am descoperit cum functioneaza si cele 4 boxe atasate, deci nu e defect cum am crezut initial. Deci totul este perfect functional acum chiar si cu acea rola care e usor crapata. Am facut rost de o banda noua inregistrata in studio si nu mi-a venit sa cred cum se poate auzi. Incredibil, mult mai bine decat un cd sau un vinil. In concluzie, ma voi orienta catre ceva si mai performant, am vazut ca laudati akai insa nu stiu ce model. De data aceasta ma voi consulta inainte sa nu ma mai urecheze colegul :))). Tesla b73 este de vanzare, fara defecte ascunse, se accepta orice fel de probe, estetic si functional impecabil, capac nezgariat, totul original, capete in stare foarte buna, neuzate, nu a fost folosit decat ocazional. Eu nu l-as vinde decat daca nu am loc in casa. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Acum 1 oră, Dan57 a spus: AKAI GX4000 avea o chestie pe care celelalte magnetofoane (din cate stiu eu, niciunul si stiu bine). Puteai folosi pentru inregistrare fitrul (inclusiv premagnetizarea) de la viteza 9 la viteza 19 si invers. Ma asteptam la asta. Haifai curat. Bineînteles ca exista magnetofoane la care se poate selecta dintre mai multe presetari pentru EQ si bias. Dar daca etalonul este un magnetofon entry-level din din prima jumatate a anilor '60, io ce sa mai zic. Eu am avut un M15A SH (din studiourile WDR) si un B77 NOS (l-am luat când s-au lichidat stocurile autoritatilor). Pe asta din urma, desi mergea perfect, l-am dat fiind versiunea low speed. M15A, cu antifurt implicit (cântareste vreo 85 kg), l-am dat când m-am mutat într-o locuinta mai mica. Mi-as fi dorit un A80. Dar avea "WAF below zero" si pretul pe masura. @Marco Giovanni: Am vreo 1200 km pâna în România, asa ca nu merge o comanda comuna. Editat Aprilie 17, 2020 de franzm Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) De akai x201d ce ziceti ? 1 hour ago, franzm said: @Marco Giovanni: Am vreo 1200 km pâna în România, asa ca nu merge o comanda comuna. Daca raspunde iti dau un semn. Am citit undeva ca anp935 nu s-ar potrivi la tesla b73. Erau bune sa am de rezerva. 2 hours ago, gusti_73 said: Eu nu l-as vinde decat daca nu am loc in casa. Nu stiu ce sa zic, imi place akai ca aspect, aluminiu vs plastic, dar cred ca incomparabil la sunet decat tesla Editat Aprilie 17, 2020 de Marco Giovanni Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Sa stiti ca toate sunt batrane si au nevoie de curele, role de cauciuc......plastice care au imbatrinit si s-au macinat in timp. Daca dati de unul din asta este posibil nici sa nu il reparati sau sa va coste cine stie cat reparatia (piese SH de te miri pe unde etc). Nici AKAI-urile nu sunt nemuritoare..........Sa va ganditi ca pe un set de capete de Akai se cer cu totul alti bani decat pe capete sau alte subansamble de tesla. Prea multi bani pe el oricum nu obtineti. Si o sa mai aveti o problema. Benzile. Cele SH multe sunt proaste si destul de scumpe iar o banda noua de 540 de metri (2x45 de minute in 4 piste pe viteza 19) costa peste 100 de lei. Aici trebuiesc bagati bani multi. Pretul benzilor este comparativ oarecum cu pretul discurilor de vinil. Nu stiu daca merita....... Daca cumparati, cumparati un magnetofon DD, cu 3 capete si 3 motoare. Altfel nu prea merita. Editat Aprilie 17, 2020 de gusti_73 Link spre comentariu
Marco Giovanni Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) 47 minutes ago, gusti_73 said: Sa stiti ca toate sunt batrane si au nevoie de curele, role de cauciuc......plastice care au imbatrinit si s-au macinat in timp. Daca dati de unul din asta este posibil nici sa nu il reparati sau sa va coste cine stie cat reparatia (piese SH de te miri pe unde etc). Nici AKAI-urile nu sunt nemuritoare..........Sa va ganditi ca pe un set de capete de Akai se cer cu totul alti bani decat pe capete sau alte subansamble de tesla. Prea multi bani pe el oricum nu obtineti. Si o sa mai aveti o problema. Benzile. Cele SH multe sunt proaste si destul de scumpe iar o banda noua de 540 de metri (2x45 de minute in 4 piste pe viteza 19) costa peste 100 de lei. Aici trebuiesc bagati bani multi. Pretul benzilor este comparativ oarecum cu pretul discurilor de vinil. Nu stiu daca merita....... Daca cumparati, cumparati un magnetofon DD, cu 3 capete si 3 motoare. Altfel nu prea merita. Nu sunt problema benzile, am gasit o sursa in Olanda, benzi Agfa noi, model pe 46 pe 18. Am gasit si acest magnetofon akai x201d, insa nu stiu daca e model reusit sau nu. Aspect impecabil, costul lui ar fi undeva la 800 lei. Poate imi dati exemple de anumite midele cu dd, de care spuneti, sa le caut insa nu investesc mai mult de 150 euro. Multumesc de raspunsul profi, aveti 100% dreptate, asa este Editat Aprilie 17, 2020 de Marco Giovanni Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Un Akai cu 3 capuri si 3 motoare direct drive (DD) format mare (role de 26cm) care sa necesite servisare nu prea gasesti sub 1000 euro. Chiar si la cele pe care se cer 1500-2500 euro este foarte probabil ca asa zisa servisare sa fi fost o batjocura si sa trebuiasca luata de la capat. Abia de la 3000 de euro in sus mai sunt ceva sanse sa cumperi un aparat aranjat cu competenta si spirit de raspundere. Si apropo, o serivsare serioasa costa 1000-1500 euro. Asa, ca sa stiti clar cum stau lucrurile in zona magnetofoanelor bune. Paradoxal, modele de studio, f mari si grele, mult mai usor de reconditionat si adesea neciorsaite de cine stie ce depanatori se pot gasi la sume mult mai mici. Dar, vorba lui FranzM, ce sa faci cu asa monstri in casa ... Am avut un B77 MKII aproape nou-nout prin 1982 cu capul de redare stricat, a fost un cosmar cumpararea altuia. Nu stiu cum, pe vremea aceea magnetofoane mai apareau (la Mica Publicitate) dar ca sa faci rost de vreo piesa ... (Adica stiu cum, dar asa vine vorba ) Mi-am dorit mult si multi ani un Technics (si nu am mai ajuns sa imi iau) dar acum nu ii mai vad utilitatea. Mi-a trecut pasiunea privitului la rolele ce se invart. Editat Aprilie 18, 2020 de Shambala Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Incercati un ReVox A77. Daca gasiti prin Olanda.......cu uzura mica la capete si in stare buna. E urat dar e chiar bun si robust. La bugetul Dvs. doar seriile entry de la AKAI. Este posibil sa aruncati banii pe geam....la propriu. Eu, cand achit sume de genul asta imi asum riscul ca acei bani sa fie pierduti. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Nu cred sa se gaseasca nicaieri un A77 in stare buna la 150 euro - si nu sunt nici rautacios si nici Gica -contra. Pur si simplu asta este realitatea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum