Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

Dacă rola de rezervă are aceeaşi vârstă cu magul, degeaba o schimbi, fiindcă e pietrificată probabil....

Printre cele mai frecvente defecte mecanice la înregistratoarele pe bandă erau rolele şi curelele de cauciuc.Alea se schimbă la anumite perioade de timp, dar dată fiind vechimea acestor aparate, ar trebui ca piesele de schimb elastice să fie realizate cât mai recent, altfel cauciucul se degradează şi nefolosit.

Link spre comentariu

Rola presoare trebuie schimbata, odata plecata acea fisura se va mari. Masoara cu un subler diametrul axului pe care sta rola, poate e identic cu unul rusesc care se gasesc mai usor. Daca cunosti un strungar poti face un ax dupa o rola ruseasca. Sunt variante.

Link spre comentariu

Rola crapata trebuie oricum schimbata.

Daca asta rezolva sau nu problema cu agatat banda ai sa vezi pe urma.

Daca scoate banda inafara este posibil sa fie si din cauza uzurii lagarului de la cabestan, sau poate si altele dau aceleasi simptome.

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri, rola care am gasit-o este noua, este 25x9x5 mm.

Sa vad acum daca o si pot comanda din Cehia. 

Capetele par uzate din poze? Eu nu imi dau seama. Sa le cumpar si pe acelea noi? ANP 935 sunt bune? Nu stiu ce scrie pe cele din magnetofon, nu vreau sa desfac suruburile sigilate

Link spre comentariu

Ai grija ca rola presoare sa fie NOUA si nu NOS  (New Old Stock) - vezi ce scria Validae.

Capetele par sa nu fie prea uzate, dar pozele sunt proaste, ar trebui poze mai clare facute fara blitz. (Nu se foloseste niciodata blitz-ul csand pozezi o suprafata tip oglinda). 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Eu banuiesc pozele ca fiind pacalitoare, caci capetele de stergere sunt de regula cele mai dure, nu prea se uzeaza si nici nu se prea schimba.  

Link spre comentariu

B73 foloseste capete dedicate, adica tipuri diferite pentru înregistrare si redare (cele "de alama" sunt ANP937 si ANP938, cele argintii ANH 200 si 210).  ANP935 este cap universal. În lipsa de altceva se poate adapta dar nu este o treaba de începator. Deocamdata nu pare sa fie necesara schimbarea capetelor ci doar o curatenie generala.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Capetele de redare au impedanța mare și cele de înregistrare au impedanța mică. Cele de ștergere și mai mică, doar dacă stergerea benzii e deficitară sau zgomotoasă se schimbă. Legat de traseul benzii tensionarea ei poate fi o problemă. Apasă suplimentar cu degetul pe suportul rolei să vezi dacă se schimbă ceva. Rola trebuie schimbată.

Link spre comentariu
4 hours ago, Shambala said:

Eu banuiesc pozele ca fiind pacalitoare, caci capetele de stergere sunt de regula cele mai dure, nu prea se uzeaza si nici nu se prea schimba.  

Asa este, arata cel mai bine capul de stergeee, cel gri. Nu cred ca e uzat

3 hours ago, franzm said:

B73 foloseste capete dedicate, adica tipuri diferite pentru înregistrare si redare (cele "de alama" sunt ANP937 si ANP938, cele argintii ANH 200 si 210).  ANP935 este cap universal. În lipsa de altceva se poate adapta dar nu este o treaba de începator. Deocamdata nu pare sa fie necesara schimbarea capetelor ci doar o curatenie generala.

Multumesc mult de raspuns

4 hours ago, Shambala said:

Ai grija ca rola presoare sa fie NOUA si nu NOS  (New Old Stock) - vezi ce scria Validae.

Capetele par sa nu fie prea uzate, dar pozele sunt proaste, ar trebui poze mai clare facute fara blitz. (Nu se foloseste niciodata blitz-ul csand pozezi o suprafata tip oglinda). 

O sa revin cu poze fara blitz, momentan sa intru in posesia rolei.

Multumesc tuturor de raspunsuri, de mare ajutor, mi-am facut o parere acum

Link spre comentariu

Am prins un B115 nou-nout cu capul de înregistrare defect (înregistra slab înaltele). În ultimii ani, s-au dat pe brazda si cehii.

Capetele din seria ANH au alta caracteristica de frecventa decât cele ANP. Si nu suna neaparat mai placut. Desi la masuratori ieseau bine. Am modificat un B90 pe trei capete (mecanica era prevazuta cu loc pentru al treilea cap) si am ramas la ANP935. Pe cel de redare l-am înlocuit mai apoi cu un Woelke K403.

Link spre comentariu

Tesla a nu a sunat grozav ca magnetofon. Capetele argintii sunt mai bine realizate si capabile de performanță. Acum există informație suficientă. Se pot compara circuitele din curba de frecvente. Acolo sunt diferențele care fac sunetul bun. O sugestie ar fi de aruncat o privire la mag.urile Philips din acea perioadă (N7150, etc.). Tot cu tranzistori. Si foarte important condensatorul paralel cu capul de redare care limitează înaltele. Dar lucrarea devine amplă. Doar că așa capătă valoare morală.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări