Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

0dB înseamna un anume nivel al fluxului magnetic. Ce afiseaza VU-metrele depinde de la producator la producator (depinde pentru ce flux de referinta sunt reglate).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, sunt nou pe acest forum si in ale magnetofoanelor la inceput.

Am achizitionat un magnetofon tesla b73, totul functional.

Problema lu ar fi ca din cele 4 boxe care se pot atasa, doar 2 se aud, adica una din ele merge perfect iar a doua trebuie sa leg minusul iar plusul nu la locul lui ci pe baza metalica din zona mufei. Ambele canale sunt L. Pe partea R nu merge nici unul.

Vumeterele merg perfect pe ambele canale. Cand il pun pe stero, potentiometrul de la volum merge doar pe L, pe R nu .

Ceva pareri despre acest magnetofon? Este bun de ceva sau il dau la remat?

Am benzi orwo care nu se aud bine, infundat. La fel si o bana scotch se aude foarte prost, este inregistrata si mono.

Pana nu fac rost de o banda buna nu ma pot pronunta.

Persoana de la care l-am luat a zis ca l-a folosit ocazional inspre deloc, neumblat in el

Link spre comentariu

Trebuie curăţate comutatoarele Mono/Stereo şi cele Play/Record cu grijă, după atâţia ani s-au mai oxidat.Sigur are şi condensatori electrolitici uscaţi, un ESR-metru de la chinezi te salvează de multă muncă.....în rest orice magnetofon e bun în gama lui de performanţă, cred că Tesla erau ceva mai bune decât cele ruseşti.

Link spre comentariu

PZ si LZ sunt pentru pseudocuadro (efect de spatialitate). Verificati starea capetelor si procurati-va din timp altele de schimb. De care sunt montate? Seria ANH (argintii) sau ANP (alama)?

Link spre comentariu

Am gasit sa cumpar capete noi, modelul tesla ANP935, conform pozei. Este necesara schimbarea lor? Este compatibil cu modelul tesla b73?

Toate cele 3 capete sunt acest model ?

Screenshot_20200406_121300_ro.mercador.jpg

Editat de Marco Giovanni
Link spre comentariu

Cred ca ca trebui sa schimb rola aceea de cauciuc deoarece este crapata si trage banda pe marginea ei, afectand sunetul. Aveti idee daca se gasete noua? Si unde.

Se vede exact din filmare ce se intampla

IMG_20200406_162007.jpg

Link spre comentariu

Si o filmare in pozitie verticala. Se vede ca banda nu ruleaza pe mijlocul rolei ci pe marginea ei.

Cu alte cuvinte il dau la remat sau merita reparat?.

Stiti pe cineva din zona Brasov care il poate resuscita?

Multumesc mult pt raspunsuri. Au fost foarte utile.

Link spre comentariu

Reconditionarea unui magnetofon este destul de scumpa. Nu stiu daca merita in acest caz, mai ales ca rolele de cauciuc (cele pt antrenare) nu se prea gasesc.

Foarte putine au fost refacute si doar de catre unii f pasionati, pt care acest model este legat sentimental de tineretea lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări