Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Cea din mijloc Mufa.PNG XS2 este pentru linie de radioificare, utitati-va la simboluri. De acord dl . Miron in ce priverste simbolurile . Insa daca ne uitam pe schema conexiunile celor doua mufe ( inregistrare respectiv radioficare ) dupa rezistentele de limitare conexiunile sunt comune Nu cred ca are de unde lua semnal de radioficare de 30V sa bage pe mufa respectiva . In sfarsit una peste alta sper sa fi reusit toti sa-l lamurim pe om pe unde introduce semnalul si de ce nu si pe unde il scoate daca vrea sa foloseasca un amplif extern . Editat Aprilie 25, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) In dupa rezistentele de limitare conexiunile sunt comune Da, dupa rezistente de 560K, deci o atenuare importanta, de cca. 20 de ori. Editat Aprilie 25, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Da, dupa rezistente de 560K, deci o atenuare importanta, de cca. 20 de ori. Cu alte cuvinte prin mufa de radioficare are mai putine sanse sa bage semnal prea mare in magnetofon :rade: Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Corect. Sper sa-i fie de ajutor si îi doresc înregistrări cat mai reusite :reytre 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Mufa din mijloc este pt semnal de linie,adica CD,Tape,Aux. Cea din dreapta cu semnul de microfon si radio e pt semnale provenite de la microfon sau aparat de radio,nu are nici o legatura cu ''liniile de radioficare''. Toate aparatele cand au fost concepute au trebuit sa respecte niste norme internationale. Faptul ca distorsioneza semnalul poate fi din cauza reglajului de nivel la inregistrare sau un defect in oscilatorul de premagnetizare. Nu se exclud nici capetele de REC,murdare,uzate excesiv sau magnetizate. In general cand se face REC se regleaza nivelul semnalului la -10dB VU pt obtinerea de distorsiuni minime,dar asta e in functie de modelul de magnetofon. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) nu are nici o legatura cu ''liniile de radioficare''. Toate aparatele cand au fost concepute au trebuit sa respecte niste norme internationale. Ba are legatura, consultati un prospect de Majak, chestia cu normele internationale nu cred ca i-a deranjat pe rusi, mai ales ca au inca retele de radioficare si poate fi un posibil semnal pentru imprimare. Vedeti punctul 4) Editat Aprilie 25, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Dl.Miron semnul ala de antena pe un patrat este simbolul pt ''aparat de radio'' si intrarea aia suporta 10...20mV pe o sarcina de 27kohmi. Poza e din manualul de la postarea #12 pus de @Dominicue. M-am uitat la Majak 205 si e la fel. Linia de radioficare are mult mai mult decat 20mV. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Radioficare inseamna tipic 70V sau 100V, iesire linie cu transformatoare adaptoare de impedanta... Orice greseala poate insemna la partea de intrare in aparat, rec level este in general dupa etajul preamplificator/adaptor nivel si impedanta, adoca dupa mufa DIN. din aparat impedanta intre 20 si 47kOhm. Cum te uiti la mufa din fata, stinga este (sint) intrari, mijloc(pin 3) masa, si dreapta iesiri, daca bine imi aduc aminte de acu' 3-j de ani.. Link spre comentariu
florinursu24 Postat Aprilie 26, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Am reusit sa inregistrez,cu toate ca semnalul de la laptop e cam mare pentru magnetofon asa ca am apelat la potentiometrul dedicat al magnetafonului sa mai reduc din semnal,si se pare ca inregistreaza destul de clar dupa ce am redus semnalul,mersi tare mult pentru sfaturi o zi buna va doresc tuturor! Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 semnalul de la laptop e cam mare pentru magnetofon asa ca am apelat la potentiometrul dedicat al magnetafonului sa mai reduc din semnal, Puteti sa-l reduceti si din laptop, trebuie sa aveti aceasta optiune in programul cu care faceti redarea. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Am reusit sa inregistrez,cu toate ca semnalul de la laptop e cam mare pentru magnetofon asa ca am apelat la potentiometrul dedicat al magnetafonului sa mai reduc din semnal,si se pare ca inregistreaza destul de clar dupa ce am redus semnalul,mersi tare mult pentru sfaturi o zi buna va doresc tuturor! Daca tot introduci semnal in magnetofon din laptop redu volumul semnalului din mediaplayer undeva la mai putin de jumatate si incearca sa nu folosesti egalizatorul . Inca o chestie cand inregistrezi de pe laptop decupleaza incarcatorul acestuia ( daca te tine bateria ) pentru ca altfel o sa ai un usor zgomot ( brum ) pe care o sa-l auzi la pasajele pianisimo sau in pauza dintre melodii . Asa cum au spus si colegii mai sus laptop-ul din pacate este cea mai proasta sursa de semnal . Editat Aprilie 26, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) laptop-ul din pacate este cea mai proasta sursa de semnal . De ce, CD-player-ul nu functiioneaza pe acelasi principiu, converteste informatia digitala in analogica? Editat Aprilie 26, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Nici o legatura ... existenta " digitalului " la ambele e doar o coincidenta . Un CD - player bun poate fi folosit ca generator de semnal profesional , daca ruleaza un CD de test ... cel putin pentru gama audio ! Editat Aprilie 26, 2015 de gauss 1 Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Nici o legatura ... existenta " digitalului " la ambele e doar o coincidenta Adica nu ambele fac conversia la fel, cu un procesor si un convertor digital/analog, cu ce este superior CD-player-ul?? Editat Aprilie 26, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum