Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Plimba capatul de banda prin ghidaje si pe capete de cateva ori stanga / dreapta si o sa se stearga prin frecare markerul ala . Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 doua poze, inainte si dupa.... Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Uitandu-ma atent observ destul de clar ca intrefierul capetelor este usor deviat spre dreapta ( privind capetele din fata ) asta insemnand ca intre cap si montura in partea dreapta trebuie introdusa o bucatica de tabla ( aluminiu sau alama ) . Ca sa stii cat de groasa trebuie sa fie tablita masoara latimea capului originial , o notezi pe o hartie si dupa acea masor latimea capului majak pe care o scazi din masuratoarea capului original si afli grosimea tablitei de adaos. Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 da am observat si eu ca in partea dreapta a cam ramas acolo vopseaua,maine o sa caut niste aluminiu si incerc sa fac asa cum ati spus. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 da am observat si eu ca in partea dreapta a cam ramas acolo vopseaua,maine o sa caut niste aluminiu si incerc sa fac asa cum ati spus. Ok si dupa ce adaugi tablita mai faci odata schema cu markerul . Si tot maine poate iti faci rost si de acetona de unghii sa cureti o bucata de banda coapta , si atunci poti vizualiza daca faci rost de o lupa si azimutul . Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) am incercat si cu aluminiu,pana la urma am pus o sina care acoperea cele doua clickuri din partea dreapta si capul,se culca perfect drept fara sa mai fie afectate de cele doua clickuri,dar rezultatele sunt aceleasi asa ca o sa il dau cuiva care are timp,pricepere,si unelte ca sa il regleze cum trebuie.mersi mult de ajutor tuturor. Editat Mai 17, 2015 de florinursu24 Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 am facut si proba cu markerul rezultatele sunt aceleasi adica pe partea dreapta a sters mai putin decat in stanga. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) N-am citit chiar toate cele 18 pagini cu comentarii si nu stiu de ce ati schimbat capul combinat, se simtea tactil formarea unui prag pe el, asa cum apare uzura evidenta(vizual) pe cel de stergere din ultima poza? Editat Mai 17, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 inca 2 poze dupa ce am dat capul putin in stanga,acuma pare ca sterge egal markerul . N-am citit chiar toate cele 18 pagini cu comentarii si nu stiu de ce ati schimbat capul combinat, se simtea tactil formarea unui prag pe el, asa cum apare uzura evidenta(vizual) pe cel de stergere din ultima poza? capul de redare a fost schimbat pentru ca inregistra si reda doar pe un canal bine ,pe cealalta se auzea si inregistra mai incet se observa si uzura din poza,capul trebuie rectificat dar nu gasesc aici la mine smirghel foarte fin de 3000,4000,5000 . Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 se observa si uzura din poza Da. Link spre comentariu
Vizitator Gigi Nebeja Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Ok ....generator de semnal ai ?? sau poti imprumuta unul ????? , un osciloscop ai ??? sau de impumut ????, banda de test etalon ai ??? Reglajul partii electronice a unui magnetofon nu e o treaba foarte simpla si nu ti-o spun pentru a te descuraja ci pentru a stii la ce sa te astepti . Daca banda nu sta intinsa la iesirea de sub presoarea capetelor inseamna ca nu este presata corespunzator pe capete si posibil ca capetele sa fie usor inclinate in plan vertical ..Ce fel de generator radica ce banda de frecvenze trebuie sa aiba pentru a putea fi folosit pentru reglarea capetelor ,intreb deoarece am si EU un mag Teac 32-2b si am cumparat capetele de REC si play noi si trebe sa le schimb si eu Link spre comentariu
chiricarc Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 .Ce fel de generator radica ce banda de frecvenze trebuie sa aiba pentru a putea fi folosit pentru reglarea capetelor ,intreb deoarece am si EU un mag Teac 32-2b si am cumparat capetele de REC si play noi si trebe sa le schimb si eu Salut, De unde ai cumparat capetele ? Ce pret au ? Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) https://www.google.ro/search?client=opera&q=how+to+calibrate+magnetic+tape+head&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 La " rigoare " , pentru rezultate mediocre ( spre bune ... cu ceva experienta ) , merge si cu o banda bine inregistrata . Lantul de amplificare pe " play " trebuie sa fie in stare buna , cu amplificarile canalelor egale . Atentie la sculele folosite , pot oferi magnetizari nedorite . Rabdare , metoda si discernamant , suruburile de reglaj ale suporturilor capetelor si filetele din sasiu nu au viata vesnica ... P .S . - vedeti si ce s - a scris mai sus , in topic . Editat Octombrie 28, 2015 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Renuntati la ideea de "rectificare" a capetelor de magnetofon/casetofon, odata ce s-a tocit si s-a ajuns catre intrefier, se poate arunca, acolo (in intrefier) se concentreaza cimpul magnetic, materialul de deasupra zonei de intrefier, nu poate fi regenerat, prin nicio rectificare. Link spre comentariu
Vizitator Gigi Nebeja Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Salut, De unde ai cumparat capetele ? Ce pret au ? Multumesc.ala de redare l-am luat de PE eBay cu 60€ iar ala de inregistrare de la un centru de reparazii tot cu 60€ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum