Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

Da intradevar daca ar fi sa ne luam dupa nivelul inregistrarii cu capul original era ceva mai bine.

Daca e sa ne luam dupa faptul ca te-ai aruncat sa montezi noul cap fara sa verifici anumite lucruri .....pe care ti le-am descris in postutile anterioare....nu ma mira rezultatul.

Mai citeste inca odata prin posturile anterioare ce am spus .....

Capul majak asa cum l-ai montat (in graba)nu are cum sa dea randament bun.

Ar mai fi de luat in calcul si benzile care se cam descompun (dupa ce am vazut prin pozele tale ce a ramas pe capete si calea de rulare in urma probelor)

In concluzie ,verifica din nou alinierea capului (axul pieselor polare fata de marginea din dreapta a monturii) , si fa-ti rost macar de imprumut de o banda calumea ,ca pe benzile alea Orwo nu prea o sa ai rezultate multumitoare.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Gandindu-ma mai bine , ai putea verifica in felul urmator  daca banda calca exact pe centrul pieselor polare .

O sa ai nevoie de o carioca mai inchisa la culoare ( in nici un caz marker permanent )  cu care vei colora piesele polare ale capetelor si dupa acea cu ajutorul capatului de banda ( partea de inceput a benzii ) si magnetofonul trecut in regim play dar ne alimentat , vei misca cu mana inainte/ inapoi de cateva ori capatul de banda prin ghidaje si pe capete , si dupa acea te uiti sa vezi unde s-a sters carioca , practic indicandu-ti exact cum calca banda si mai ales daca  intrefierul ( centrul pieselor polare ) cade perpendicular pe banda  .....carioca ar trebui sa fie stearsa exact pe centrul capetelor .

Eventual poti face si o poza dupa operatiunea asta  sa vad si eu cum calca banda pe capete .

A era sa uit , chiar daca ai inlocuit capul tot ai ramas cu problema paslei ce preseaza banda pe capete si trebuie sa o rezolvi pentru ca altfel in scurt timp o sa faci terci si noul cap uzand-ul neuniform

Uite am pus si poza ca sa intelegi mai bine , imaginandu-ti ca zona hasurata cu negru este carioca stearsa .

Cam asa ar trebui sa arate urma lasata de banda pe un cap aliniat perfect

post-230317-0-35132100-1431800065.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Cel mai simplu pozitia capului se regleaza cu o banda fara strat magnetic (transparenta). Se poate realiza dintr-o banda veche, "coapta".

Link spre comentariu

Cel mai simplu pozitia capului se regleaza cu o banda fara strat magnetic (transparenta). Se poate realiza dintr-o banda veche, "coapta".

Da daca are o banda pe care o poate sacrifica curatand  pe o portiune stratul de feroxid cu acetona .

Eu personal am folosit un capat de banda ( leader ) tranparent care mi-a ramas de la o banda coapta.

Eu zic ca si metoda cu carioca poate evindentia destul de bine cum calca banda pe capete si cat de bine sunt aliniate .

Link spre comentariu

Un desen mai explicit am gasit pe net: Trebuie facuta abstractie de la faptul ca este reprezentat un sistem cu 3 capete, dar pozitia benzii este valabila.

post-175207-0-71095900-1431802544_thumb.gif

Link spre comentariu

Un desen mai explicit am gasit pe net: Trebuie facuta abstractie de la faptul ca este reprezentat un sistem cu 3 capete, dar pozitia benzii este valabila.

Nu conteaza sistemul ca e cu 3 sau 2 capete pentru ca alinierea se face exact la fel .

Inaltime ( height ) / paralelism ( zenit ) / inclinatia pistelor in plan orizontal ( azimut  ) si nu in ultimul rand caderea zonei intrefierului perfect perpendicular pe banda ( Wrap) .

Intre timp , am schitat la repezeala o mare mazgaleala :rade: :rade:

In cazul magnetofonului din topic regaljul din desen se poate face doar prin mutarea spre stanga sau spre dreapta a capului in montura .

post-230317-0-46823200-1431803870_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da daca are o banda pe care o poate sacrifica curatand  pe o portiune stratul de feroxid cu acetona .

Eu personal am folosit un capat de banda ( leader ) tranparent care mi-a ramas de la o banda coapta.

Eu zic ca si metoda cu carioca poate evindentia destul de bine cum calca banda pe capete si cat de bine sunt aliniate.

Am doar carioca permanenta,mai am in schimb o banda care se cojeste rau,merge curata cu alcool?

Editat de florinursu24
Link spre comentariu

Am doar carioca permanenta,mai am in schimb o banda care se cojeste rau,merge curata cu alcool?

Incearca si cu alcool sau daca ai sotia sau prietena prin preajma ...sterpeleste-i acetona pentru lacul de unghii :rade: :rade:

Chiar nu ai nici o carioca simpla prin casa ???

Incearca si cu markerul dar nu stiu cat de usor se va sterge de pe capete la frecarea cu capatul de banda .

Link spre comentariu

Incearca si cu alcool sau daca ai sotia sau prietena prin preajma ...sterpeleste-i acetona pentru lacul de unghii :rade: :rade:

Chiar nu ai nici o carioca simpla prin casa ???

Incearca si cu markerul dar nu stiu cat de usor se va sterge de pe capete la frecarea cu capatul de banda .

merge curatat cu un cutit cam cat sa curat?

Link spre comentariu

merge curatat cu un cutit cam cat sa curat?

Cu cutitul sincer ma indoiesc ca vei reusi ...........adica vei reusi sa distrugi bucata de banda .

Link spre comentariu

Cu cutitul sincer ma indoiesc ca vei reusi ...........adica vei reusi sa distrugi bucata de banda .

pai banda oricum nu e buna,esential este sa fie curatata partea aceea maro si sa ramana banda goala nu?

Link spre comentariu

cu marker pemanent nu se observa nici o diferenta,el se intareste repede si mai vine jos doar cu alcool ..

Posted Image

Posted Image
Editat de florinursu24
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări