florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) saiba de sub ghidaj acuma am indepartat-o ,rola presoare e cea veche dar nu trage nici sus nici jos banda ruleaza chiar pe mijloc. pozele 5 si 6sunt facute pentru a vedea ca banda nu atinge suportul capului de redare,ci doar capul de redare. Editat Mai 16, 2015 de florinursu24 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Mda......... Te-ai grabit ca fata mare la maritat ..... :rade: Ia uitate la poza asta facuta de tine .........uitate atent Capul montat de tine nu este aliniat corect pe inaltime . Capetele nu se aliniaza dupa ureche si in nici un caz dupa Vu-metre . Asa cum ti-am spus si eu si colegul Miron, capetele se aliniaza cu o banda de test ( pe care tu nu o ai ) si cu un osciloscop ( pe care tu nu il ai ) Ai ca referinta in ce priveste inaltimea la care trebuie reglat capul , capul de stergere ............dar...........de te-ai grabit .......ca stii tu mai bine :rade: Ghinionul tau ca banda cu care cica ai reglat capetele este inregistrata numai pe un sens ......altfel daca era inregistrata si pe sensul celalalt ti-ai fi dat repde seama ca ceva ...........e putred in california Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 va rog trasati niste linii drepte pana unde ar trebui sa coboare capul de redare pentru a stii ce sa fac . Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Ok . Ai rabdare nitel sa iti desenez ( mazagalesc ) pe o poza de a ta . Deci capul trebuie coborat pe inaltime , prin slabirea surubului din fata ( cel inca sigilat cu vopsea rosie ) si dupa ce ai facut manevra te uiti cumva din lateral in asa fel incat sa poti vizualiza fata capului in raport cu fata ghidajului fix ( cel de sub care ai scos saiba ) . Capul trebuie sa fie pefect vertical exact cum este si ghidajul fix . Daca dupa reglarea inaltimii prin slabirea surubului din fata capul va parea usor inclinat in fata , mai slabesti putin surubul din spate. Te-ai uitat la video-ul la care am trimis link-ul ???????? Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 gata am inteles acuma ma apuc sa-i fac reglajul din nou,daca va referiti la videoul acela in care arata geometria capului de redare ,mam uitat singurele reglaje pe care nu le pot face din suruburi este miscarea capului din stanga in dreapta,sau cum se numeste in video (wrap). Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) gata am inteles acuma ma apuc sa-i fac reglajul din nou,daca va referiti la videoul acela in care arata geometria capului de redare ,mam uitat singurele reglaje pe care nu le pot face din suruburi este miscarea capului din stanga in dreapta,sau cum se numeste in video (wrap). La tipul de montura pe care il are magnetofonul ELFA nu poti face reglajul WRAP ( rasucire stanga dreapta ) sau mai corect spus reglaj de perpendicularitate a intrefierului fata de banda . Eu zic ca te-ai grabit la montarea capului majak in montura . 1- tebuia sa masori latimea capului original cu un subler si sa fi adaugat intre montura ( partea dreapta privit din fata ) si capul majak , o tablita de ajustare , pentru a fi sigur ca axul pieselor polare corespunde cu pozitia capului original . 2-trebuia sa faci o tablita in forma de U rasturnat care trebuia introdusa sub capul majak in montura , pentru a evita riscul de alunecare in jos a capului in montura . Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 cam asa arata acuma. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) cam asa arata acuma. Da e mai bine . Vezi ca capul este usor inclinal spre dreapta .....asa ca in consecinta mai trebuie strans usor surubul din stanga capului ( cel pentru azimut ) Marginea acea de aluminiu care trebuie sa se vada dreasupra marginii benzii , trebuie sa o vezi egala ca latime . Uite ti-am mai mazgalit o poza ca sa intelegi ce trebuia sa faci inainte de a monta capul majak . SI inca un aspect pe care am uitat sa-l mentionez . Din ce imi aduc eu aminte etajul final al magnetofonului ELFA este mono si in consecinta dupa reglarea capului ca sa-ti poti da seama cat de bine facut este reglajul te folosesti de comutatoarele de piste pentru a verifica daca se aud cat de cat egal , prin comutarea intre ele .....cand stanga ...cand dreapta ......asta cu conditia ca banda pentru test sa fie corect inregistrata ( cu nivel aproximativ egal pe ambele canale ) Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 acuma il reglez se pare ca aveti ochiul antrenat,mie mi sa parut destul de drept in legatura cu capul de redare,eu cand lam introdus in suport am fixat cu niste carton capul si usor usor il reglam sa fie cat mai drept,ca banda sa atinga mijlocul capului,am incercat sa fac niste poze dar nu stiu cat de bine se poate observa daca banda este asezata in mod corect. Da e mai bine . Vezi ca capul este usor inclinal spre dreapta .....asa ca in consecinta mai trebuie strans usor surubul din stanga capului ( cel pentru azimut ) Marginea acea de aluminiu care trebuie sa vada dreasupra marginii benzii , trebuie sa o vezi egala ca latime . Uite ti-am mai mazgalit o poza ca sa intelegi ce trebuia sa faci inainte de a monta capul majak . SI inca un aspect pe care am uitat sa-l mentionez . Din ce imi aduc eu aminte etajul final al magnetofonului ELFA este mono si in consecinta dupa reglarea capului ca sa-ti poti da seama cat de bine facut este reglajul te folosesti de comutatoarele de piste pentru a verifica daca se aud cat de cat egal , prin comutarea intre ele .....cand stanga ...cand dreapta ......asta cu conditia ca banda pentru test sa fie corect inregistrata ( cu nivel aproximativ egal pe ambele canale ) da asa trebuia sa fac,acuma daca e montat o sa il incerc cum merge,si daca nu e bine o sa il dau jos si o sa fac cum spuneti. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) acuma il reglez se pare ca aveti ochiul antrenat,mie mi sa parut destul de drept in legatura cu capul de redare,eu cand lam introdus in suport am fixat cu niste carton capul si usor usor il reglam sa fie cat mai drept,ca banda sa atinga mijlocul capului,am incercat sa fac niste poze dar nu stiu cat de bine se poate observa daca banda este asezata in mod corect. da asa trebuia sa fac,acuma daca e montat o sa il incerc cum merge,si daca nu e bine o sa il dau jos si o sa fac cum spuneti. La ochi pare destul de bine aliniat axul pieselor polare fata de banda . Insa cel mai bun reglaj tot cu osciloscopul se face , unde se poate evidentia foarte usor deviatia de azimut . De altfel in filmulet-ul ce ti l-am trimis este explicat ce se intampla cand azimutul nu este corect chiar daca ....LA OCHI CAPETELE PAR ALINIATE CORECT . Acuma pentru ca tu nu ai osciloscop ..... te poti baza doar pe ce vezi cu ochiul si sa speri ca este cat de cat bine . Fa si o proba de redare si una de inregistrare si vezi cum iese . Apropo ai verificat si paralelismul ???? privind din lateral capul si luand ca referinta ghidajul fix , asa cum ti-am explicat mai sus intr-un post anterior . Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) O idee de rezolvare fara banda test, legati o ata care sa aiba o culoare de contrast cu suprafata capului intre ghidurile din vecinatate si cu o lupa puternica(cum este cea de textile sau cea de casornicar), reglati azimutul. Editat Mai 16, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Nu e rea deloc ideea dl . Miron :aplauze Intre timp ca sa inteleaga colegul florinursu care e treaba cu paralelismul i-am schitat o mazgaleala in graba . Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 Nu e rea deloc ideea dl . Miron :aplauze Intre timp ca sa inteleaga colegul florinursu care e trea ba cu paralelismul i-am schitat o mazgaleala in graba . mersi mult pentru desen,am verificat ghidajele si sunt drepte toate trei,lupa mai puternica nu am asa ca fac poza si il maresc sa vad mai bine primele poze cu ata pusa la ghidaje. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) mersi mult pentru desen,am verificat ghidajele si sunt drepte toate trei,lupa mai puternica nu am asa ca fac poza si il maresc sa vad mai bine primele poze cu ata pusa la ghidaje. Ghidajele stiu si eu ca sunt drepte .......in desen ti-am schitat ce sa verifici ......FATA CAPULUI .....nu ghidajele Uitandu-ma la poze pare a fi in regula aliniamentul capului ......despre azimut nu stiu ce sa zic , o sa vezi cum reda / inregistreaza la probe Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 nu stiu ce sa zic,pare ca inregistra mai bine cu celalalt cap ce-l putin pe un canal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum