Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Am cumparat de la un coleg de pe forum asa ceva: ....aceasta fiind varianta reconditionata (nu ca ar fi aratat rau la cumparare) Dupa care i-am pus tot platoul cu capuri, pe care l-am gasit la cineva, absolut nou, acesta fiind ca piesa de schimb intr-un atelier de vechituri electronice si cu azimut/distanta reglate din fabrica: In plus i-am inlocuit cam 10 tranzistori, pe care i-am luat tot de pe forum, multumindu-le vanzatorilor! De spalat, gresat, parfumat, nu mai vorbesc. Totul in 2 saptamani. Asa ca spor deschizatorului topicului !!! Frumos aparat sa-l stapaniti cu placere . Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Pentru colegul florinursu24 - ca tot are de gand sa se antreneze la rectificat capatani . Inca o pozna din alt unghi cu capatana rectificata . Si o poza cu unul din rusii mei preferati caruia i-am adus si mici modificari pe partea mecanica . Ca tot este in dicutie un alt rus ......al colegului florinursu24 Editat Mai 12, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
franzm Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 .. o poza...cu unul din capetele " REBUT " care era nou. In imagine se poate observa inclusiv cat de larga era zona intrefierului ... S-ar putea sa mearga pe post de cap de înregistrare. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 S-ar putea sa mearga pe post de cap de înregistrare. Cine stie eu l-am dat de pomana fara nici un regret . La cum aratau piesele alea polare si mai ales ca se vedea intrefierul cu ochiul liber , nici macar nu m-am obosit sa-l testez . Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 Pentru colegul florinursu24 - ca tot are de gand sa se antreneze la rectificat capatani . Inca o pozna din alt unghi cu capatana rectificata . Si o poza cu unul din rusii mei preferati caruia i-am adus si mici modificari pe partea mecanica . Ca tot este in dicutie un alt rus ......al colegului florinursu24 frumos magnetofon,a detinut familia mea asa ceva cand eram copil,un majak si un elfa daca dumnezeu ma ajuta o sa adaug si un majak la colectia mea de aparate din copilarie sa le spun asa,pe mine ma intereseaza aparatele alea vechi la care stateam cu tata toata noaptea si lucram la restaurare,,si mia ramas asa un dor de aparatele astea sa le mai aud din cand in cand,cu toate ca am sistem 5.1 care bubuie mai tare si laptop care nu imi intinde banda tot mai bine imi cade sa pun eu o banda pe magnetofon sa ascult la ea si sa imi aduc aminte de vremurile copilariei Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 frumos magnetofon,a detinut familia mea asa ceva cand eram copil,un majak si un elfa daca dumnezeu ma ajuta o sa adaug si un majak la colectia mea de aparate din copilarie sa le spun asa,pe mine ma intereseaza aparatele alea vechi la care stateam cu tata toata noaptea si lucram la restaurare,,si mia ramas asa un dor de aparatele astea sa le mai aud din cand in cand,cu toate ca am sistem 5.1 care bubuie mai tare si laptop care nu imi intinde banda tot mai bine imi cade sa pun eu o banda pe magnetofon sa ascult la ea si sa imi aduc aminte de vremurile copilariei Rusul ( majak 203 ) restaurat de mine a apartinut tatalui meu , a fost primul aparat mai de soi din familie . Tatal meu a vrut sa-l arunce din cauza spatiului ocupat , insa eu unul nu m-am indurat sa-l vad aruncat si in consecinta l=am readus la viata . Nu stiu de ce dar de mic copil mi-au placut aparatele rusesti ,mai am la tatal meu si o combina muzicala sovietica ce-si asteapta randul sa fie inviata din morti........ Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 pot sa spun ca ati facut treaba foarte buna cu majak-ul,si dupa sfaturile date de dumneavoastra am observat faptul ca stiti exact despre ce vorbiti,insemnand faptul ca la un moment dat ati avut ocazia sa lucrati cu aparatele respective,eu va MUlTUMESC tuturor pentru sfaturi si pentru ca nu dati magnetofoanele la gunoi pentru playerele din ziua de azi,intre timp ma gandesc sa deschid un nou topic pentru recomandarea unor hituri din anii 70 80 90,pe care sa le inregistrez cu magnetofonul meu Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 (editat) pot sa spun ca ati facut treaba foarte buna cu majak-ul,si dupa sfaturile date de dumneavoastra am observat faptul ca stiti exact despre ce vorbiti,insemnand faptul ca la un moment dat ati avut ocazia sa lucrati cu aparatele respective,eu va MUlTUMESC tuturor pentru sfaturi si pentru ca nu dati magnetofoanele la gunoi pentru playerele din ziua de azi,intre timp ma gandesc sa deschid un nou topic pentru recomandarea unor hituri din anii 70 80 90,pe care sa le inregistrez cu magnetofonul meu Multumesc pentru aprecieri . Nu am doamne fereste pretentia ca le stiu pe toate chiar daca am restaurat ( inviat din morti cati-va rusi ) , dar lovindu-ma de anumite probleme am mai intrebat si eu colegii cu experienta si am luat aminte la sfaturile lor . Bine inteles ca pe langa sfaturile colegiilor mi-am pus si creierul la contributie , caci vorba cea ......Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista . Si daca tot am amintit de colegi , dl. ZAL , dl Miron1947 , dl Franzm , dl Goguboeru , si altii , tin sa le multumesc inca odata pe aceasta cale pentru rabdare si sprijinul acordat. In ce priveste muzica anilor 70 , 80 , 90 daca vrei o sugestie ........Donna Summer - Hot Stuf sau Samantha Fox - Touch Me Editat Mai 13, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 15, 2015 Autor Partajează Postat Mai 15, 2015 Astazi am primit si capul de redare majak,dar nu am vrut sa il instalez pentru ca la prima vedere locasurile acelea care fixeaza capul de redare in suport nu sunt identice cu ce-l de original elfa,trebuie sa-i fac modificari capului sa intre in locasul respectiv? Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Astazi am primit si capul de redare majak,dar nu am vrut sa il instalez pentru ca la prima vedere locasurile acelea care fixeaza capul de redare in suport nu sunt identice cu ce-l de original elfa,trebuie sa-i fac modificari capului sa intre in locasul respectiv? Nu trebuie modificat nimic la capul de majak chiar daca acesta este putin mai ingust . Trebuie doar introdus capul in montura ( blindaj ) si strans cu surubul de blocare lateral si eventual pentru a preveni alunecarea in jos , introduci sub capul majak un material de adaos ( preferabil un material nemagnetic....tablita din aluminiu sau alama indoita in in forma de U ) Apoi se trece la aliniere P.S. sa cureti foarte bine vopseaua ( cu acetona ) de pe surubul de blocare lateral inainte de strangere , pentru ca altfel risti sa-l rupi acesta fiind din alama . Mai jos ai un link catre un video ca sa intelegi mai bine cum se face alinierea capetelor View My Video Editat Mai 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 cam asa arata capul de redare pus in suport,eu am incercat sa il aliniez cat mai drept ca banda sa atinga tot capul mai ramane sa curat vopseaua de pe suruburi,si sa il asez la loc. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 cam asa arata capul de redare pus in suport,eu am incercat sa il aliniez cat mai drept ca banda sa atinga tot capul mai ramane sa curat vopseaua de pe suruburi,si sa il asez la loc. Fa te rog o poza cu capul de majak montat dar din fata exact cum ai facut-o pe cea cu capul original . Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 numai putin sa dau bratul cu rola presoare jos,pana atunci am pus un video cu capul montat si o banda neinregistrata de mine posibil sa il fi inregistrat fostul proprietar,eu am reglat capul cat de bine am putut sa se auda cat mai clar,si acele care indica canalele sa lucreze la acelasi nivel. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Saiba de sub ghidaj ai scos-o ??? Rola presoare ????? ai schimbat-o???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum