Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

codul pentru cap original ELFA este : 6D24.611 - in rusa 6Д24.611

am gasit niste capete de redare,trebuie sa ma intalnesc cu baiatul sa vad in ce stare sunt pentru ca sunt recuperate,cele doua din stanga sunt ca ale mele asa e? la ce sa fiu atent cand ma uit la ele,ce sa nu fie tocite?

Posted Image

Din pacate nici unul din capetele din imagine nu se potriveste magnetofonului tau .

Cum ti-am mai spus cap cu caracteristici asemanatoare este cel de majak - 6D24.041 sau 6D.24.040  - in rusa 6Д24.041 sau 6Д24.040

In cazul tau ar fi totusi de preferat sa-ti gasesti un cap nou pentru ca si daca gasesti unul foarte putin uzat ( probabil la pret de chilipir )  o sa ai de furca serios la reglarea lui .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

leam luat oricum pentru practica,am vazut ca nu se potriveste dar pentru a invata cate ceva pe ele sunt bune,maine cumpar niste smirghel fin si incerc sa rectific,macar vizual ar trebui sa obtin niste rezultate. :freaza:

Link spre comentariu

leam luat oricum pentru practica,am vazut ca nu se potriveste dar pentru a invata cate ceva pe ele sunt bune,maine cumpar niste smirghel fin si incerc sa rectific,macar vizual ar trebui sa obtin niste rezultate. :freaza:

Daca tu spui ............ :rade:

Eu ti-am spus cam ce utilitar ai nevoie pentru rectificat ...............dar nu ti-am spus si cum :secret;......te las sa-ti pui creierul la contributie.

Vezi sa nu uiti de una bucata STICLA MATA  - 20X20 cm poate fi de orce grosime de la 3mm in sus.

SI dupa ne arati ceva rezultate ..........insa pozele facute cu capatina sub lupa :reytre

Si ca un pont ............incepe cu unul din capetele ANH , iar pe cel polonez ( cel cu mecla din plastic maro ) arunca-l direct la gunoi .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator chintix

Va salut!

Nu stiu daca ajut sau va intereseaza  !?  Cum doriti!

Am asa ceva. Nou! A fost montat doar de proba intr-un proiect personal. A fost "uzat" cam o ora. 2 x 88 Ohmi. 

Uite aici:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pretul vi-l spun in MP, daca il vreti.

Toate bune!

Editat de chintix
Link spre comentariu

Cum ti-am mai spus cap cu caracteristici asemanatoare este cel de majak - 6D24.041 sau 6D.24.040  - in rusa 6Д24.041 sau 6Д24.040

Aici D-l Dominicue a confirmat ca se potriveste.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Vizitator chintix

Daca colegii confirma ca se potriveste sunt interesat. :)

Aici D-l Dominicue a confirmat ca se potriveste.

Ca Domnul sa fie sigur, poate mai sunt colegi care sa confirme ca 6D24.041 se potriveste cu 6D24.041

Link spre comentariu

Ca Domnul sa fie sigur, poate mai sunt colegi care sa confirme ca 6D24.041 se potriveste cu 6D24.041

Se potriveste fara probleme , eu am avut  cap de MAJAK pe ELFA  cand am avut ELFA pe care l-am dat doar pentru ca nu mi-a placut designul lui ...

La capul original ELFA eu am masurat 2x 90 ohmi , daca capul pus la dispozitie de colegul CHINTIX are 2x88 ohmi ...cred ca comentariile sunt de prisos ....

Rusii intodeauna au avut o dispersie larga a parametriilor la acelasi tip de componenta.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

L-am masurat precis.......2 x 88 Ohmi. Ce ma mira este ca are aceeasi valoare pe ambele piste. E de bine, nu?

E foarte bine as zice eu .

Am avut un lot de capete la un moment dat 6D24.041 in jur de 12 bucati din care dupa sortare am gasit doar 4 exemplare cu egalitate perfecta pe ambele infasurari , restul le-am donat cui a avut nevoie si nu era asa de pretentios ca mine :rade:

Pentru mine personal daca diferenta intre  rezistententele infasurarilor este mai mare de 5% , capetele in cauza nu mai prezinta interes .

Cum am spus si mai sus rusii nu reuseau sa mentina tolerante minime la acelasi tip de componenta , cel putin nu la cele folosite ca si piesa de schimb ( probabil ca erau de fapt rebuturile de pe linia de productie )

Pe magnetofoanele care le-am avut si am  care au avut capetele de fabrica erau OK in ce priveste toleranta .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Mai importanta decât rezistenta înfasurarilor este inductivitatea lor si alinierea pieselor polare si a întrefierului celor doua canale.

Link spre comentariu

In cartile lui GDO exista un " tutorial " pentru slefuirea capetelor ...

Tot din cartea regretatului Gheorghe D. Oprescu , m-am inspirat si eu in ce priveste procedeul de rectificare a capetelor .

.................alinierea pieselor polare si a întrefierului celor doua canale.

Da si acesta este unul din criteriile mele pentru sortarea capetelor.

Mai jos ....am gasit o poza prin computerul meu cu unul din capetele " REBUT " care era nou.

In imagine se poate observa inclusiv cat de larga era zona intrefierului , iar de simetria pistelor ........cred ca e de prisos sa spun ceva .

In poza din dreapta  o capatana rectificata de mine

post-230317-0-19310800-1431441810_thumb.jpg

post-230317-0-39066000-1431442593_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator chintix

Am cumparat de la un coleg de pe forum asa ceva:

Posted Image

....aceasta fiind varianta reconditionata (nu ca ar fi aratat rau la cumparare)

Dupa care i-am pus tot platoul cu capuri, pe care l-am gasit la cineva, absolut nou, acesta fiind ca piesa de schimb intr-un atelier de vechituri electronice si cu azimut/distanta reglate din fabrica:

Posted Image

Posted Image

In plus i-am inlocuit cam 10 tranzistori, pe care i-am luat tot de pe forum, multumindu-le vanzatorilor!

De spalat, gresat, parfumat, nu mai vorbesc. Totul in 2 saptamani.

Asa ca spor deschizatorului topicului !!!

Editat de chintix
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări