Dominicue Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 (editat) codul pentru cap original ELFA este : 6D24.611 - in rusa 6Д24.611 am gasit niste capete de redare,trebuie sa ma intalnesc cu baiatul sa vad in ce stare sunt pentru ca sunt recuperate,cele doua din stanga sunt ca ale mele asa e? la ce sa fiu atent cand ma uit la ele,ce sa nu fie tocite? Din pacate nici unul din capetele din imagine nu se potriveste magnetofonului tau . Cum ti-am mai spus cap cu caracteristici asemanatoare este cel de majak - 6D24.041 sau 6D.24.040 - in rusa 6Д24.041 sau 6Д24.040 In cazul tau ar fi totusi de preferat sa-ti gasesti un cap nou pentru ca si daca gasesti unul foarte putin uzat ( probabil la pret de chilipir ) o sa ai de furca serios la reglarea lui . Editat Mai 11, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 11, 2015 Autor Partajează Postat Mai 11, 2015 leam luat oricum pentru practica,am vazut ca nu se potriveste dar pentru a invata cate ceva pe ele sunt bune,maine cumpar niste smirghel fin si incerc sa rectific,macar vizual ar trebui sa obtin niste rezultate. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 (editat) leam luat oricum pentru practica,am vazut ca nu se potriveste dar pentru a invata cate ceva pe ele sunt bune,maine cumpar niste smirghel fin si incerc sa rectific,macar vizual ar trebui sa obtin niste rezultate. Daca tu spui ............ Eu ti-am spus cam ce utilitar ai nevoie pentru rectificat ...............dar nu ti-am spus si cum ;......te las sa-ti pui creierul la contributie. Vezi sa nu uiti de una bucata STICLA MATA - 20X20 cm poate fi de orce grosime de la 3mm in sus. SI dupa ne arati ceva rezultate ..........insa pozele facute cu capatina sub lupa Si ca un pont ............incepe cu unul din capetele ANH , iar pe cel polonez ( cel cu mecla din plastic maro ) arunca-l direct la gunoi . Editat Mai 11, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
gauss Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 In cartile lui GDO exista un " tutorial " pentru slefuirea capetelor ... Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Va salut! Nu stiu daca ajut sau va intereseaza !? Cum doriti! Am asa ceva. Nou! A fost montat doar de proba intr-un proiect personal. A fost "uzat" cam o ora. 2 x 88 Ohmi. Uite aici: Pretul vi-l spun in MP, daca il vreti. Toate bune! Editat Mai 12, 2015 de chintix Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 Daca colegii confirma ca se potriveste sunt interesat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Cum ti-am mai spus cap cu caracteristici asemanatoare este cel de majak - 6D24.041 sau 6D.24.040 - in rusa 6Д24.041 sau 6Д24.040 Aici D-l Dominicue a confirmat ca se potriveste. Editat Mai 12, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Daca colegii confirma ca se potriveste sunt interesat. Aici D-l Dominicue a confirmat ca se potriveste. Ca Domnul sa fie sigur, poate mai sunt colegi care sa confirme ca 6D24.041 se potriveste cu 6D24.041 Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 tiam lasat mesaj in pm. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Ca Domnul sa fie sigur, poate mai sunt colegi care sa confirme ca 6D24.041 se potriveste cu 6D24.041 Se potriveste fara probleme , eu am avut cap de MAJAK pe ELFA cand am avut ELFA pe care l-am dat doar pentru ca nu mi-a placut designul lui ... La capul original ELFA eu am masurat 2x 90 ohmi , daca capul pus la dispozitie de colegul CHINTIX are 2x88 ohmi ...cred ca comentariile sunt de prisos .... Rusii intodeauna au avut o dispersie larga a parametriilor la acelasi tip de componenta. Editat Mai 12, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 L-am masurat precis.......2 x 88 Ohmi. Ce ma mira este ca are aceeasi valoare pe ambele piste. E de bine, nu? Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) L-am masurat precis.......2 x 88 Ohmi. Ce ma mira este ca are aceeasi valoare pe ambele piste. E de bine, nu? E foarte bine as zice eu . Am avut un lot de capete la un moment dat 6D24.041 in jur de 12 bucati din care dupa sortare am gasit doar 4 exemplare cu egalitate perfecta pe ambele infasurari , restul le-am donat cui a avut nevoie si nu era asa de pretentios ca mine Pentru mine personal daca diferenta intre rezistententele infasurarilor este mai mare de 5% , capetele in cauza nu mai prezinta interes . Cum am spus si mai sus rusii nu reuseau sa mentina tolerante minime la acelasi tip de componenta , cel putin nu la cele folosite ca si piesa de schimb ( probabil ca erau de fapt rebuturile de pe linia de productie ) Pe magnetofoanele care le-am avut si am care au avut capetele de fabrica erau OK in ce priveste toleranta . Editat Mai 12, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
franzm Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Mai importanta decât rezistenta înfasurarilor este inductivitatea lor si alinierea pieselor polare si a întrefierului celor doua canale. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) In cartile lui GDO exista un " tutorial " pentru slefuirea capetelor ... Tot din cartea regretatului Gheorghe D. Oprescu , m-am inspirat si eu in ce priveste procedeul de rectificare a capetelor . .................alinierea pieselor polare si a întrefierului celor doua canale. Da si acesta este unul din criteriile mele pentru sortarea capetelor. Mai jos ....am gasit o poza prin computerul meu cu unul din capetele " REBUT " care era nou. In imagine se poate observa inclusiv cat de larga era zona intrefierului , iar de simetria pistelor ........cred ca e de prisos sa spun ceva . In poza din dreapta o capatana rectificata de mine Editat Mai 12, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator chintix Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Am cumparat de la un coleg de pe forum asa ceva: ....aceasta fiind varianta reconditionata (nu ca ar fi aratat rau la cumparare) Dupa care i-am pus tot platoul cu capuri, pe care l-am gasit la cineva, absolut nou, acesta fiind ca piesa de schimb intr-un atelier de vechituri electronice si cu azimut/distanta reglate din fabrica: In plus i-am inlocuit cam 10 tranzistori, pe care i-am luat tot de pe forum, multumindu-le vanzatorilor! De spalat, gresat, parfumat, nu mai vorbesc. Totul in 2 saptamani. Asa ca spor deschizatorului topicului !!! Editat Mai 12, 2015 de chintix Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum