miron1947 Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Eu vad ca pozitia capului de stergere este cea initiala, are suruburile sigilate cu vopsea, deci reglajul trebuie facut la cel combinat. Referitor la ghid, nu mai umblati la el, inaltimea este stabilita din fabrica, iar daca au uzura, ori se inlocuiesc(cand este uzat pe toata circumferinta), ori se rotesc(cum se vede in imagine) ca o zona neuzata sa fie in contact cu banda. Editat Mai 10, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Eu vad ca pozitia capului de stergere este cea initiala, are suruburile sigilate cu vopsea, deci reglajul trebuie facut la cel combinat. Referitor la ghid, nu mai umblati la el, inaltimea este stabilita din fabrica, iar daca au uzura, ori se inlocuiesc(cand este uzat pe toata circumferinta), ori se rotesc(cum se vede in imagine) 4.jpg ca o zona neuzata sa fie in contact cu banda. Intr-adevar pozitia capului de stergere este cea de fabrica , dar in conditiile in care s-a umblat la ghidajul fix ( cel dupa capul combinat ) prin inaltarea lui s-a modificat paralelismul traseului benzii fata de blocul capetelor astfel nici incat capul de stergere nu mai este perfect aliniat . Eu zic ca cea mai buna solutie ramane inlocuirea capului combinat , coborarea inapoi a ghidajului fix ( scoaterea saibei de sub el ) , inlocuita si rola presoare datorita careia banda este deplasata usor in sus dupa ghidajul fix si reglarea noului cap combinat avand ca referinta capul de stergere cu reglajele din fabrica . Partea proasta sa zic asa ,la acest tip de mecanica este ca din constructie nu exista inca un ghidaj intre capul de stergere si cel combinat si asta din cauza acelui departator de banda . Am schitat in graba si un desen pentru florinursu24 .... desenul vorbeste de la sine . Editat Mai 10, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) reglarea noului cap combinat avand ca referinta capul de stergere cu reglajele din fabrica . Ca inaltime da, dar azimutul fara o banda test nu se poate regla corect decat in fabrica, unde se utilizeaza un dispozitiv optic. Editat Mai 10, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Ca inaltime da, dar azimutul fara o banda test, nu se poate regla corect decat in fabrica, unde se utilizeaza un dispozitiv optic. Clar fara banda de test azimutul reglat dupa auz/ ochi este cam egal cu zero , eventual explicati si dumneavoastra ce inseamna azimut dereglat sau reglat necorespunzator . Editat Mai 10, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Scaderea semnalului in frecvente inalte si distorsiuni de faza, mai ales la redarea unei inregistrari realizate pe un aparat corect aliniat. Editat Mai 10, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 Scaderea semnalului in frecvente inalte si distorsiuni de faza, mai ales la redarea unei inregistrari realizate pe un aparat corect aliniat. Corect!! Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 10, 2015 Autor Partajează Postat Mai 10, 2015 Intr-adevar pozitia capului de stergere este cea de fabrica , dar in conditiile in care s-a umblat la ghidajul fix ( cel dupa capul combinat ) prin inaltarea lui s-a modificat paralelismul traseului benzii fata de blocul capetelor astfel nici incat capul de stergere nu mai este perfect aliniat . Eu zic ca cea mai buna solutie ramane inlocuirea capului combinat , coborarea inapoi a ghidajului fix ( scoaterea saibei de sub el ) , inlocuita si rola presoare datorita careia banda este deplasata usor in sus dupa ghidajul fix si reglarea noului cap combinat avand ca referinta capul de stergere cu reglajele din fabrica . Partea proasta sa zic asa ,la acest tip de mecanica este ca din constructie nu exista inca un ghidaj intre capul de stergere si cel combinat si asta din cauza acelui departator de banda . Am schitat in graba si un desen pentru florinursu24 .... desenul vorbeste de la sine . Mersi mult pentru desen,acum inteleg ca,cu toate ca am rezolvat problema benzii ca el sa ruleze pe mijlocul ghidajului,el de fapt nu ruleaza pe unde trebuie deci in concluzie trebui scos saiba,inlocuit capul de redare si rola presoare,asta pentru a nu mai trebuie sa umblu si la azimut,consider ca reglajul din fabrica este cel mai bun. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Mersi mult pentru desen,acum inteleg ca,cu toate ca am rezolvat problema benzii ca el sa ruleze pe mijlocul ghidajului,el de fapt nu ruleaza pe unde trebuie deci in concluzie trebui scos saiba,inlocuit capul de redare si rola presoare,asta pentru a nu mai trebuie sa umblu si la azimut,consider ca reglajul din fabrica este cel mai bun. Exact . Insa chiar daca vei inlocui capul de redare doar slabind suruburile laterale ce-l fixeaza in montura , tot vor trebui facute reglaje de aliniere - inaltime /paralelism / azimut . Sa stii ca nu intodeauna reglajul de fabrica este cel mai bun , cel putin nu in cazul rusilor Singurul cap la care nu ai mai avea de umblat este cel de stergere . Vezi incet incet inveti ca magnetofonul nu este o masinarie simpla . In concluzie fa-ti rost de cap si rola si cand ajungi in faza de reglaje mai vorbim , Editat Mai 10, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 10, 2015 Autor Partajează Postat Mai 10, 2015 In caz ca pot sa achizitionez o sa scriu aici, pe olx unde am gasit cu 50 lei capul de redare nou,am primit mesaj ca doar pe 23 luna asta o sa revina nenea in tara,deci daca nu gasesc altundeva nou il astept pe vanzator sa vina acasa. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 In caz ca pot sa achizitionez o sa scriu aici, pe olx unde am gasit cu 50 lei capul de redare nou,am primit mesaj ca doar pe 23 luna asta o sa revina nenea in tara,deci daca nu gasesc altundeva nou il astept pe vanzator sa vina acasa. Rabdaree - speranta moare ultima :rade: Te grabesti undeva ????????? :rade: Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 10, 2015 Autor Partajează Postat Mai 10, 2015 Nu ma grabesc nicaieri,dar daca o sa am posibilitatea sa il fac mai curand nu vad dece nu as face Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 11, 2015 Autor Partajează Postat Mai 11, 2015 am gasit niste capete de redare,trebuie sa ma intalnesc cu baiatul sa vad in ce stare sunt pentru ca sunt recuperate,cele doua din stanga sunt ca ale mele asa e? la ce sa fiu atent cand ma uit la ele,ce sa nu fie tocite? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 la ce sa fiu atent cand ma uit la ele,ce sa nu fie tocite? Se poate simtii la mana(deget) daca uzura a creat un prag pe suprafata de lucru. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Cele doua capete din stânga sunt Tesla (ANH200 si/sau ANH210) si nu merg la magnetofonul de fata. Cel din dreapta e pt casetofon iar al doilea din dreapta este polonez. Cautati cap original sau înlocuitor rusesc (de ex 6D24.051). Daca-l demontati pe cel existent, notati-va ce scrie pe el (6D24.xyz). Link spre comentariu
gauss Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Cauta o lupa ( lentila ) puternica ... vezi tot ! ... mai ales intrefierul - daca e simetric , cum arata zona unde ( a calcat ... ) ar trebui sa calce banda ... etc . ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum