Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare banda magnetofon.

florinursu24

Postări Recomandate

Nu mi se pare scump,macar stiu ca este nou si cu siguranta diferenta de inregistrare pe banda va fi alta,asta bineinteles daca pot sa procur de undeva niste matase,sau catifea.

inainte de toate voi inversa firele + de la canalul la capul de redare pentru a constata daca vu metru tot atata indica ca si pana acuma.

Da fa manevra cu capetele de redare ca sa te asiguri ca preurile amplifica cat de cat egal la redare si poti sa faci si o proba de inregistrare sa vezi cum sta .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Am primit raspuns de la utilizatorul de pe okazii care vinde lotul acela de 8 capete,si spune ca sunt folosite toate,imediat pun si video cu firele inversate la capul de redare.

nici placuta aceea care tine banda pe capul de redare nu sta bine,posibil de asta sa inregistreze mai bine pe un canal,il dau jos sa vad ce e de facut .

Editat de florinursu24
Link spre comentariu

domnule Dominicue,imi cer scuze,pe la incepul topicului am spus de inregistrare ca pe 19 se aude rau,imi cer scuze am incurcat,pe cea mai mica se auzea rau...trecutau anii...asa este,pe viteza mica inaltele erau cam "infundate",dar diferenta intre Elta si Kastan era evidenta,ambele aveau capetele ,de fapt ambele maguri erau aproape noi. si Kastanul (din ala cu vu-metre pe leduri) inregistra mult mai "cu fidelitate".

Link spre comentariu

Am primit raspuns de la utilizatorul de pe okazii care vinde lotul acela de 8 capete,si spune ca sunt folosite toate,imediat pun si video cu firele inversate la capul de redare.

nici placuta aceea care tine banda pe capul de redare nu sta bine,posibil de asta sa inregistreze mai bine pe un canal,il dau jos sa vad ce e de facut .

Deci se vede clar uzura capetelor si faptul ca nici placuta cu presoarea nu calca corect .

Vezi te rog daca sub placuta nu exista un arc ca o lamela , ca eu unul nu mai tin minte .

domnule Dominicue,imi cer scuze,pe la incepul topicului am spus de inregistrare ca pe 19 se aude rau,imi cer scuze am incurcat,pe cea mai mica se auzea rau...trecutau anii...asa este,pe viteza mica inaltele erau cam "infundate",dar diferenta intre Elta si Kastan era evidenta,ambele aveau capetele ,de fapt ambele maguri erau aproape noi. si Kastanul (din ala cu vu-metre pe leduri) inregistra mult mai "cu fidelitate".

Ok stai flexat nu trebuie sa te scuzi , suntem oameni si mai gresim uneori .

Sigur ca era/este diferenta intre ELFA si Kashtan , au conceptii diferite in ce priveste electronica .

In schimb la partea mecanica au elemente comune cele doua modele de maguri - sasiul , sitemul de antrenare al volantului , motorul......... etc. etc.

P.S. Nu ma mai lua cu domnule ......ma faci sa ma simt batran :rade: :rade: si inca o chestie Kashtan 1 ( modelul argintiu ) nu a avut niciodata leduri la Vu metre , poate ai vrut sa spui tub VFD .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Exista un arc in afara placutei care trage de lamela,care la randul lui apasa pe suportul ce tine materialul ce apasa pe banda,se vede in poze,am pus alt material mai uniform si pare ca apasa destul de egal pe toata latimea benzii.

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

da,se vede clar ca sunt problem cu capul de redare.acea lamella cu pasla nu trebuie sa apese tare pe cap,se uzeaza prematur.inauntru,la electronica,nu trebuie umblat. acea lamella trebuie sa oscileze un pic,nu sta tapana.din cate imi amintesc...acea lamella se aseaza pe cap in functie de uzura paslei

Editat de ovy83
Link spre comentariu

Mda pare ca sta mai bine placuta aia insa materialul ce l-ai pus pare cam grosut .

Chiar ?? material ai folosit .

da,se vede clar ca sunt problem cu capul de redare.acea lamella cu pasla nu trebuie sa apese tare pe cap,se uzeaza prematur.inauntru,la electronica,nu trebuie umblat. acea lamella trebuie sa oscileze un pic,nu sta tapana.

CORECT.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

materialul pare cam grosut dar,pana la urma arcul acela este pentru a se intinde daca materialul e gros nu?lamela acela oscileaza si se aseaza pe cap in functie de cat material exista pe lamela.

Editat de florinursu24
Link spre comentariu

ce am oservat din ultima foto,banda nu "calca" bine pe capul de premag. jos,si nici pe acel ghidaj dintre capete.cred ca capul de premagnetizare este aplecat prea in fata.

Link spre comentariu

ce am oservat din ultima foto,banda nu "calca" bine pe capul de premag. jos,si nici pe acel ghidaj dintre capete.cred ca capul de premagnetizare este aplecat prea in fata.

Capete de stergere cred ai vrut sa spui !!!

Din imagini reiese ca magnetofonul este in regimul stop si de acea banda nu calca corect pe traseu .

materialul pare cam grosut dar,pana la urma arcul acela este pentru a se intinde daca materialul e gros nu?lamela acela oscileaza si se aseaza pe cap in functie de cat material exista pe lamela.

Chiar daca are acel arc , punand material in exces presiunea exercitata asupra benzii respectiv capetelor creste cu consecintele de rigoare .....uzura prematura a capetelor si a benzilor

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Capete de stergere cred ai vrut sa spui !!!

Din imagini reiese ca magnetofonul este in regimul stop si de acea banda nu calca corect pe traseu .

"

Capete de stergere cred ai vrut sa spui !!!".....asa este.cred ca in pozitia de stop se observa mai bine cum calca banda.

Link spre comentariu

"

Capete de stergere cred ai vrut sa spui !!!".....asa este.cred ca in pozitia de stop se observa mai bine cum calca banda.

In pozitia stop nu poti sa-ti dai seama cat de bine calca banda pentru simplul motiv ca ai acolo un departator pentru banda care nu o lasa sa se apropie de capetele redare/inregistrare in timpul derularii .

Daca vrei sa vezi cum sta asezata banda pe ghidaje/ capete ,se demonteaza rola presoare cu tot cu suport , se demonteaza si presoarea pentru capete si se trece mag-ul in regim PLAY fara a fi alimentant si astfel poti sa vezi cat de corect se aseaza banda pe ghidaje/ capete etc etc .

post-230317-0-43825100-1431253948_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

am schimbat pasla cu una mai subtire,am facut o noua inregistrare si exact aceasi rezultate mai ramane sa schimb capul de redare,am mai observat ca in timp ce canta noua inregistrare am auzit foarte incet si muzica inregistrat anterior  :rade:

Link spre comentariu

noua inregistrare am auzit foarte incet si muzica inregistrat anterior 

Verificati daca capul de stergere si cel combinat sunt la aceiasi inaltime(zona centrala a intrefierului) comparativ cu banda.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Deci asa cum a spus si colegul Miron trebuie verificata alinierea capetelor de stergere si a celor de redare /inregistrare ( cap combinat) .

Datorita modificarii traseului benzii capetele de stergere nu mai sunt aliniate corect cel putin pe inaltime .

De altfel daca bine imi amintesc ti-am atras atentia ( intr-un post anterior ) asupra acestui aspect dupa cei ai montat saiba sub ghidajul fix .

Fati rost de cap redare/ inregistrare nou si dupa acea poti trece la reglarea corecta a lor.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări