Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Da pare destul de bine in ce priveste asezarea benzii pe ghidaje . In ce priveste reglajul capetelor , se vede clar in videoclipici ca cel putin in cazul capetelor de stergere banda este putin mai sus fata de pista 1/4 - canalul stang . Acuma te intreb tu inregistrarile de test le faci pe mono sau pe stereo ?????? Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Da pare destul de bine in ce priveste asezarea benzii pe ghidaje . In ce priveste reglajul capetelor , se vede clar in videoclipici ca cel putin in cazul capetelor de stergere banda este putin mai sus fata de pista 1/4 - canalul stang . Acuma te intreb tu inregistrarile de test le faci pe mono sau pe stereo ?????? eu cred ca le fac stereo,daca inregistrez pe amandoua canale nu? corectatima daca nu este asa,invat si eu cu o tura daca gresesc,asta e. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) poza de la postul nr. 123# , pusa la dispozitie de colegul Miron1974 iti arata clar cum trebuie reglate capetele inclusiv cele de stergere . eu cred ca le fac stereo,daca inregistrez pe amandoua canale nu? corectatima daca nu este asa,invat si eu cu o tura daca gresesc,asta e. Ok este corect . De ce te-am intrebat , pentru ca se se vede clar ca nu ai egalitate intre canale ( diferente mari de nivel ) . Vezi cum rezolvi cu presoarea capetelor si daca nici atunci nu trage egal canalele ......iti cam trebuie alte capete noi .....sau ma rog daca te incumeti sa le rectifici Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 asta intentionez,daca vad ca nu merge cu matase sau catifea,schimb capul de redare,de rectificat nu am cu ce si unde. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Uite intre timp din plictiseala ti-am mazgalit pe o poza de a ta , pentru a sti care surub ce regleaza la capete . Reglajele sunt valabile atat pentru capetele de stergere cat si pentru cele de redare/inregistrare . Poate ti-o fi de ajutor in viitor schimb capul de redare,de rectificat nu am cu ce si unde. Intr-adevar nu e usoara treaba cu rectificarea capetelor mai ales ca trebuie sa stii ce ai de facut + mana formata . Ca si ustensile pentru rectificat nu iti trebuie cine stie ce specialitati .... ai nevoie de smirghel cu granulatia de 1000 / 2000/ 3000 , o bucata de sticla mata , o pasta de polisat metal daca vrei sa le faci oglinda , si o tona de rabdare Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Uite intre timp din plictiseala ti-am mazgalit pe o poza de a ta , pentru a sti care surub ce regleaza la capete . Reglajele sunt valabile atat pentru capetele de stergere cat si pentru cele de redare/inregistrare . Poate ti-o fi de ajutor in viitor Intr-adevar nu e usoara treaba cu rectificarea capetelor mai ales ca trebuie sa stii ce ai de facut + mana formata . Ca si ustensile pentru rectificat nu iti trebuie cine stie ce specialitati .... ai nevoie de smirghel cu granulatia de 1000 / 2000/ 3000 , o bucata de sticla mata si o tona de rabdare Mersi inseamna ca surubul acela pentru paralelism,aduce capetele de redare si capu azimut, la acelasi nivel asa e? Sa inteleg ca nu am nimic de pierdut daca incerc sa il rectific,ba chiar mai invat ceva nou,si in ce-l mai rau caz caut alt cap de redare. Link spre comentariu
ovy83 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 ca sa nu existe dubii la dereglajele de la partea electronica inversati firele de la canalele capului de redare ...stanga sa devina dreapta si observa dupa inregistrare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Daca aveti acces la un magnetofon de incredere, in stare buna, inregistrati o portiune de banda cu 8KHz cu nivel constant pe ambele canale cca.1-2 min.(sa aveti timp de reglaj) si reglati azimutul pana masurati cu un multimetru o tensiune maxima la mufa de ieisire. Editat Mai 9, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Mersi inseamna ca surubul acela pentru paralelism,aduce capetele de redare si capu azimut, la acelasi nivel asa e? Sa inteleg ca nu am nimic de pierdut daca incerc sa il rectific,ba chiar mai invat ceva nou,si in ce-l mai rau caz caut alt cap de redare. Deci hai sa te dumiresc putin . 1 - Surubul de reglaj inaltime - cel din fata capetelor - regleaza inaltimea la care se afla pistele incadrate pe banda 2 - Surubul de reglaj paralelism - cel din spatele capetelor regleaza paralesimul capetelor fata de traseul benzii , sau atlfel spus capetele sa fie perfect aliniate in plan vertical ( un unghi de 90 de grade intre fata capetelor si blocul capetelor sau podul capetelor cum se spune popular ) 3 -Suruburile azimut 1 si 2 regleaza inclinatia pistelor in plan orizontal - fata de linia benzii . In ce priveste rectificarea capatinilor poti incerca , insa te avertizez dinainte ( ca sa nu spui ca nu ai stiut ) daca uzura capetelor este deja prea mare risti sa le strici de tot adica in finalul operatiunii sa redea sunetul infundat para nici un pic de inalte . Daca aveti acces la un magnetofon de incredere, in stare buna, inregistrati o portiune de banda cu 8KHz cu nivel constant pe ambele canale cca.1-2 min.(sa aveti timp de reglaj) si reglati azimutul pana masurati cu un multimetru o tensiune maxima la mufa de ieisire. Este buna metoda daca are acces la un magnetofon corect calibrat . SI mai este un aspect de mentionat , chiar daca isi face o banda de test , de unde stie???? ca preamplificatoarele de redare amplifica egal , asa ca ideal ar fi ca inainte de toate sa introduca semnal in preamplificatoare printr-un divizor pe la conexiunile capetelor si sa verifice egalitatea preamplificarii . Dar cum colegul florinursu24 nu are aparatura necesara si nici nu ar stii ce sa faca cu ea , ramane la metoda descrisa si poate are noroc ca preamplifurile sa fie ok . Editat Mai 9, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 ca sa nu existe dubii la dereglajele de la partea electronica inversati firele de la canalele capului de redare ...stanga sa devina dreapta si observa dupa inregistrare. foarte buna ideea,asta este pentru a nu exista dubii in legatura cu semireglabilii asa e? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) poza de la postul nr. 123# , pusa la dispozitie de colegul Miron1974 i Ar fi bine sa fie 1974, as fi mai tanar decat baiatul meu. Editat Mai 9, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 Daca aveti acces la un magnetofon de incredere, in stare buna, inregistrati o portiune de banda cu 8KHz cu nivel constant pe ambele canale cca.1-2 min.(sa aveti timp de reglaj) si reglati azimutul pana masurati cu un multimetru o tensiune maxima la mufa de ieisire. Din pacate am acces doar la magnetofonul respectiv. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 Ar fi bine sa fie 1974, as fi mai tanar decat baiatul meu. Scuzele mele dl . Miron , am inversat cifrele . Va deranjeaza ca v-am facut sa pareti mai tanar ??? :rade: Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) sa pareti mai tanar ??? :rade: Din pacate, doar sa par. Editat Mai 9, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 Din pacate am acces doar la magnetofonul respectiv. Pai e bine si asa . Fati o banda de test cum a spus colegul Miron1947 . foarte buna ideea,asta este pentru a nu exista dubii in legatura cu semireglabilii asa e? Da este si asta o metoda buna de verificare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum