florinursu24 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Buna seara,ma poate indruma cineva cu niste sfaturi in vederea inregistrarii unor benzi de magnetofon,pe care ma tot chinui sa inregistrez muzica dar fara succes pana acuma. Am un magnetofon marca,model Elta 201-3 care functioneaza fara probleme spunetimi va rog unde conectez cablu si unde introduc pinii,mentionez ca nu am mufa din aia cu multe picioruse in schimb am tras 3 fire de la un cablu pentru aux respectiv masa si firele stanga dreapta. Editat Aprilie 25, 2015 de florinursu24 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Trebuie să folosești cablu ecranat cu mufe DIN altfel e posibil să poți capta capta brum de rețea sau chiar posturi de radio locale.Înregistrarea pe un magnetofon e o operație ceva mai pretențioasă fiindcă nivelul semnalului de înregistrare se controlează manual, fiind monitorizat pe cele două VU-metre.În funcție de nivelul și sursa semnalului de intrare, se va folosi ultima mufă din dreapta (microfon stereo sau ieșirea după detecție semnal a unui radio) sau mufa din mijloc (semnal de linie audio, maxim 0,7V). Te-ar ajuta mult un manual de utilizare al magnetofonului respectiv, se poate găsi pe net. Link spre comentariu
florinursu24 Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Am incercat inainte sa scriu pe forum,sa conectez firele pe mufa stanga si mijloc unde am amplificare la magnetofon,am apasat sa inregistreze dar el a sters banda fara a inregistra nimica,urmatorul lucru a fost sa conectez firele la ultima mufa (dreapta) unde a inregistrat ceva dar deabia se aude ceva pe banda si oricum ce se aude,e mai mult un harait al muzicii inregistrate deci se aude foarte foarte prost,de asta mam si gandit ca poate totusi nu am introdus firele unde trebuie,sincer nu prea stiu cum sa caut pe net manualul de utilizare si oricum daca il voi gasi ce mai probabil va fi scrisa in rusa. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 De ce crezi că am spus că ai nevoie de cablu ecranat și mufe DIN ? Dacă nivelul semnalului nu e corect reglat, nu se obține un sunet de calitate. Link spre comentariu
florinursu24 Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 sa inteleg ca intrarea pentru inregistrare este ultima mufa cea din dreapta? am cablu ecranat cu 8 fire este buna aceasta sau trebuie sa cumpar alta cu 3 fire, sau gasesc de undeva sa cumpar cablul iesire de 3,5mm pe o parte si mufa DIN pe cealalta?mentionez ca vreau sa trag muzica de pe laptop,dispun deja de un cablu de 5m pe o parte am jack 3,5mm pe cealalta am firele pe care leam introdus asa cum am facut semn pe poza.masa reprezinta firul neimbracat si firele alb,rosu sunt firele imbracate pe care leam introdus asa cum am specificat in poza. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Da, aceasta este pentru semnal de cca.50mV pinul 3 stanga si pinul 5 dreapta, iar pinul 2 este masa, cealalta din mijloc este pentru inregiistrare de la linia de radioficare(ca la Majak), are inseriate pe calea de semnal rezitente de 560K. Editat Aprilie 25, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 incearca cu mufa a doua din dreapta in mijloc bagi masa iar in celelalte doua orifici din sranga mufei le bagi pe cele cu semnal,eu asa faceam cand inregistram. .(e valabil cum le vad eu pe monitor) Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Vezi că s-ar putea să ai zgomot de fond cam mare ce provine din laptop, să nu dai vina pe magnetofon dacă se aude aiurea. După mine laptop-ul e cea mai proastă sursă de semnal audio....mai bine tragi muzica de la radio FM, deși ăia tot de pe calculator dau muzica de cele mai multe ori.... Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Uite poate asa este mai edificator , intocmai cum spune si colegul Miron . Editat Aprilie 25, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Eu n-am indicat mufa din mijloc, aceea este pentru linie de radioficare, cea din dreapta ei cu simbolul atasat de mine mai sus este pentru inregistrare, pini 3 si 5 semnal mare, 1 si 4 microfon stereo. Editat Aprilie 25, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Si intre timp iata si schema aparatului . Vezi ca este in format DjVu , probabil o sa ai nevoie de o aplicatie pentru a o deschide . Si daca nu ai mufe DIN , in cel mai rau caz iti faci rost de cabluri cu mufe RCA la capat si lipesti firele direct pe pini mufelor in interiorul aparatului elfa201_3ch.zip Editat Aprilie 25, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 exact cum am spus si eu,mufa din mijloc,dar daca schimbi cele doua fire in cealalta parte vei avea la intrare un semnal mai puternic. adica a doua din dreapta care arata sageata de intrare,eu asa procedam la magul meu kashtan. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Eu n-am indicat mufa din mijloc, aceea este pentru linie de radioficare, cea din dreapta ei cu simbolul atasat de mine mai sus este pentru inregistrare, pini 3 si 5 semnal mare, 1 si 4 microfon stereo. Merge linistit si pe mufa din mijloc , dar intr-adevar conform schemei este mufa din dreapta pini 3 si 5 , cum de altfel ati spus si mai sus . Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) exact cum am spus si eu,mufa din mijloc, Cea din mijloc XS2 este pentru linie de radioificare, utitati-va la simboluri. Merge linistit si pe mufa din mijloc , dar intr-adevar conform schemei este mufa din dreapta pini 3 si 5 , cum de altfel ati spus si mai sus . In mod sigur nu se defecteaza, dar este diferenta mare intre cca. 30V linia de radioficare cca. 1.5-2V de la laptop. Editat Aprilie 25, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum