validae Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Beleaua e că nu prea găsești cloroform pe toate drumurile....fiind periculos la inhalare. Nici acetona de unghii nu mai e pură....e un amestec dubios... Link spre comentariu
puriu Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Plexiglasul autentic nu se topeste niciodata. La incalzire se moaie putin, apoi se descompune cu degajare de vapori de monomer. Se poate taia la nevoie cu un bomfaier, prin zgariere, sau cu un fierastrau circular cu freza disc subtire si cu dinti mici. Se lipeste cu clei acrilic profesional (din doua componente) sau, mai slab, cu solutie de plexiglas in cloroform sau un acetona. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Laser și cloroform. De ani de zile așa ne facem machetele și lucrările... Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Pai raza laser nu-i reflectata? Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Plexiglasul este transparent in lumina vizibila si ultravioleta, dar absoarbe bine infrarosul si se poate taia cu un laser IR. Reflexia luminii este slaba, sub 4% pe fiecare suprafata. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Plexiglasul autentic nu se topeste niciodata. La incalzire se moaie putin, apoi se descompune cu degajare de vapori de monomer. Se poate taia la nevoie cu un bomfaier, prin zgariere, sau cu un fierastrau circular cu freza disc subtire si cu dinti mici. Se lipeste cu clei acrilic profesional (din doua componente) sau, mai slab, cu solutie de plexiglas in cloroform sau un acetona. adică ar merge şi cu dremelul... dar cam ce naiba fac io, că am 2 foi cam de 4 mp!!! )))))))de subţiri sunt subţiri, dar au şi diametru mic, şi la mărimea aia fac tăieturile "la 45 de grade", nu drepte...cât despre flex... la grosimi gen 8-10-12 mm sau mai mari, ok, dar la mai mici... Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Eu il zgaraiam pe ambele fete cu o scula facuta dintr-o pastila vidia alamita pe un suport metalic. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Cel mai elegant se taie cu firul de nichelină înroșit. Mai ales dacă se doresc tăieturi drepte, dar se poate tăia ușor și după traiectorie neregulată. Trebuie fier de cromnichel (sau nichelină) de 0,3-0,4 mm grosime și o sursă cu tensiunea reglabilă, capabilă să dea 4-5A. Dacă se taie bucăți relativ mici (10-50 cm) se poate folosi și un redresor de acumulatori auto, sau chiar o baterie auto.Merg și multe surse de laptop. Am zis mai demult că fac un tutorial video cu procedeul, cred că iarna asta reușesc.... Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Dar nu se relipeste in urma firului? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Nu complet, rămâne un mic spaţiu, fiindcă mare parte din plexiglass se evaporă, nu se topeşte.Dezavantajul e că trebuie făcută operaţiunea undeva în aer liber sau cu ventilaţie forţată, fiindcă te afumă binişor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Este intre 4 si 11 lei pe metru liniar... pe bune acum. Si are in Timisoara pe unii cu super laser, jet de apa, abkant, the lot... Link spre comentariu
one Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Eu tai cu bomfaierul si apoi slefuiesc marginea. Nu mi se pare o buna idee utilizarea sculelor de mare viteza deoarece incalzesc marginea taiata si creaza stres materialului. Pe youtube sunt filmulete cu diverse metode.... Link spre comentariu
saby868 Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Plexiglas -ul se lipeste cu adeziv special pentru asa ceva. La astia gasesti asa ceva www.chimshop.ro PlexiBond ii spune. Eu am avut nevoie pentru un acvariu imens la o vila in Targu Mures. L-a sudat. Sii...ramane transparent locul lipirii. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Orice solvent care dizolvă plexiglassul îl poate lipi.Trebuie doar dizolvată pilitură fină în solventul respectiv şi cu soluţia unse plăcile.Solvenul poate fi chiar acetona...dar nu numai. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 cloroform sau dicloretan se folosesc la plexiglas , asta daca se mai gasesc, dar cu ventilatie buna ca te adoarme adanc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum