cearda Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Cu ce se poate taia un plexiglas? Taiat frumos,fara urme. Nu ar merge cu rezistenta de la ciocanul de lipit (220 volt) ? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Asa se taie in principiu , cu un fir incalzit . Desigur conteaza "amanuntele" constructive , temperatura , etc Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 noi la munca il taiam cu ceva de genul acesta http://www.clubafaceri.ro/3944/ghilotina-manuala-pentru-tabla-holzmann-tbs-1320-1689572.html e o ghilotina pentru taiat tabla Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) NU! Se topeste, ramane zgura, plus ca nu poti sa mentii chiar perfect drept din cauza ca nu ai sa poti sa "tragi" dunga cu EXACT aceeasi forta. Esti liber sa incerci, poate "ai mana" mai buna fata de ce "cred" eu....asta sa nu spun prostii, presupunand ca nu ai scula speciala de incalzire si taiat asa ceva. O solutie mai simpla ar fi sa iei o rigla metalica, dar sa fii sigur ca e metalica, o pui pe plexiglas si iei un cutter. Vezi ca sunt un tip de lame de cutter care, atunci cand sunt noi au la un capat un fel de carlig daca nu sa rupt vre-un "dinte" din lama noua, eh...o bagi normal in cutter DAR in loc sa tai normal, intorci cutterul si practic zgarii cu acel carlig tragand pe langa rigla. Vezi la inceput tragi usor de preo 3-4 ori pentru ca atunci isi face canal si pana nu are canal facut poate sa fuga foarte usor si sa te ranesti destul de grav. Dupa ce si-a facut canal poti sa maresti putin viteza si sa dai rigla deoparte dar tot cu aceeasi atentie ca exist si posibilitatea sa fuga cutterul si sa zgarii plexiglassul. Cand tragi, TINE bine de el ca poate fugi, si ai sa obserrvi ca se "aduna" zgura in acel carlig care neaparat trebuie inlaturata Exact aceeasi metoda am folosito in trecut si la cablaje FR4 si in plexiglass, plexiglass am taiat destul de mult in acest fel pentru casete luminoase, unori sa lasat cu taieturi destul de grave, dupa ce "m-am" invatat cu mettoda si am micsorat viteza nu am mai avut probleme de aceea tin sa te atentionez ca trebuie sa faci cu rabdare operatia. Cand sa adancit destul taietura (mai mult de jumatate din grosimea placii) atunci poti sa rupi tragand contra dar sa tii ferm de placa sa nu crape aiurea, Pe urma iei putin la smirghir cu o granulatie mai mare, pe urma mai fina, si gata....perfect drept taiat de zici ca a fost facuta taietura de masina. LE: vezi ca nu cred ca ai postat in sectiunea corespunzatoare....cred ca la CNC trebuia, dar moderatorul stie mai bine ca mine....asa ca... Editat Aprilie 25, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Eu il taiam cu flexul si nu ramanea nici o urma de nimic acum depinde si dimensiunea si grosimea plexiglasului. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Cu un fir de cromnichel de 0,3-0,4 mm alimentat la o sursă reglabilă. Firul trebuie să fie roșu, dar nu exagerat de încins fiindcă devine fragil. Dacă se dorește o tăietură dreaptă, se ține firul înroșit perfect întins cu ajutorul a două mânere termoizolante și se aplică direct pe materialul de tăiat, astfel ca lungimea firului încins să depășească cinci centimetri în fiecare parte placa de plexiglas tăiată.Se lasă puțin să pătrundă superficial în materialul de la capete, apoi se mișcă ușor firul peste placa de tăiat (păstrând firul întins) cu mișcări ca de fierăstrău. Firul va trece astfel prin placă începând cu marginile și terminând la mijloc. Cred că o să fac un videoclip demonstrativ, dacă găsesc fir corespunzător pe acasă. Folosesc metoda de mulți ani cu succes la tăiat plăci cu dimensiuni de până la circa 1 metru. S-e pot tăia și plăci mai mari, dar trebuie două persoane ca să țină de fir și e nevoie de o sursă ,,serioasă,, ca să înroșească astfel de lungime de fir. Link spre comentariu
q_acdc Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Si cu masina de taiat profile pvc si aluminiu cu masa deasupra. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Cu ori ce circular fara vidia bine ascutit merge taiat . Pe urma cu o bucata de smirghel il netezesti, eu asa am cofrajul la incubator., Daca e cineva interesat peste vreo 4 ore, imi intoarce ramele, in pozitia in care le pot poza si le pozez sa vedeti . Link spre comentariu
Vizitator George-lis Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 De taiat ca de taiat, le-am taiat cu papagalul ... am de facut niste cutiute ... Da' de lipit ... cu ce le lipesc ? Pe vremea lu' impuscatu' aveam o sticluta cu cloroform (de la laboratorul de chimie din fabrica) acum, laboratorul s-a evaporat, odata cu fabrica si cu cloroformul ... acum unde mai gasesc eu cloroform ? Sau poate stiti voi, alt solvent la fel de eficient ? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Cel mai simplu este sa amestecati acetona sau mai bine tiner....cu pilitura/bucati de plexiglas... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 bizon solutie pvc de 100 mililitri Link spre comentariu
SHONELU Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 PICATURA ce lipeste, nimic nimic nu dezlipeste. Acum si GEL. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 PICATURA ce lipeste, nimic nimic nu dezlipeste. Acum si GEL. Ai incercat vreodata sa lipesti plexi cu CA? ,apropo de picatura,e un ceva de o calitate indoielnica si foarte scump ,exista CA foarte bun pe afara si ieftin. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Plexi se lipeste profesional cu cloroform. Adica cu cloroform in care e dizolvata o mica cantitate de plexi (se dizolva greu, in mult timp) Mai poate fi folosit ca solvent si acetatul de etil. Cu alte metode poate fi lipit, la nivel de amator si la nivel de jucarii. (discut de plexi, adica plastic acrilic nu alte plasticuri) Exista si ceva cleiuri special preparate pentru plexi, dar nu le cunosc denumirea comerciala. (toate miros a cloroform sau acetat de etil...nicidecum a acetona sau solventi asemanatori cum ar fi acetatul de N-butil) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum